ΓΔ: 2613.49 1.22% Τζίρος: 290.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:18
Βουλή με βουλευτές
Στιγμιότυπο από συνεδρίαση της Ελληνικής Βουλής με παρόντες βουλευτές στα έδρανα.

Πρόταση δυσπιστίας: Καταψηφίστηκε από 156 βουλευτές έναντι 143

Μετωπική σύγκρουση ανάμεσα σε Τσίπρα - Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης.

Απορρίφθηκε με 156 «όχι» και 143 «ναι» η πρόταση δυσπιστίας που υπέβαλλε εναντίον της κυβέρνησης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αλέξης Τσίπρας.

Συνολικά ψήφισαν 299 βουλευτές, κατά την ονομαστική φανερή ψηφοφορία, η οποία διεξήχθη στην Ολομέλεια, μετά από τριήμερη συζήτηση. Απουσίαζε ο ανεξάρτητος βουλευτής, Ανδρέας Πάτσης.

Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας διασταύρωσαν τα «ξίφη» τους κατά τη διάρκεια της συζήτησης της πρότασης μομφής. 

Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε πυρά κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Ο κ. Τσίπρας ανταποκρίθηκε στο επίμονο αίτημά μας να έρθει στη Βουλή να αντιπαρατεθούμε. Στις Δημοκρατίες το Κοινοβούλιο είναι ο χώρος όπου λύνουν τα κόμματα τις διαφορές τους. Εδώ και στις κάλπες» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως «οι πολίτες κρίνουν αυστηρά, συγκρίνουν δίκαια, επιβραβεύουν και τιμωρούν». 

Για τον φάκελο του κ. Ράμμου της ΑΔΑΕ ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ τον ρώτησε αν υπήρχαν ονόματα. «Αν δεν υπήρχαν ονόματα, τότε παραπλανάτε το κοινοβούλιο», απάντησε.

Προηγήθηκε η ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό, χαρακτηρίζοντάς τον «ένοχος για τη μεγαλύτερη εκτροπή». «Για όλους και για όλα έρχεται η ώρα της κρίσης. Κύριε Μητσοτάκη κάνατε ό,τι περνούσε από το χέρι σας: εκβιάσατε, παρανομήσατε, αλλά σήμερα είστε πάλι εδώ ενώπιος ενώπιω με την αλήθεια που επιχειρήσατε να κρύψετε στο σκοτάδι» είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανοίγοντας την ομιλία του. Όπως είπε η στάση της κυβέρνησης δεν συνιστά μόνο «απόπειρα συγκάλυψης και απόδειξη ενοχής αλλά κακοποίηση του κράτους δικαίου της Δικαιοσύνης και της αλήθεια».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ρένα Δούρου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρ. Δούρου: Η κυβέρνηση εκτεθειμένη για την παραίτηση της Γκιλφόιλ

Η Ρένα Δούρου κατηγόρησε την κυβέρνηση στη Βουλή για την υπόθεση παραίτησης της πρέσβειρας των ΗΠΑ Γκιλφόιλ, τονίζοντας πως η κυβέρνηση εκτίθεται, καθώς η αποπομπή έγινε λόγω αμερικανικών καταγγελιών για χρηματισμό.
Δημήτρης Μαρκόπουλος Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ. Μαρκόπουλος: Δεν παίζουμε με τα οικονομικά – Ερωτήματα από Ν. Παππά

Ο υφυπουργός Οικονομικών Δ. Μαρκόπουλος τόνισε πως οι πολιτικές της κυβέρνησης ακολουθούν ευρωπαϊκούς κανόνες και είναι κοστολογημένες, απαντώντας στον Νίκο Παππά που κατηγόρησε το οικονομικό επιτελείο για ακοστολόγητες διατάξεις.
androulakis, nikos antoylakis, pasok, kinima allaghs
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Οι επιλογές σας ωφελούν τους ισχυρούς, δυσκολεύουν τους πολλούς

Ο Νίκος Ανδρουλάκης άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση για περιφρόνηση κοινωνικών ζητημάτων και υποστήριξε ότι οι πολιτικές της δυσκολεύουν τους πολλούς. Διαφώνησε με την πρόταση Μητσοτάκη για τη στέγαση, λέγοντας ότι είναι επικίνδυνη.
Δημήτρης Μαρκόπουλος Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ. Μαρκόπουλος: Κανένας χωρίς θέρμανση, τροπολογία για πετρέλαιο 14/10

Η κυβέρνηση επεκτείνει την επιδότηση πετρελαίου ώστε να καλύψει και τη θέρμανση, με στόχο κανείς Έλληνας να μη μείνει χωρίς θέρμανση. Η επιδότηση θα καθορίζεται με απόφαση ως τις 15 Οκτωβρίου και θα χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Βουλή των Ελλήνων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις 19 Οκτωβρίου η Επιτροπή Οικονομικών για τον Προϋπολογισμό 2027

Στις 19 Οκτωβρίου ξεκινά στην Επιτροπή Οικονομικών η συζήτηση για το Προσχέδιο Προϋπολογισμού 2027, με επόμενη συνεδρίαση στις 10 Οκτωβρίου. Η Θ. Φωτίου εξελέγη εκπρόσωπος των ανεξάρτητων βουλευτών στη Διάσκεψη των Προέδρων.
Κυριάκος Μητσοτάκης βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άνοιγμα νέας Συνόδου της Βουλής με τον καθιερωμένο αγιασμό

Με αγιασμό ξεκίνησε η Δ' και τελευταία Σύνοδος της Βουλής για την περίοδο 2023-2027, παρουσία του Πρωθυπουργού και πολιτικών αρχηγών. Ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε υγεία, ομόνοια και δύναμη. Ακολούθησε η εκλογή Κοσμητόρων και Γραμματέων.