ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:36:41
Παύλος Πολάκης στη Βουλή

Εκτός ψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Πολάκης και θα ελεγχθεί πειθαρχικά

Ομόφωνη απόφαση από το Εκτελεστικό Γραφείο και την Επιτροπή Πολιτικού Σχεδιασμού, ενώ θα ακολουθήσει, την Πέμπτη, συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας του κόμματος. «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γκρεμίσει, ούτε θα εκδικηθεί», τονίζει ο Τσίπρας.

Την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να τεθεί εκτός ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές ο Παύλος Πολάκης επιβεβαίωσαν με ομόφωνη απόφασή τους το Εκτελεστικό Γραφείο και η Επιτροπή Πολιτικού Σχεδιασμού του κόμματος, ενώ παρέπεμψαν τον κ. Πολάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας, που θα συζητήσει για την ενδεχόμενη επιβολή πειθαρχικών κυρώσεων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε,

  • Η απόφαση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να παραπεμφθεί ο σύντροφος Παύλος Πολάκης, μετά την κρίση που προκάλεσαν οι πρόσφατες αναρτήσεις του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην Επιτροπή Δεοντολογίας ήταν ορθή και επιβεβλημένη.
  • Το Εκτελεστικό Γραφείο ομοφώνως εισηγείται στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, που θα συνεδριάσει μεθαύριο Πέμπτη, τη μη συμμετοχή του συντρόφου Παύλου Πολάκη στα ψηφοδέλτια του κόμματος ενόψει της επόμενης κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης.

Νωρίτερα, μιλώντας σε συνέδριο για την υγεία, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι «ο Παύλος Πολάκης παραπέμπεται γιατί ανάρτησε κάποιες προεκλογικές θέσεις που απέχουν από τις επεξεργασμένες θέσεις του κόμματος για τη λειτουργία του κράτους και των θεσμών».

Πρόσθεσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έρθει στην κυβέρνηση για να γκρεμίσει ή να εκδικηθεί. Θα έρθει για να χτίσει». Και υπογράμμισε ότι θα αξιολογηθούν οι πράξεις όσων εκθέτουν το κόμμα από τα αρμόδια όργανα, όπου «εκεί θα κριθούν και θα αποφασιστούν όλα».

Η απόφαση για τον Παύλο Πολάκη

Η ομόφωνη απόφαση του Εκτελεστικού Γραφείου και της Επιτροπής Πολιτικού Σχεδιασμού του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, όπως ανακοινώθηκε, έχει ως εξής:

«Η απόφαση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να παραπεμφθεί ο σύντροφος Παύλος Πολάκης, μετά την κρίση που προκάλεσαν οι πρόσφατες αναρτήσεις του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην Επιτροπή Δεοντολογίας ήταν ορθή και επιβεβλημένη.

Θα κριθεί από αυτή, με ηρεμία, ψυχραιμία και δικαιοσύνη, όπως αρμόζει σε ένα δημοκρατικό κόμμα, που διέπεται από κανόνες και αρχές.

Προτεραιότητα όλων των στελεχών του κόμματος, πριν τη κρίσιμη μάχη, είναι να προστατεύσουμε το κόμμα από τη τοξικότητα και τη διαστρέβλωση του αντιπάλου.

Προτεραιότητα όλων των στελεχών του κόμματος είναι η μάχη και η νίκη στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Η νίκη όμως απαιτεί από όλους όσους δίνουμε τη μάχη στη πρώτη γραμμή, πολιτική εμπιστοσύνη και ενότητα.

Απαιτεί καθαρές διατυπώσεις και καθαρές θέσεις.

Τις συλλογικές θέσεις.

Απαιτεί να βάζουμε το εμείς πάνω από το εγώ.

Και απαιτεί να μην δίνουμε τις κρίσιμες ώρες δικαιώματα αντίπαλο.

Στη συλλογική μας λειτουργία δεν νοούνται τελεσίγραφα.

Δεν νοείται η αμφισβήτηση της συλλογικής μας θέλησης να συγκρουστούμε με τους παρακρατικούς μηχανισμούς και την πολιτική λεηλασίας της κοινωνίας που εφαρμόζει το καθεστώτος Μητσοτάκη.

Σε αυτό το πλαίσιο το Εκτελεστικό Γραφείο ομοφώνως εισηγείται στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, που θα συνεδριάσει μεθαύριο Πέμπτη, τη μη συμμετοχή του συντρόφου Παύλου Πολάκη στα ψηφοδέλτια του κόμματος ενόψει της επόμενης κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης.

Υπογραμμίζουμε τέλος ότι συλλογικά θα σταθούμε απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια εισαγγελικής παρέμβασης και ποινικοποίησης των πολιτικών απόψεων, όσο και αν διαφωνεί κανείς μαζί τους».​

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κωστής Χατζηδάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: Ο Τσίπρας δεν είναι λύση, η κυβέρνηση φέρνει αποτελέσματα

Ο Κ. Χατζηδάκης χαρακτήρισε τον Αλ. Τσίπρα και το νέο του κόμμα ως «ΣΥΡΙΖΑ-2» με τα ίδια πρόσωπα και θέσεις, και τόνισε πως η κυβέρνηση συνεχίζει τα έργα και τις μεταρρυθμίσεις της παρά την αντιπολίτευση, δίνοντας έμφαση στον πραγματισμό.
Πολάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολάκης: Συγχαρητήρια σε Δούρου, Φάμελλος και Τσίπρας θέλουν διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Παύλος Πολάκης εξαπέλυσε επίθεση σε Φάμελλο και Τσίπρα για σχέδιο διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στην Κ.Ε., συγχαίροντας παράλληλα τη Δούρου για την επιτυχία της και τονίζοντας την ανάγκη για αλήθειες και ξεκάθαρες κουβέντες.
Νίκος Παππάς στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Παππάς: Πρόταση για συλλογική ηγεσία και συντονισμό ενόψει εκλογών

Ο Νίκος Παππάς δήλωσε πως η απόφαση της 6ης Ιουνίου ήταν ανεφάρμοστη και τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει την ψήφο με πίστη στο πρόγραμμά του. Ζήτησε συλλογική ηγεσία ενόψει εκλογών και επιστροφή έδρας από όσους αποχωρούν.
Κωστής Χατζηδάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: Έρχονται οι ανακοινώσεις για τις εκπτώσεις στα καύσιμα

Ο Κωστής Χατζηδάκης, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, άσκησε κριτική στον Αλέξη Τσίπρα για παροχολογία και έθεσε ερωτήματα, ειδικά για το 2019, ζητώντας εξηγήσεις για τις αλλαγές στους ποινικούς κώδικες και τη μετατροπή αδικημάτων.