ΓΔ: 2134.8 -0.16% Τζίρος: 61.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:03:41
Νίκος Δένδιας πορτραίτο
Ο Νίκος Δένδιας κατά τη διάρκεια δηλώσεων στο Υπουργείο Εξωτερικών.

O Ν. Δένδιας στις Βρυξέλλες για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων

Θα υπάρξει ενημέρωση από τον Κύπριο υπουργό Εξωτερικών για τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με το Κυπριακό, με ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα της περίκλειστης περιοχής της Αμμοχώστου, ενόψει και της εξαγγελθείσας για τις 20 Ιουλίου, παράνομης επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου στα κατεχόμενα.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας θα μεταβεί αύριο, 12 Ιουλίου, στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.

Η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει τις γεωπολιτικές προεκτάσεις των νέων ψηφιακών τεχνολογιών, την υπό επεξεργασία Στρατηγική Πυξίδα της Ε.Ε. και τις εξελίξεις στην Αιθιοπία και ιδιαίτερα την περιοχή του Τιγκρέι. Υπό το λήμμα «τρέχουσες υποθέσεις» αναμένεται να εξετασθούν η κατάσταση στο Αφγανιστάν, στο Λίβανο, στο Νότιο Καύκασο, τη Λιβύη και τη Λευκορωσία, επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών.

Αναμένεται, επίσης, όπως αναφέρεται, να υπάρξει ενημέρωση από τον Κύπριο υπουργό Εξωτερικών για τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με το Κυπριακό, με ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα της περίκλειστης περιοχής της Αμμοχώστου, ενόψει και της εξαγγελθείσας για τις 20 Ιουλίου, παράνομης επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου στα κατεχόμενα.

Ο υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να ενημερώσει για την κατάσταση ασφαλείας στην περιοχή του Σαχέλ, υπό το φως της πρόσφατης συνάντησης του με τον υπουργό Εξωτερικών του Νίγηρα.

Στο πλαίσιο του γεύματος εργασίας του Συμβουλίου έχει προγραμματισθεί άτυπη ανταλλαγή απόψεων με το νέο υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ, Γιαΐρ Λαπίντ.

Τέλος, γνωστοποιείται ότι πριν από την έναρξη της συνάντησης θα λάβει χώρα άτυπο πρόγευμα εργασίας, που παραθέτει στο περιθώριο της συνόδου ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών στα μέλη του Συμβουλίου με προσκεκλημένο τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου, Σάμεχ Σούκρι, όπου αναμένεται να γίνει ανταλλαγή απόψεων για τις τελευταίες εξελίξεις στο Μεσανατολικό, το φράγμα της Αναγέννησης στην Αιθιοπία (Grand Ethiopian Renaissance Dam/GERD), καθώς και τις σχέσεις ΕΕ-Αιγύπτου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Barak MX
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ασπίδα του Αχιλλέα»: Πράσινο φως για τον αντιπυραυλικό θόλο των 3 δισ.

«Πράσινο φως» από την Ειδική Διαρκής Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων της Βουλής για τη δημιουργία της «Ασπίδας του Αχιλλέα», ενός νέου πολυεπίπεδου θόλου αεράμυνας για αντιμετώπιση πυραύλων, drones και άλλων εναέριων απειλών.
Νίκος Δένδιας πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Συνάντηση με τον Βρετανό Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας

Ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε στο Λονδίνο με τον Βρετανό Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας Τζόναθαν Πάουελ, συζητώντας για τη Μέση Ανατολή, το Ιράν, την Ουκρανία και τις απειλές ασφαλείας. Αύριο θα συναντήσει τον ομόλογό του, Τζον Χίλι.
Νίκος Δένδιας στην Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Στη Βουλή νέα εξοπλιστικά και η «Ασπίδα του Αχιλλέα»

Στη Βουλή εισάγονται νέα εξοπλιστικά προγράμματα για γνωμοδότηση, με επίκεντρο την αναβάθμιση της αεράμυνας και τη δημιουργία της «Ασπίδας του Αχιλλέα». Σημαντική συμμετοχή ελληνικών εταιρειών και υποδομές για τα F-35 στην Ανδραβίδα.
Νίκος Δένδιας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Εμβληματικό παράδειγμα θυσίας ο Ευαγόρας Παλληκαρίδης

Σήμερα τιμούμε 69 χρόνια από τον απαγχονισμό του Ευαγόρα Παλληκαρίδη, που σε ηλικία 19 ετών θυσιάστηκε για την ελευθερία της Κύπρου. Το μήνυμα αυτό ανάρτησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας στο Χ.