ΓΔ: 2506.79 0.24% Τζίρος: 286.75 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Στέλιος Πέτσας ομιλία
Φωτο: ΑΠΕ

Στέλιος Πέτσας: Ο κ. Τσίπρας ψεύδεται για τα πρωτογενή πλεονάσματα

Με μία σκληρή ανακοίνωση απάντησε η κυβέρνηση στην συνέντευξη Τύπου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον ότι «λέει ψέματα» κυρίως σε ό,τι αφορά το σχέδιό του για τη μείωση των πλεονασμάτων και ότι είχε ενημερώσει τους Ευρωπαίους εταίρους για το σχέδιό του.

Με μία σκληρή ανακοίνωση απάντησε η κυβέρνηση στην συνέντευξη Τύπου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον ότι «λέει ψέματα» κυρίως σε ό,τι αφορά το σχέδιό του για τη μείωση των πλεονασμάτων και ότι είχε ενημερώσει τους Ευρωπαίους εταίρους για το σχέδιό του.

«Ο κ. Τσίπρας φάνηκε σήμερα κουρασμένος ακόμη και στα ψέματα. Επαναλαμβάνει τόσο μονότονα τον εαυτό του, ώστε το μόνο που καταφέρνει κάθε φορά που εμφανίζεται είναι να υπενθυμίζει στους πολίτες γιατί τον καταψήφισαν» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και στέκεται ιδιαίτερα στο θέμα των πρωτογενών πλεονασμάτων: «Από τα πολλά ψέματα, στεκόμαστε μόνο σε ένα: Είπε ότι είχε ενημερώσει "διεξοδικά" τους Ευρωπαίους εταίρους για το "σχέδιό του" για τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων. Αν ήταν έτσι γιατί δεν το έκανε αυτό σημαία του κατά την προεκλογική περίοδο; Αν το "ξέχασε", γιατί ο κ. Τσακαλώτος δεν ενημέρωσε σχετικά με το άνοιγμα, τον αριθμό και τα ποσά του "ειδικού λογαριασμού" τον κ. Σταϊκούρα κατά την παράδοση- παραλαβή στο υπουργείο Οικονομικών στις 9 Ιουλίου; Δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν: είτε ο κ. Τσακαλώτος δεν γνώριζε αυτό το "σχέδιο" γιατί ήταν τόσο "κρυφό" ώστε να το γνωρίζει μόνο ο "έμπιστος" κ. Σκουρλέτης, είτε ο κ. Τσακαλώτος δεν έχει την ικανότητα να λέει τόσο χονδροειδή ψέματα όπως ο κ. Τσίπρας...».

Και καταλήγει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος: «Ο κ. Τσίπρας με το λόγο και τις θέσεις του ανήκει στο χθες. Η κυβέρνηση τον αφήνει στο παρελθόν και συνεχίζει να εργάζεται σκληρά για το μέλλον. Για να βελτιώνει τη ζωή όλων των Ελλήνων κάθε χρόνο. Όχι μόνο μέχρι το 2023, αλλά και μέχρι το 2029 όπως "ευχήθηκε" και ο κ. Τσίπρας».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κωστής Χατζηδάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Χατζηδάκης: Πρωταγωνιστικός ο ρόλος Σουφλιά στον Ε65

Ο Κωστής Χατζηδάκης τίμησε τον Γ. Σουφλιά για τη συμβολή του στον Ε65, του οποίου ολοκληρώνεται το τελευταίο τμήμα. Παράλληλα, ανακοίνωσε επισκέψεις σε μεγάλα έργα στη Θεσσαλία, με έμφαση στη μερική εκτροπή του Αχελώου.
Πέτερ Μάγκυαρ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ούγγρος γενικός εισαγγελέας ανακοίνωσε την παραίτησή του

Την παραίτησή του ανακοίνωσε ο γενικός εισαγγελέας της Ουγγαρίας, που είχε διοριστεί από τον Όρμπαν, καταγγέλλοντας πολιτικές επιθέσεις από τη νέα κυβέρνηση Μαγιάρ. Η θητεία του θα λήξει στις 25 Αυγούστου.
Κυριάκος Μητσοτάκης σκέψη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Τσουκαλάς: Ο Μητσοτάκης περνά περίοδο έντονης αυτοκριτικής

Ο Κώστας Τσουκαλάς σχολιάζει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης βιώνει σήμερα «οξεία αυτοκριτική», υπενθυμίζοντας παλαιότερες προεκλογικές υποσχέσεις του για κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και μειώσεις φόρων που δεν υλοποιήθηκαν.
Παύλος Μαρινάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Μαρινάκης: Οι πολίτες εκλέγουν Πρωθυπουργούς, όχι τα σενάρια γραφείων

Ο Παύλος Μαρινάκης ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2027, απορρίπτοντας τα σενάρια πρόωρης κάλπης. Τόνισε τις κυβερνητικές προτεραιότητες για ακρίβεια, φοροελαφρύνσεις και στήριξη μεσαίας τάξης, υπεραμυνόμενος της δημοσιονομικής πολιτικής.
Στατική γαλλικού κοινοβουλίου
ΔΙΕΘΝΗ

Παραίτηση υπουργού στη Γαλλία λόγω νόμου για αμφιλεγόμενα παρασιτοκτόνα

Η υπουργός Οικολογικής Μετάβασης Μονίκ Μπαρμπούτ παραιτήθηκε διαμαρτυρόμενη για την έγκριση νομοσχεδίου που επιτρέπει προσωρινά δύο επικίνδυνα για τις μέλισσες παρασιτοκτόνα, ανακοινώνοντας το γεγονός μέσω Linkedin.