ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:15:02
Φώτο: ΑΠΕ

Οι τουρκικές προκλήσεις στο επίκεντρο της συνάντησης Τσίπρα - Τουσκ

Την ευκαιρία να συζητήσουν για τις «παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ», το Brexit και την προσφυγική κρίση είχαν, μεταξύ άλλων, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ντόναλντ Τούσκ κατά τη διάρκεια κοινού γεύματος.

Γεύμα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Όπως αναφέρει ο κ. Τσίπρας με ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Facebook, συζήτησαν για το επικείμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, για το Brexit και την προσφυγική κρίση.

«Τόνισα», αναφέρει ο κ. Τσίπρας, «τη σημασία που έχει η έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Βόρειας Μακεδονίας αλλά και της Αλβανίας, εφόσον τηρήσει τις δεσμεύσεις της σε σχέση με την Ελληνική Εθνική Μειονότητα».

Επιπλέον, υπογράμμισε «την ανάγκη να αξιοποιηθούν οι κυρώσεις που αποφασίσαμε στο προηγούμενο Συμβούλιο, κατά της Τουρκίας για τις παράνομες ενέργειές της στην κυπριακή ΑΟΖ».

Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ευχαρίστησε τον κ. Τουσκ για την εποικοδομητική συνεργασία τους τα τελευταία 4,5 χρόνια.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αλεξάνδρα Σδούκου πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σδούκου: Ο Τσίπρας δεν μπορεί να μιλά για υπερφορολόγηση

Η Αλ. Σδούκου τόνισε ότι στη φετινή ΔΕΘ θα παρουσιαστεί κοστολογημένο πακέτο μόνιμων μέτρων στήριξης με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, ενώ ανακοίνωσε και οδικό χάρτη ως το 2030, δίνοντας έμφαση στη φορολογία και την ανάπτυξη.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλεί
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης: Ο Μητσοτάκης θέτει τις βάσεις της επόμενης τετραετίας στη ΔΕΘ

Ο Παύλος Μαρινάκης υπογράμμισε τη σημασία της φετινής ΔΕΘ, κάνοντας λόγο για παρουσίαση των βασικών κυβερνητικών προτεραιοτήτων από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ενόψει εκλογών, ενώ άσκησε κριτική στον Αλέξη Τσίπρα για την ομιλία του.
Αλέξης Τσίπρας πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρωμανός κατά Τσίπρα: «Μιλάς για διαφάνεια ενώ δεν έχεις καμία»

Ο Νίκος Ρωμανός άσκησε δριμεία κριτική στον Αλέξη Τσίπρα, αμφισβητώντας την αξιοπιστία και τη διαφάνεια του πολιτικού του εγχειρήματος και υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει ουσιαστική διαφοροποίηση από το παρελθόν του.
Κυριάκος Μητσοτάκης συνέδριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΛΑΣ: Ο Μητσοτάκης φοβάται τη σύγκριση εντιμότητας και διαφθοράς

Η ΕΛΑΣ σχολιάζει τις δηλώσεις Μαρινάκη, χαρακτηρίζοντας τες ως απόδειξη «πανικού» και «έλλειψης αυτοπεποίθησης» από τον πρωθυπουργό ενόψει της παρουσίασης του προγράμματος Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη στις 2 Σεπτεμβρίου.
Αλέξης Τσίπρας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ντοκιμαντέρ της Αριστεράς: Νέα πρόταση για πολιτική επικοινωνία

Η ΕΛΑΣ παρουσιάζει τριλογία ντοκιμαντέρ που αποτυπώνει τη δημιουργία της, προσεγγίζοντας την πολιτική με νέα αφηγηματική γλώσσα, κινηματογραφικές τεχνικές και τη ματιά νέων δημιουργών, χωρίς κλισέ και με έμφαση στην αυθεντικότητα.
Άκης Σκέρτσος πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκέρτσος: Η πολιτική προστασία δεν είναι χώρος για φθηνές αντιπαραθέσεις

Ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος επέκρινε τον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή δηλώσεις του, τονίζοντας πως δεν έχει ζητήσει συγγνώμη για τις απώλειες σε Μάτι και Μάνδρα και αμφισβητώντας την ειδικότητά του στα θέματα πολιτικής προστασίας.