ΓΔ: 2587.93 -2.11% Τζίρος: 333.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Έφη Αχτσιόγλου βήμα Βουλής
Φώτο: SOOC

Αχτσιόγλου: Απόλυτη κυβερνητική ανικανότητα και χλευασμός των πολιτών

Αναφερόμενη στην οικονομία σημείωσε ότι «η ρύθμιση των χρεών με σημαντικό κούρεμα της βασικής οφειλής είναι αναγκαιότητα για τα νοικοκυριά, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες.

Δηλώσεις στον ραδιοφωνικό σταθμό  “Κανάλι Ένα 90,4” παραχώρησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, τονίζοντας ότι «Το επιτελικό κράτος” έχει αποδειχθεί χαρακτηρισμός κατ’ ευφημισμό από τότε που ανέλαβε η ΝΔ τη διακυβέρνηση». Επιπλέον τόνισε: «Όλοι γνωρίζαμε εδώ και μέρες για την κακοκαιρία» αλλά η κυβέρνηση «έκανε μόνο επικοινωνιακές συσκέψεις», με αποτέλεσμα «ολόκληρες περιοχές έμειναν χωρίς ρεύμα, θέρμανση και νερό, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς υπολειτούργησαν χωρίς ενημέρωση των πολιτών, η εθνική οδός κόπηκε στα δύο», ενώ «ο κ. Μητσοτάκης έπινε τον καφέ του στο Κολωνάκι», η αντιμετώπιση της κακοκαιρίας «δείχνει την απόλυτη ανικανότητα αλλά και τον χλευασμό της κυβέρνησης προς τους πολίτες».

Αναφερόμενη στην οικονομία σημείωσε ότι «η ρύθμιση των χρεών με σημαντικό κούρεμα της βασικής οφειλής είναι αναγκαιότητα για τα νοικοκυριά, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες και προϋπόθεση για οποιαδήποτε συζήτηση για ανάπτυξη. Μόνο η ρύθμιση σε δόσεις δεν φτάνει», καθώς «τα χρέη που σωρεύτηκαν την περίοδο της πανδημίας -λόγω της κρίσης και των χειρισμών της κυβέρνησης, η οποία χορήγησε δάνεια αντί απευθείας ενισχύσεις- είναι ένας βραχνάς με τον οποίο δεν μπορούμε να προχωρήσουμε παρακάτω. Δεν γίνεται έτσι να μιλάμε για ανάκαμψη».

Η κ. Αχτσιόγλου τόνισε ότι «η ρύθμιση με κούρεμα της οφειλής θα φέρει έσοδα και στα δημόσια ταμεία, γιατί διαφορετικά τα χρέη αυτά δεν μπορούν να πληρωθούν» και υπογράμμισε ότι «το ζητάνε όλοι οι φορείς των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τα Επιμελητήρια».

Επισήμανε, παράλληλα, ότι «η κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας έφερε έναν αμείλικτο, αντικοινωνικό πτωχευτικό νόμο, με τον οποίο πτωχεύουν οι πάντες, χάνοντας όλη την περιουσία και την πρώτη κατοικία τους, ενώ για τρία χρόνια είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν ό,τι βγάζουν».
Τέλος, χαρακτήρισε «ομολογία αποτυχίας» το γεγονός ότι η κυβέρνηση θεσπίζει ένα οριζόντιο επίδομα αντί σύνταξης, καθώς «η ΝΔ σε 1,5 χρόνο τετραπλασίασε τις εκκρεμείς συντάξεις και τώρα δίνει ένα οριζόντιο επίδομα και λέει “στο μέλλον βλέπουμε για τη σύνταξη”, αποδεικνύοντας ότι είναι εντελώς ανίκανη να αντιμετωπίσει το ζήτημα».
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ευρωπαϊκή Ένωση σημαίες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Πρωτοβουλίες κατά του παράνομου μνημονίου Λιβύης-Τουρκίας και επανεξέταση χρηματοδότησης

Οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητούν διπλωματικές ενέργειες, διαφάνεια στη διαχείριση ευρωπαϊκών κονδυλίων και επανεξέταση της συνεργασίας με τη Λιβύη, μετά την έγκριση του τουρκολιβυκού μνημονίου και τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.
Νίκος Παππάς στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Παππάς: Η εξεταστική για τον «Ηρακλή» ανοίγει το «μαύρο κουτί»

Ο Νίκος Παππάς συναντήθηκε με δανειολήπτες ελβετικού φράγκου και τόνισε την πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για Εξεταστική Επιτροπή στη Βουλή για τις τιτλοποιήσεις δανείων και το σχέδιο «Ηρακλής», ζητώντας ρυθμίσεις για το ιδιωτικό χρέος.
Νίκος Ανδρουλάκης ΠΑΣΟΚ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Μυρτώ Κοροβέση στη Βουλή με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, είδε τον Ανδρουλάκη

Η Μυρτώ Κοροβέση εντάσσεται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, καλωσορίζοντας τη βουλευτή που εξελέγη με τον ΣΥΡΙΖΑ και τονίζοντας τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η νέα γενιά.
Νίκος Παππάς στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Παππάς: Αύξηση φόρων και κατάργηση "Ηρακλή" ζητά στη Βουλή

Ο Νίκος Παππάς (ΣΥΡΙΖΑ) κατηγόρησε την κυβέρνηση για φοροεπιδρομή και αύξηση άδικων φόρων, ενώ ταυτόχρονα μειώνονται οι μισθοί και οι συντάξεις ως ποσοστό του ΑΕΠ. Ζήτησε διαφάνεια για το σχέδιο «Ηρακλής» και τις κρατικές εγγυήσεις.
Νίκος Παππάς ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Παππάς: Κάλεσμα στη νεολαία για κινητοποιήσεις στους δρόμους

Ο Νίκος Παππάς κάλεσε τη νεολαία σε ειρηνικές, μαζικές διαδηλώσεις για το κόστος ζωής, ειδικά για στέγη και ενέργεια, τονίζοντας πως τέτοιες κινητοποιήσεις είναι «οξυγόνο» για τη δημοκρατία και την κοινωνία.
Έλενα Κουντουρά προφίλ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Έλενα Κουντουρά βασική ομιλήτρια στο 12ο Global Tourism Economy Forum

Η Έλενα Κουντουρά μίλησε στο Global Tourism Economy Forum για τη βιώσιμη και ανθεκτική μετάβαση του τουρισμού στην ΕΕ, προωθώντας προστασία περιβάλλοντος, στήριξη μικρών επιχειρήσεων, ποιοτικές θέσεις εργασίας και διακριτή ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.