ΓΔ: 2599.44 0.23% Τζίρος: 200.32 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:19:37
axtsioglou, bouli
Φωτο: Menelaos Myrillas / SOOC

Αχτσιόγλου: Άθλια η διαχείριση της κυβέρνησης στην κρίση της πανδημίας

Η βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξή της, τόνισε ακόμη ότι το μόνο που μπορούν να πράξουν οι πολίτες είναι να αυτοπροστατευθούν.

«Βρισκόμαστε ενώπιον μίας υγειονομικής τραγωδίας και η διαχείριση της κυβέρνησης είναι άθλια», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου στο “Κόκκινο 105,5”.

«Ήταν γνωστό ότι βρισκόμασταν ενώπιον ενός 5ου κύματος, οι επιστήμονες προειδοποιούσαν εδώ και καιρό, αλλά η κυβέρνηση ειρωνευόταν και έκανε ότι δεν ακούει», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι «μετά από απίστευτες παλινωδίες ανακοίνωσε ημίμετρα, που δεν μπορούν να προστατεύσουν τον πληθυσμό, χωρίς να παρέχει ούτε τη στοιχειώδη οικονομική στήριξη στον κλάδο της εστίασης και στους εργαζόμενους που πλήττονται», ανέφερε.

Η κ. Αχτσιόγλου τόνισε ότι «υπάρχει η δυνατότητα να ληφθούν μέτρα στήριξης -και σε ό,τι αφορά τη ρευστότητα και σε ό,τι αφορά τα όρια που τίθενται από την ΕΕ. Το Σύμφωνο Σταθερότητας είναι σε αναστολή και για το 2022 ενώ και το ειδικό πλαίσιο για τις κρατικές ενισχύσεις παρατάθηκε ως το καλοκαίρι του 2022. Ο Προϋπολογισμός της κυβέρνησης όμως βασίστηκε στην παραδοχή ότι αρχές του 2022 τελειώνουμε με την πανδημία και με τις οικονομικές της συνέπειες».

Η κυβέρνηση, υπογράμμισε, «δεν προχωρά στη μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης καυσίμων για όσο διαρκεί το κύμα ακρίβειας, κρατά καθηλωμένο χωρίς ουσιαστική αύξηση τον κατώτατο μισθό, κατάργησε το 8ωρο, τις συλλογικές συμβάσεις και την προστασία από τις απολύσεις, έφερε απλήρωτες υπερωρίες και αδήλωτη υπερεργασία, έκοψε από τους συνταξιούχους 900 εκατ. της 13ης σύνταξης και δίνει ένα μέρισμα κοροϊδία σε ελαχίστους».

Κατήγγειλε, παράλληλα, ότι «η ΝΔ αρνείται τις προτάσεις που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, για μέτρα στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στους χώρους εργασίας και στα σχολεία -με αραίωση των τμημάτων- ώστε να μην είναι εστίες υπερμετάδοσης».

Επισήμανε, τέλος, ότι «δεν πρέπει να δοθεί άλλος χρόνος σε αυτή την κυβέρνηση. Η κοινωνία πρέπει να αυτοπροστατευθεί -να τηρεί σοβαρά τα μέτρα, να προχωρήσουν όλοι στον εμβολιασμό- και να λάβει πολύ σοβαρά υπόψη της ότι δεν είναι δυνατόν να προχωρά με μία κυβέρνηση η πολιτική της οποίας πλήττει το δικαίωμα στη ζωή και στην οικονομική επιβίωση της πλειοψηφίας των πολιτών, δεν είναι δυνατόν να προχωρά με μία κυβέρνηση η οποία την προσβάλλει με απίστευτη αλαζονεία».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Παππάς στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Παππάς: «Δίνετε 13 δισ. για να αποπληρώσετε φθηνό χρέος»

Ο Νίκος Παππάς, γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αμφισβητεί την οικονομική λογική της πρόωρης αποπληρωμής χρέους 13 δισ. ευρώ από την κυβέρνηση, τονίζοντας το χαμηλό κόστος των παλαιών δανείων έναντι υψηλότερων επιτοκίων σήμερα.
Κωστής Χατζηδάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: Ο Τσίπρας δεν είναι λύση, η κυβέρνηση φέρνει αποτελέσματα

Ο Κ. Χατζηδάκης χαρακτήρισε τον Αλ. Τσίπρα και το νέο του κόμμα ως «ΣΥΡΙΖΑ-2» με τα ίδια πρόσωπα και θέσεις, και τόνισε πως η κυβέρνηση συνεχίζει τα έργα και τις μεταρρυθμίσεις της παρά την αντιπολίτευση, δίνοντας έμφαση στον πραγματισμό.
Βουλή των Ελλήνων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θ. Ξανθόπουλος: Λάθος η συναίνεση με κυβέρνηση που αγνοεί θεσμούς

Ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ) υποστήριξε πως η επόμενη αναθεωρητική Βουλή πρέπει να απαιτεί υπερπλειοψηφία, επικρίνοντας την πρόταση της ΝΔ ως φλύαρη και αναποτελεσματική και κατηγορώντας την κυβέρνηση για αδιαφορία προς τους θεσμούς.
Αλεξάνδρα Σδούκου πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλεξάνδρα Σδούκου: Το ΠΑΣΟΚ έχει αποκοπεί από την αλήθεια

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Αλεξάνδρα Σδούκου, σχολίασε την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, τις κινήσεις της ΕΛΑΣ, την τακτική του ΠΑΣΟΚ με την υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ, τονίζοντας πως η ΝΔ γνωρίζει τα προβλήματα και βελτιώνει την καθημερινότητα.
Σωκράτης Φάμελλος σε ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σ. Φάμελλος: Καταγγελία αισχροκέρδειας στα διυλιστήρια στη Βουλή

Ο Σωκράτης Φάμελλος κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι καλύπτει την αισχροκέρδεια στα καύσιμα και τα υπερκέρδη των διυλιστηρίων, χωρίς να λαμβάνει ουσιαστικά μέτρα μείωσης των τιμών.