ΓΔ: 2396.37 0.98% Τζίρος: 236.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Ζωή Κωνσταντοπούλου Βουλή
Φώτο: SOOC

Κωνσταντοπούλου: Ζητά βίαιη προσαγωγή Τζαβέλλα στη Βουλή

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, ζητά τη βίαιη προσαγωγή του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Κωνσταντίνου Τζαβέλλα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου απέστειλε αίτημα προς την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και το Προεδρείο της, με κοινοποίηση στον πρόεδρο της Βουλής, ζητώντας να προσαχθεί βιαίως ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Κωνσταντίνος Τζαβέλλας

Σκοπός είναι η πραγματοποίηση ακρόασής του, σύμφωνα με το άρθρο 43Α του Κανονισμού της Βουλής, σχετικά με ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία της Δικαιοσύνης και την ενίσχυση της διαφάνειας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Πλεύσης Ελευθερίας, η Ζωή Κωνσταντοπούλου «εξηγεί ότι η άρνηση Τζαβέλλα να προσέλθει συνιστά το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος και αυτό της απείθειας». 

Παράλληλα, επισημαίνει ότι «η απόπειρα δικαιολόγησης της άρνησης με την επίκληση της διάκρισης των εξουσιών αποτελεί πρόσχημα», καθώς, σύμφωνα με την ίδια, «ο ίδιος Εισαγγελέας προσήλθε ασμένως στη Βουλή για ακρόαση από τη Διάσκεψη των Προέδρων το 2025 για διορισμό στη θέση που σήμερα κατέχει, ενώ ομοίως ασμένως δέχθηκε τον διορισμό του από το Υπουργικό Συμβούλιο, με πρόταση του Υπουργού Δικαιοσύνης Φλωρίδη, χωρίς να επικαλεσθεί ποτέ τη διάκριση των εξουσιών».

Στο αίτημά της, η Ζωή Κωνσταντοπούλου επικαλείται το άρθρο 43Α του Κανονισμού της Βουλής, υπογραμμίζοντας την ανάγκη ενίσχυσης της λογοδοσίας και της διαφάνειας στους θεσμούς της Δικαιοσύνης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κτήριο Βουλής Ελλάδας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης προς Κωνσταντοπούλου: Λέτε ψέματα, δεν μπαίνω στην κόντρα

Ο Παύλος Μαρινάκης αντέδρασε έντονα στην καταγγελία της Ζωής Κωνσταντοπούλου κατά του Κώστα Τσιάρα, κάνοντας λόγο για «ασύστολα ψεύδη» και αρνήθηκε να συνεχίσει την αντιπαράθεση για το ζήτημα.
Ζωή Κωνσταντοπούλου Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή η μήνυση Κωνσταντοπούλου κατά Γεωργιάδη και Μαρινάκη για συκοφαντία

Στη Βουλή διαβιβάστηκε η δικογραφία κατά των Άδ. Γεωργιάδη και Π. Μαρινάκη, μετά από μήνυση της Ζ. Κωνσταντοπούλου για συκοφαντική δυσφήμιση, σχετικά με δηλώσεις τους για πρώην εργαζόμενη της Πλεύσης Ελευθερίας.
Κυριάκος Μητσοτάκης βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ κατά Φλωρίδη για την απουσία Μητσοτάκη από τη συνταγματική αναθεώρηση

Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τον υπουργό Δικαιοσύνης Γ. Φλωρίδη για ψευδή επιχειρηματολογία σχετικά με την απουσία του πρωθυπουργού από τη συζήτηση της συνταγματικής αναθεώρησης, τονίζοντας πως τότε ο κ. Μητσοτάκης είχε συμμετάσχει.
Επιχειρηματίας συζήτηση γραφείου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπασταύρου: Ο νέος Κώδικας βάζει τάξη σε χωροταξία και πολεοδομία

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρος Παπασταύρου, τόνισε ότι ο νέος Κώδικας Χωροταξίας και Πολεοδομίας μειώνει την πολυνομία, ενισχύει την ασφάλεια δικαίου και γίνεται ψηφιακά προσβάσιμος.
Βουλή των Ελλήνων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Φλωρίδης σε Ν. Ανδρουλάκη: Στήριξη κράτους δικαίου δεν είναι παρανομία

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης τόνισε στη Βουλή ότι το κράτος δικαίου προϋποθέτει σεβασμό στους νόμους και καταδίκασε τη διαρροή απόρρητων συζητήσεων της Επιτροπής, επισημαίνοντας βαρύτατες πολιτικές ευθύνες.
Ολομέλεια Βουλής Ελλάδας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καταιγιστικά ευρήματα Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για παρεμβάσεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ

Η βουλευτής της «Νίκης» Ασπασία Κουρουπάκη δήλωσε ότι η νέα δικογραφία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας αποκαλύπτει δίκτυο παρεμβάσεων στον ΟΠΕΚΕΠΕ με εμπλοκή Λιβανού και Αραμπατζή, ζητώντας διαλεύκανση χωρίς υπεκφυγές.