ΓΔ: 2475.98 0.17% Τζίρος: 457.38 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φωτο: ΑΠΕ

Ξανθός (ΣΥΡΙΖΑ): Η δωρεάν μαστογραφία ισχύει από το 2018 

Ο πρώην υπ. Υγείας, μιλώντας στο κοινοβούλιο, τόνισε ότι «ο κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε κάτι που ισχύει ήδη» και προσέθεσε ότι από το 2018 την εν λόγω εξέταση μπορούν να κάνουν δωρεάν γυναίκες μεταξύ 40 και 50 ετών.

Για «γκάφα» κατηγορεί τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο πρώην υπουργός Υγείας και νυν τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Αν. Ξανθός αναφορικά με τη σημερινή εξαγγελία για δωρεάν μαστογραφία για γυναίκες μεταξύ 49 και 50 ετών. 

Όπως τονίζει ο κ. Ξανθός η δωρεάν μαστογραφία και μάλιστα για γυναίκες μεταξύ 40 και 50 ετών έχει θεσμοθετηθεί από το 2018, με διάταξη του υπ. Υγείας, στην οποία τονίζεται ότι δικαιούνται τη συγκεκριμένη εξέταση χωρίς οικονομική συμμετοχή μία διαγνωστική μαστογραφία ανά δύο έτη ενώ για τις μεγαλύτερες ηλικίες η εξέταση προβλέπεται ανά έτος.

«Εξαγγείλατε πομποδώς λιγότερα και από αυτό που ισχύει σήμερα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ξανθός. Μάλιστα ο πρώην υπουργός Υγείας, προσέθεσε, μιλώντας στη Βουλή ότι η συγκεκριμένη εξέταση είναι στη λίστα με τος παροχές του ΕΟΠΥΥ.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Ηλιόπουλος, ο οποίος σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τόνισε ότι «Ο πρωθυπουργός ξέχασε να πει ότι το πρόγραμμα δωρεάν μαστογραφίας ήδη ισχύει για όλες τις γυναίκες άνω των 40 ετών από το 2018. Από τον Ιούνιο του 2018 ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ψηφίσει νομοθετικό πλαίσιο για δωρεάν μαστογραφία, κάθε δύο έτη, για γυναίκες από 40-49 ετών και κάθε χρόνο για γυναίκες άνω των 50 (καθώς και άνω των 35 με οικογενειακό ιστορικό). Η σημερινή ανακοίνωση του κ. Μητσοτάκη δείχνει ότι μάλλον ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε άλλη χώρα. Εκτός και αν η ουσία της σημερινής ανακοίνωσης βρίσκεται στην “συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα”. 

Η κυβέρνηση της ΝΔ εν μέσω πανδημίας μειώνει τον προϋπολογισμό για τη δημόσια υγεία, ακυρώνει μόνιμες προσλήψεις και διαρκώς προχωράει σε δωράκια προς τις ιδιωτικές κλινικές. Ακόμα και τώρα συνεχίζουν να αντιλαμβάνονται τη δημόσια υγεία ως πεδίο κερδοφορίας. Αναδεικνύονται έτσι σε μία ιδεοληπτική και επικίνδυνη κυβέρνηση».

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε το εν λόγω μέτρο κατά τη συνάντησή του με γυναίκες οι οποίες είτε έχουν νικήσει τον καρκίνο του μαστού, είτε «πολεμούν» ακόμη εναντίον του.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλεί
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ο Μητσοτάκης παρουσιάζει αποτυχίες ως επιτυχίες

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον κ. Μητσοτάκη ότι παρουσιάζει τις αποτυχίες ως επιτυχίες, αγνοώντας σκάνδαλα και βασικά προβλήματα, όπως η στεγαστική κρίση, η ακρίβεια και η έλλειψη δημόσιας δαπάνης για στέγη, ζητώντας πραγματικές λύσεις.
Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Συνεχίζουμε να αναβαθμίζουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το πλήρως ανακαινισμένο κέντρο υγείας Βάρης, συνομιλώντας με προσωπικό και πολίτες. Η μονάδα ανήκει στα 156 κέντρα που αναβαθμίζονται στοχεύοντας στην αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Στήριξη εισοδήματος και αύριο παρουσίαση "posokanei"

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Βάρης και τόνισε ότι η βελτίωση του ΕΣΥ είναι προτεραιότητα, αξιοποιώντας πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης. Δήλωσε πως διαρκώς επικοινωνεί με τους πολίτες και θα συνεχίσει έως τις εκλογές.
Κυριάκος Μητσοτάκης πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Τεχνολογία και διαφάνεια μεταμορφώνουν κράτος και ΕΣΥ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην επιτυχία του gov.gr, με 2.257 ψηφιακές υπηρεσίες και πάνω από 9 εκατ. πολίτες να εξυπηρετούνται. Επεσήμανε πως η τεχνολογία φέρνει το κράτος πιο κοντά στον πολίτη και η προσπάθεια συνεχίζεται.
Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Νέο νοσοκομείο στην Κω και σχέδιο για το παλιό της Ρόδου

Η κυβέρνηση ανέθεσε στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου την εκπόνηση master plan για την αξιοποίηση του παλαιού νοσοκομείου Ρόδου, ενώ εξασφαλίστηκαν 45 εκατ. ευρώ για νέο νοσοκομείο στην Κω, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη Ρόδο.
Κυριάκος Μητσοτάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ο Μητσοτάκης είναι υπόλογος, όχι ελεγκτής

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγορεί τον κ. Μητσοτάκη για αλαζονεία και υποκρισία, σημειώνοντας ότι ελέγχεται για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, τις υποκλοπές και το Predator, ενώ αποφεύγει να απαντήσει στις αποκαλύψεις για την υπόθεση Intellexa.