ΓΔ: 2061.15 0.21% Τζίρος: 45.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:43:00
Φωτο: ΑΠΕ

Αναβάλλεται λόγω κορονοϊού για 1-2/10 η Σύνοδος Κορυφής

Η αναβολή πραγματοποιείται καθώς ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, ήρθε σε επαφή με πρόσωπο που βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό.

Η σύνοδος κορυφής της ΕΕ που επρόκειτο να διεξαχθεί στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου, αναβάλλεται για την επόμενη εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Ο κ. Μισέλ ανέβαλε τη σύνοδο για τις 1-2 Οκτωβρίου επειδή εντοπίστηκε ένα κρούσμα της Covid-19 στο περιβάλλον του. Ο ίδιος έχει τεθεί σε καραντίνα, μολονότι το τεστ στο οποίο υποβλήθηκε την Δευτέρα βγήκε αρνητικό.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση μέσω Twitter «ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου πληροφορήθηκε ότι ένας υπεύθυνος ασφαλείας, με τον οποίο είχε στενή επαφή στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας έχει βρεθεί θετικό στην COVID-19. Ο πρόεδρος πραγματοποιεί τακτικά τεστ όπως έπραξε και χθες όπου βγήκε αρνητικό. Παραμένει σε κατ' οίκον καραντίνα. Αποφάσισε να αναβάλει την ειδική Σύνοδο Κορυφής που ήταν προγραμματισμένη για 24 και 25 Σεπτεμβρίου και θα πραγματοποιηθεί την 1η κα 2α Οκτωβρίου».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έγκριση από την Ε.Ε. για την εκταμίευση 2,44 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε θετικά το 6ο αίτημα πληρωμής της Ελλάδας, ύψους 2,44 δισ. ευρώ, από το Ταμείο Ανάκαμψης, αναγνωρίζοντας την ικανοποιητική ολοκλήρωση 32 οροσήμων και 7 στόχων, κυρίως σε υγεία, εκπαίδευση και φορολογία.
Ευρωπαϊκή Ένωση σημαίες
ΔΙΕΘΝΗ

ΕΕ: Πρωταγωνιστικός ρόλος στη Γάζα και νέα πλατφόρμα δωρητών τον Νοέμβριο

Ο πρέσβης Αλεξάντρ Στούτσμαν χαρακτήρισε τη μέρα απελευθέρωσης ομήρων ως «ευτυχισμένη» και τόνισε την ανάγκη για άμεση ανθρωπιστική βοήθεια και ανοικοδόμηση στη Γάζα, υπογραμμίζοντας την ενίσχυση της Παλαιστινιακής Αρχής.
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ολομέλεια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απόσυρση αναφοράς στα κατεχόμενα ως «ΤΔΒΚ» μετά από παρέμβαση της Ελλάδας

Μετά από έντονη αντίδραση της Ελλάδας και της Κύπρου, το Κοινό Κέντρο Ερευνών και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Άμυνας απέσυραν αναφορά στα κατεχόμενα ως «ΤΔΒΚ» από ευρωπαϊκή έκθεση.
Αντόνιο Κόστα πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Επιστολή Κόστα στους ηγέτες ΕΕ για το Συμβούλιο της 23ης Οκτωβρίου

Ο Αντόνιο Κόστα προσκάλεσε τους ηγέτες της ΕΕ για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 23/10, με πρώτο θέμα την ενίσχυση στήριξης στην Ουκρανία και οικονομική βοήθεια. Έμφαση δίνεται στην ευρωπαϊκή άμυνα μέχρι το 2030 λόγω υβριδικών επιθέσεων.
Κάγια Κάλας Συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Η ΕΕ εξετάζει επανέναρξη αποστολής στο πέρασμα Ράφα, δηλώνει η Κάλας

Η ΕΕ θα επανεκκινήσει την αποστολή παρακολούθησης στο συνοριακό πέρασμα Γάζας-Αιγύπτου, όπως ανακοίνωσε η Κάγια Κάλας, τονίζοντας τη δυσκολία διασφάλισης της ειρήνης στη Γάζα και την ετοιμότητα της Ένωσης να συνεισφέρει.