ΓΔ: 2613.49 1.22% Τζίρος: 290.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:18
Ολομέλεια Ελληνικής Βουλής
Φωτο: Menelaos Myrillas / SOOC

Βουλή: Άρση ασυλίας για τον Ανδρέα Πάτση, 274 βουλευτές ψήφισαν υπέρ

Ο βουλευτής κατηγορείται για τα αδικήματα της κατά εξακολούθηση υποβολής ανακριβής δήλωσης περιουσιακής κατάστασης, καθώς και συμμετοχή σε εταιρεία με έδρα της αλλοδαπής.

Με 274 ψήφους «υπέρ» αποφασίστηκε η άρση ασυλίας του βουλευτή Γρεβενών Ανδρέα Πάτση για τα αδικήματα της κατά εξακολούθηση υποβολής ανακριβής δήλωσης περιουσιακής κατάστασης καθώς και συμμετοχή σε εταιρεία με έδρα της αλλοδαπής (σύμφωνα με τον Ειδικό Νόμο 313/2003). Στην ονομαστική ψηφοφορία συμμετείχαν 274 βουλευτές.

Ο κ. Πάτσης δεν θέλησε να λάβει τον λόγο. Υπενθυμίζεται ότι η γνωμοδότηση της Επιτροπής Δεοντολογίας προς την Ολομέλεια ήταν ομόφωνα υπέρ της άρσης ασυλίας του βουλευτή.

Αντίθετα, με 272 ψήφους «κατά», έναντι 2 «υπέρ» απορρίφθηκε το εισαγγελικό αίτημα άρσης ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ Νικόλαου Μανωλάκου, σχετικά με τη μήνυση που του έχει υποβάλει συνυποψήφιά του στην εκλογική περιφέρεια της Α' Πειραιώς με τις κατηγορίες της ηθικής αυτουργίας, της έκδοση ψευδούς βεβαίωσης, της παράβασης καθήκοντος και της συκοφαντικής δυσφήμησης.

Ο βουλευτής της ΝΔ δεν θέλησε να τοποθετηθεί επί της υπόθεσης στην Ολομέλεια. Η Επιτροπή Δεοντολογίας είχε εισηγηθεί ομόφωνα στην Ολομέλεια την απόρριψη της αίτησης ασυλίας του βουλευτή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Παππάς στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Παππάς: Οι ανεξάρτητοι να παραδώσουν τις έδρες τώρα

Ο Νίκος Παππάς διαμήνυσε πως κάθε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ θα έχει αυστηρή απάντηση, ενώ επέκρινε τους ανεξαρτητοποιηθέντες βουλευτές και κάλεσε να επιστρέψουν τις έδρες τους. Τόνισε τον ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ στις πολιτικές προτάσεις και τη συλλογική ηγεσία.
Βουλή των Ελλήνων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή οι αμυντικές συμφωνίες για διαβαθμισμένες πληροφορίες

Στη Βουλή κατατέθηκαν για κύρωση τρεις συμφωνίες της Ελλάδας με Λουξεμβούργο, Βοσνία-Ερζεγοβίνη και Σλοβενία για την προστασία διαβαθμισμένων πληροφοριών. Συζητούνται 19/10/2026 και ψηφίζονται στην Ολομέλεια 20/10/2026.
Άκης Σκέρτσος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκέρτσος: Η Ελλάδα πρωτοπόρος στην προστασία παιδιών από ψηφιακούς κινδύνους

Ολοκληρώθηκαν στις σχετικές επιτροπές της Βουλής οι τοποθετήσεις φορέων για το νομοσχέδιο που απαγορεύει την πρόσβαση ανηλίκων κάτω των 15 ετών στο διαδίκτυο από 1/1/2027. Ο Άκης Σκέρτσος το χαρακτήρισε «πρώτο αναγκαίο βήμα».
Γιώργος Γεραπετρίτης στο γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Γεραπετρίτης: Υπέρ του Διεθνούς Δικαίου η Ελλάδα στη Βουλή

Η Ελλάδα στηρίζει το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, με τον Γ. Γεραπετρίτη να καταδικάζει τις αμερικανικές κυρώσεις. Ο ΥΠΕΞ ανέφερε πως η ΕΕ θα παραμείνει υπέρ της διεθνούς δικαιοταξίας, απαντώντας σε ερώτηση της Ζ. Κωνσταντοπούλου.
Άνδρας σε δημόσια ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Ταχιάος: Καμία έκθεση δεν έδειξε ανάγκη εκκένωσης κτηρίων Κυψέλης

Ο υφυπουργός Υποδομών, Ν. Ταχιάος, επανέλαβε στη Βουλή ότι δεν υπάρχει ανάγκη εκκένωσης κτηρίων στην Κυψέλη λόγω της Γραμμής 4 του Μετρό, σύμφωνα με πραγματογνωμοσύνες. Η κοινοπραξία θα δράσει μόνο εάν απαιτηθεί.
Δημήτρης Μαρκόπουλος Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρκόπουλος: Η κυβέρνηση στηρίζει το δικαίωμα πρόσβασης στη θέρμανση

Ο Δημήτρης Μαρκόπουλος επισήμανε την αύξηση της τιμής της αμόλυβδης και υπερασπίστηκε την τροπολογία για την επιδότησή της, τονίζοντας τη στήριξη της κυβέρνησης στην πρόσβαση σε θέρμανση και καύσιμα εν μέσω δύσκολης συγκυρίας.