ΓΔ: 2634.24 1.34% Τζίρος: 194.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
panagiotopoulos-ethniki amyna
Φώτο: Menelaos Myrillas / SOOC

Παναγιωτόπουλος: Καμία συζήτηση με τον Ακάρ για συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο

Για τη συνομιλία που είχε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας με τον Τούρκο ομόλογό του μίλησε στη Βουλή μετά από ερώτηση βουλευτή της αντιπολίτευσης. Όπως είπε δεν είχε καμία τέτοια εξουσιοδότηση, ούτε αρμοδιότητα.

«Ουδεμία κουβέντα έγινε στη συνάντηση που είχα με τον Τούρκο ομόλογό μου, για συνεκμετάλλευση με αντικείμενο φυσικούς πόρους στο Αιγαίο», ανέφερε ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας απόψε στην ολομέλεια της Βουλής.

Νωρίτερα, ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Κωνσταντίνος Χήτας, είχε ρωτήσει τον υπουργό Εθνικής 'Αμυνας για τη δήλωση του Τούρκου ομολόγου του, μετά την πρόσφατη συνάντησή τους, με την οποία ο κ. Ακάρ είχε κάνει λόγο για συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο. «Εμείς», είπε ο κ. Χήτας, δεν πιστεύουμε τη δήλωσή αυτή. Κάλεσε ωστόσο τον υπουργό, με την ευκαιρία της παρουσίας του στη Βουλή, να διαψεύσει τους ισχυρισμούς Ακάρ για το περιεχόμενο της συνάντησής τους. 

«Ούτε είχα καμία τέτοια εξουσιοδότηση, ούτε είχα καμιά τέτοια αρμοδιότητα για να συζητήσω με τον ομόλογό μου, Τούρκο υπουργό Άμυνας, θέμα συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου, όσον αφορά φυσικούς πόρους», απάντησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος. Εκείνο που συζητήθηκε - διευκρίνισε ο υπουργός - είναι πως με δεδομένη τη μεγάλη γεωπολιτική αναταραχή στην περιοχή, θα είναι προς το συμφέρον αμφοτέρων «να πέσουν οι εντάσεις που μας δοκίμασαν ως χώρες το περασμένο καλοκαίρι και επομένως, οι υπουργοί 'Αμυνας θα πρέπει να επεξεργαστούν τρόπους που θα οδηγήσουν σε αποκλιμάκωση των εντάσεων και στην εμπέδωση ηρεμότερου κλίματος στην περιοχή, προκειμένου να υπάρξει ένα ήρεμο καλοκαίρι, και από αυτό το ήρεμο καλοκαίρι να ωφεληθεί η τουριστική οικονομία και για τις δύο χώρες». 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ισραέλ Κατζ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: «Ανακριβείς» οι επικρίσεις των ΗΠΑ για τα πλήγματα στη Συρία

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Ισραελ Κατς επέκρινε τον Αμερικανό διπλωμάτη Τομ Μπάρακ για τη στάση του απέναντι σε ισραηλινό πλήγμα στη Συρία, σημειώνοντας πως οι αμερικανικές Αρχές είχαν ενημερωθεί εκ των προτέρων.
Κνέσετ σημαία Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Απορρίπτει τις αμερικανικές επικρίσεις για τα πλήγματα στη Συρία

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Ίσραελ Κατς, επέκρινε τον απεσταλμένο των ΗΠΑ Τομ Μπάρακ για δηλώσεις του σχετικά με ισραηλινό πλήγμα στη Συρία, σημειώνοντας ότι οι απόψεις του Μπάρακ διαφέρουν από την πολιτική του Αμερικανού προέδρου.
Βουλή Τουρκίας Άγκυρα
ΔΙΕΘΝΗ

Άγκυρα: Ο Νετανιάχου χρησιμοποιεί μικροπολιτική για εκλογικά οφέλη

Η τουρκική προεδρία καταγγέλλει τις μικροπολιτικές τακτικές του Νετανιάχου για εκλογικό όφελος και τονίζει ότι η παρουσίαση της Τουρκίας ως απειλή από το Ισραήλ αποτελεί μέρος αυτών των ελιγμών, σύμφωνα με ανακοίνωση στο X.
Μπενιαμίν Νετανιάχου ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Νετανιάχου: Χαρακτήρισε τον Τούρκο πρόεδρο «αντισημίτη δικτάτορα»

Το γραφείο Νετανιάχου χαρακτήρισε τον πρόεδρο Ερντογάν «αντισημίτη δικτάτορα», κατηγορώντας τον για σφαγή Κούρδων και στήριξη της Χαμάς. Το Ισραήλ δηλώνει πως θα αντιμετωπίσει τις τουρκικές απόπειρες αποσταθεροποίησης.
Μπενιαμίν Νετανιάχου πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Νετανιάχου: Ο Ερντογάν είναι «αντισημίτης δικτάτορας»

Το γραφείο του Νετανιάχου χαρακτήρισε τον Ερντογάν «αντισημίτη δικτάτορα» και τόνισε ότι το Ισραήλ θα αντιδρά στις τουρκικές προσπάθειες αποσταθεροποίησης της περιοχής, κάνοντας λόγο για σφαγές Κούρδων και υποστήριξη της Χαμάς.