ΓΔ: 2135.52 -0.12% Τζίρος: 32.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:40:41
Νίκος Δένδιας πορτραίτο
Ο Νίκος Δένδιας κατά τη διάρκεια δηλώσεων στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων ο Δένδιας- Συνάντηση με τη Λίβυα ΥΠΕΞ

Ο υπουργός Εξωτερικών, υπό το λήμμα «τρέχουσες υποθέσεις», αναμένεται να αναφερθεί στις προκλητικές και παράνομες ενέργειες της Τουρκίας.

Στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ θα συμμετάσχει αύριο, Δευτέρα 18 Οκτωβρίου, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Στο περιθώριο του Συμβουλίου, ο υπουργός Εξωτερικών θα παραθέσει πρωινό εργασίας στη Λίβυα ομόλογό του Νάιλα ελ-Μανγκούς (Najla El Mangoush), με τη συμμετοχή και άλλων ΥΠΕΞ των κρατών-μελών ΕΕ.

Ο υπουργός Εξωτερικών, υπό το λήμμα «τρέχουσες υποθέσεις», αναμένεται να αναφερθεί στις προκλητικές και παράνομες ενέργειες της Τουρκίας.

Η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει, επίσης, τα κατωτέρω θέματα: εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια υπό το φως της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής ΕΕ - Δυτικών Βαλκανίων, σχέσεις ΕΕ - Κόλπου, Ανατολική Εταιρική Σχέση, Αιθιοπία, Τυνησία, Αφγανιστάν, Νικαράγουα, καθώς και κλιματική διπλωματία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Barak MX
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ασπίδα του Αχιλλέα»: Πράσινο φως για τον αντιπυραυλικό θόλο των 3 δισ.

«Πράσινο φως» από την Ειδική Διαρκής Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων της Βουλής για τη δημιουργία της «Ασπίδας του Αχιλλέα», ενός νέου πολυεπίπεδου θόλου αεράμυνας για αντιμετώπιση πυραύλων, drones και άλλων εναέριων απειλών.
Νίκος Δένδιας πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Συνάντηση με τον Βρετανό Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας

Ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε στο Λονδίνο με τον Βρετανό Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας Τζόναθαν Πάουελ, συζητώντας για τη Μέση Ανατολή, το Ιράν, την Ουκρανία και τις απειλές ασφαλείας. Αύριο θα συναντήσει τον ομόλογό του, Τζον Χίλι.
Νίκος Δένδιας στην Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Στη Βουλή νέα εξοπλιστικά και η «Ασπίδα του Αχιλλέα»

Στη Βουλή εισάγονται νέα εξοπλιστικά προγράμματα για γνωμοδότηση, με επίκεντρο την αναβάθμιση της αεράμυνας και τη δημιουργία της «Ασπίδας του Αχιλλέα». Σημαντική συμμετοχή ελληνικών εταιρειών και υποδομές για τα F-35 στην Ανδραβίδα.
Νίκος Δένδιας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Εμβληματικό παράδειγμα θυσίας ο Ευαγόρας Παλληκαρίδης

Σήμερα τιμούμε 69 χρόνια από τον απαγχονισμό του Ευαγόρα Παλληκαρίδη, που σε ηλικία 19 ετών θυσιάστηκε για την ελευθερία της Κύπρου. Το μήνυμα αυτό ανάρτησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας στο Χ.