ΓΔ: 2130.06 3.15% Τζίρος: 398.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:27:05
katrinis-kinal

Κατρίνης: Το 2022 ο λογαριασμός της αύξησης των αντικειμενικών αξιών

«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να πείσει κανέναν ότι από την 1η Ιανουαρίου του 2022 οι πολίτες θα δουν αυξήσεις σε μια σειρά φόρων (20 στο σύνολο) που συνδέονται με τα ακίνητα» επεσήμανε ο κ. Κατρίνης.

Η κυβέρνηση απέφυγε να αναφερθεί στις μεγάλες αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών που έρχονται στις λαϊκές περιοχές, ενώ δεν έκανε λόγο για την αναπροσαρμογή των συντελεστών των 19 άλλων φόρων που συνδέονται με τα ακίνητα, επεσήμανε σε δήλωσή του ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, κ. Μιχάλης Κατρίνης. Αναλυτικά είπε:

«Η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει τους Έλληνες πολίτες ότι η αύξηση των αντικειμενικών αξιών είναι για το καλό τους.  
Παρά τη συστηματική προσπάθεια να καθησυχάσει την κοινή γνώμη μετά  την ανακοίνωση των νέων αντικειμενικών αξιών, ελάχιστους πολίτες κατάφερε να πείσει για αυτό.  

Η κυβέρνηση όμως δεν θα μπορεί να πείσει κανέναν από την 1η Ιανουαρίου του 2022 όταν οι πολίτες θα δουν αυξήσεις σε μια σειρά φόρων (20 στο σύνολο) που συνδέονται με τα ακίνητα όπως , ο φόρος μεταβίβασης, το ΤΑΠ, ο φόρος γονικής παροχής, ο φόρος κληρονομιάς, ο φόρος ανταλλαγής-συνένωσης οικοπέδων κ.α. 

Γιατί οι φόροι αυτοί θα συνυπολογιστούν με τις νέες και αυξημένες τιμές ζώνης. Όλα αυτά, ενώ η πανδημία έχει προκαλέσει μια άνευ προηγουμένου κρίση και μείωση των εισοδημάτων. Η κυβέρνηση χρησιμοποίησε κατά κόρον το παράδειγμα της αύξησης των 
αντικειμενικών αξιών στη Μύκονο

Απέφυγε όμως να πει το παραμικρό για τις μεγάλες αυξήσεις που επέρχονται σε λαϊκές περιοχές, ίσως γιατί αυτές οι αυξήσεις ακυρώνουν το ‘’αφήγημα’’ της κυβέρνησης. 

Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη το μόνο πράγμα που διαπραγματεύτηκε με τους δανειστές ήταν να ισχύσουν οι νέες αντικειμενικές αξίες από την 1η Ιανουαρίου 2022 και όχι από εφέτος. Γιατί άραγε; Είναι χαρακτηριστικό ότι μιλάει για αναπροσαρμογή συντελεστών για τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ αλλά δεν έχει έτοιμο τίποτα ακόμα. 

Και φυσικά, δεν κάνει λόγο για αναπροσαρμογή των συντελεστών των 19 άλλων φόρων που συνδέονται με τα ακίνητα. Αυτοί θα μείνουν ως έχουν και σε συνδυασμό με την αύξηση των αντικειμενικών αξιών θα μεταφραστούν σε μεγάλες επιβαρύνσεις προς τους πολίτες. 
 

Οι Έλληνες πολίτες , σε 6 μήνες από τώρα, θα διαπιστώσουν την αλήθεια και την πραγματικότητα αφού αυτοί θα κληθούν να πληρώσουν το λογαριασμό».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

akinita_real estate
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αβυσσος χωρίζει ξανά τις εμπορικές από τις αντικειμενικές αξίες στην κατοικία

Η διαφορά μεταξύ εμπορικών τιμών και αντικειμενικών αξιών έχει φτάσει πλέον στο 60% από το 2021 οπότε και έγινε η τελευταία αναπροσαρμογή, αλλά και η συζήτηση για νέες αντικειμενικές δεν θα ανοίξει προς τις εκλογές του 2027.
Λογότυπο ΠΑΣΟΚ νύχτα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκανδαλίδης: Η διεύρυνση όρος για ισχυρή προοδευτική παράταξη

Ο Κώστας Σκανδαλίδης υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θα κατέβει αυτόνομα στις εκλογές, παραμένοντας ο κύριος φορέας της προοδευτικής παράταξης, ενώ τόνισε πως το άνοιγμα του κόμματος ενισχύει τη συσπείρωση και τη δυναμική του χώρου.
Σημαία ΠΑΣΟΚ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Ο Κωνσταντινόπουλος απομακρύνθηκε για εσωκομματική υπονόμευση

Το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε άτυπα πως ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος διαγράφηκε επειδή υπονόμευε συστηματικά το κόμμα και δεν ανέδειξε το έργο του, ειδικά σε κρίσιμες πολιτικές στιγμές για την αντιπολίτευση.
Μητσοτάκης, Ανδρουλάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Ανδρουλάκης: Να αποφύγει η Ελλάδα κάθε εμπλοκή στον πόλεμο

Στη συνάντηση Μητσοτάκη-Ανδρουλάκη συζητήθηκαν η στάση της ΕΕ, οι συνέπειες στη Μ. Ανατολή και ο επαναπατρισμός Ελλήνων. Ο Ανδρουλάκης τόνισε την ανάγκη αποφυγής εμπλοκής της Ελλάδας και στήριξης του διεθνούς δικαίου.