ΓΔ: 2064.77 -0.60% Τζίρος: 491.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Βαγγέλης Μεϊμαράκης ομιλία
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης μιλάει σε δημόσια εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας.

Β. Μεϊμαράκης: Μονόδρομος μια ευρωπαϊκή απάντηση στην ενέργεια

Ο αντιπρόεδρος της ΚΟ του ΕΛΚ υπογράμμισε πως στον δύσκολο χειμώνα που έρχεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρέπει να μείνει κανένας πολίτης απροστάτευτος και να υπάρξουν στοχευμένα μέτρα.

«Η ευρωπαϊκή λύση για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και τη μείωση των τιμών της ενέργειας είναι μονόδρομος», υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της ΚΟ του ΕΛΚ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μιλώντας κατά τη σχετική συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο.

Στην παρέμβασή του, ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε ότι λίγο πριν από την έναρξη αυτού του δύσκολου χειμώνα, η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως έπραξε και στην πανδημία, πρέπει να απαντήσει με «πράξεις» και «στοχευμένα μέτρα» στο πρόβλημα των ανατιμήσεων. «Δεν πρέπει να αφήσουμε κανέναν πολίτη απροστάτευτο», πρόσθεσε.

«Οι αυξήσεις θα χτυπήσουν το κάθε ευρωπαϊκό νοικοκυριό, την κάθε επιχείρηση, τον κάθε πολίτη ανεξαιρέτως, ο οποίος ήδη βλέπει την αγοραστική του δύναμη να μειώνεται καθημερινά, αδυνατώντας να καλύψει τις βασικές του ανάγκες», σημείωσε και αμέσως μετά μίλησε για «τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση».

«Ήδη, η ελληνική κυβέρνηση, αντιλαμβανόμενη το μέγεθος του προβλήματος, έχει προχωρήσει σε ενέργειες για την προστασία και την ανακούφιση των πολιτών και προς την κατεύθυνση αυτή ζητά την άμεση λήψη συντονισμένων δράσεων και μέτρων από την Ευρωπαϊκή Ένωση», τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

«Η ευρωπαϊκή λύση, λοιπόν, είναι μονόδρομος», συμπλήρωσε. «Η Ένωση, τώρα περισσότερο από ποτέ, καλείται να επιδείξει γρήγορα αντανακλαστικά, όπως έπραξε και στην πανδημία, και να απαντήσει με πράξεις και στοχευμένα μέτρα στο πρόβλημα των ανατιμήσεων στην ενέργεια. Διότι δεν πρέπει να αφήσουμε κανέναν Ευρωπαίο πολίτη απροστάτευτο», κατέληξε ο αντιπρόεδρος της ΚΟ του ΕΛΚ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κτίριο Ευρωπαϊκής Επιτροπής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερωτήματα Τσιόδρα στην Κομισιόν για μέτρα μείωσης τιμών ενέργειας

Ο Δημήτρης Τσιόδρας ζητά από την Κομισιόν σαφές χρονοδιάγραμμα και μέτρα για τη μείωση της αστάθειας των τιμών ενέργειας, καθώς και ενημέρωση για την πρόοδο αναθεώρησης του Συστήματος Εμπορίας Δικαιωμάτων Εκπομπών.
Κρεμλίνο Μόσχα ηλιοβασίλεμα
ΔΙΕΘΝΗ

Κρεμλίνο: Η ΕΕ πλήττει τα συμφέροντά της με το ρωσικό LNG

Το Κρεμλίνο δήλωσε πως η ΕΕ πλήττει τα συμφέροντά της διακόπτοντας τις εισαγωγές ρωσικού LNG, ενώ η Ρωσία σκοπεύει να βρει νέες αγορές ενέργειας. Η φον ντερ Λάιεν τονίζει ότι η ΕΕ παραμένει σταθερή στην απόφασή της.
Ενέργεια-Τιμες
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνδυνος ενεργειακού σοκ στην ΕΕ από τον πόλεμο στη Μ. Ανατολή

Η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με νέο ενεργειακό σοκ, καθώς η κρίση στη Μέση Ανατολή εκτοξεύει τις τιμές και εντείνει τους φόβους για πληθωρισμό και ύφεση. Σε υψηλό τριετίας οι τιμές του φυσικού αερίου.
Βασίλης Κικίλιας στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Ευρωπαϊκή απάντηση για ενέργεια και στήριξη στα ακτοπλοϊκά

Ο Β. Κικίλιας τόνισε πως η κυβέρνηση αναζητά ευρωπαϊκά κεφάλαια για κοινή πολιτική κατά της ενεργειακής ακρίβειας, με πρωτοβουλίες και μέτρα υπό εξέταση για την ανακούφιση των πολιτών, λόγω των επιπτώσεων του πολέμου.
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
ΔΙΕΘΝΗ

Φον ντερ Λάιεν: Άμεσα μέτρα για ανακούφιση τιμών ενέργειας ζητά η ΕΕ

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν τόνισε ότι ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή αυξάνει τις τιμές ενέργειας στην Ευρώπη. Η ΕΕ είναι διασφαλισμένη σε ενεργειακό εφοδιασμό αλλά εκτεθειμένη σε αυξήσεις τιμών. Ζήτησε άμεση δράση και διαρθρωτικές αλλαγές.
Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Η ΕΕ ζητά διακοπή πληγμάτων σε υποδομές ενέργειας και ύδρευσης στη Μ. Ανατολή

Οι ηγέτες της ΕΕ καλούν σε άμεση αποκλιμάκωση των επιθέσεων στη Μέση Ανατολή, ζητώντας αυτοσυγκράτηση, προστασία αμάχων και καίριων υποδομών και μορατόριουμ σε πλήγματα ενέργειας και ύδρευσης, ανησυχώντας για τις παγκόσμιες επιπτώσεις.