ΓΔ: 2592.04 -0.43% Τζίρος: 63.65 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:54:38
KINAL
Shutterstock

Γεννηματά: Δεν αντέχουν άλλο τα νησιά μας

«Η κατάσταση στη Σάμο είναι πολύ χειρότερη και από την Μόρια. Δεν αντέχουν άλλο τα νησιά μας. Δεν πάει άλλο με την συμφωνία Μέρκελ-Τσίπρα που δυστυχώς πειθήνια εφαρμόζει και η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη» είπε η κα Γεννηματά.

«Η Ευρώπη και η Ελλάδα πρέπει τώρα να πάρουν πίσω τα κλειδιά του προσφυγικού- μεταναστευτικού από τον Ερντογάν, ο οποίος μας εκβιάζει και μας απειλεί». Αυτό τόνισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά από τη Σάμο, όπου επισκέφθηκε τους Δημάρχους του νησιού, τον αντιπεριφερειάρχη, το Κέντρο Υγείας του νησιού και το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ).

«Η κατάσταση στη Σάμο είναι πολύ χειρότερη και από την Μόρια. Δεν αντέχουν άλλο τα νησιά μας. Δεν πάει άλλο με την συμφωνία Μέρκελ-Τσίπρα που δυστυχώς πειθήνια εφαρμόζει και η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη» είπε η κα Γεννηματά τονίζοντας ότι «Η Ευρώπη και η Ελλάδα πρέπει τώρα να πάρουν πίσω τα κλειδιά του προσφυγικού- μεταναστευτικού από τον Ερντογάν, ο οποίος μας εκβιάζει και μας απειλεί».

Πρόσθεσε μάλιστα με έμφαση ότι «όλες οι χώρες της Ευρώπης, θα πρέπει να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους. Το ζήτημα δεν είναι ελληνικό είναι ευρωπαϊκό».

Τέλος, η κα Γεννηματά είπε ότι «Θα πρέπει να προστατεύσουμε αποτελεσματικά τα σύνορα μας, και να επιβάλουμε την επιστροφή των μεταναστών και την άμεση μετεγκατάσταση των προσφύγων και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης. Τώρα πριν να είναι πάρα πολύ αργά».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλλαγή στο Ασφαλιστικό εδώ και τώρα ζητά το ΚΙΝΑΛ

Το Κίνημα Αλλαγή , έχει επεξεργασμένες και ολοκληρωμένες προτάσεις τις οποίες έχει παρουσιάσει και θα υποστηρίξει και πάλι. Σήμερα τα προβλήματα του ασφαλιστικού θα ήταν πολύ μικρότερα και οι συντάξεις αρκετά μεγαλύτερες.
gennimata-kinal
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά: Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε την παράταξη ξανά πρωταγωνιστή

«Είμαστε αποφασισμένοι και θα επιμείνουμε για να κάνουμε τη δημοκρατική παράταξη ξανά πρωταγωνιστή» δηλώνει, σε συνέντευξή της, στο «Έθνος της Κυριακής» η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φ. Γεννηματά: Πρέπει να αλλάξει ο χαρακτήρας του Υπερταμείου

H πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά στην 6η ετήσια οικονομική διάσκεψη της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ) σημείωσε πως πρέπει να δοθούν κίνητρα για παραγωγικές επενδύσεις.
Βουλή των Ελλήνων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Αίτημα για Επιτροπή στη Βουλή για το Μνημόνιο με Βουλγαρία

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ζητούν ενημέρωση από την υπουργό Πολιτισμού στη Βουλή για το Μνημόνιο Ελλάδας-Βουλγαρίας και τα 48 ιστορικά κειμήλια, επισημαίνοντας πως το περιεχόμενο και οι όροι της συμφωνίας παραμένουν αδημοσίευτοι.
Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Τσουκαλάς: Μηδενική ανοχή στη φασιστική βία και τον εκφοβισμό

Ο Κώστας Τσουκαλάς τόνισε ότι η δημοκρατία δεν εκφοβίζεται και πως απαιτείται μηδενική ανοχή στον φασισμό, καταδικάζοντας τη φασιστική επίθεση σε 32χρονο στην Ελευσίνα. Διαβεβαίωσε πως το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει τον αγώνα ενάντια στον φασισμό.
Σημαία ΠΑΣΟΚ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Η κυβέρνηση αγνοεί τα κοινωνικά προβλήματα, υπάρχει λύση με εμάς

Το ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι υπάρχει εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, ασκώντας κριτική στον πρωθυπουργό και σημειώνοντας πως η κυβέρνηση έχει απομακρυνθεί από τα κοινωνικά προβλήματα, όπως η μειωμένη αγοραστική δύναμη των πολιτών.