ΓΔ: 2606.95 -0.31% Τζίρος: 194.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Agores, Nomismata, forex
Φωτο: Shutterstock

Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης: Φρένο στις αυξήσεις των δημοτικών τελών

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης ζητά από τους δημάρχους να επανεξετάσουν τις μεγάλες αυξήσεις στα δημοτικά τέλη, προτείνοντας ανώτατα όρια και μέτρα για να προστατευτεί η βιωσιμότητα των τοπικών επιχειρήσεων.

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ) απευθύνει έκκληση για περιορισμό των «υπέρογκων αυξήσεων» στα δημοτικά τέλη, υπογραμμίζοντας ότι οι επιβαρύνσεις αυτές απειλούν τη βιωσιμότητα των τοπικών βιοτεχνιών. 

Με επιστολή του προς τους δημάρχους του νομού Θεσσαλονίκης, το Επιμελητήριο προτείνει συγκεκριμένα μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Συγκεκριμένα, το ΒΕΘ ζητά την επανεξέταση και εκλογίκευση των αυξήσεων, καθώς και την αξιολόγηση της ανταποδοτικότητάς τους για τις επιχειρήσεις.

 Παράλληλα, προτείνει τον καθορισμό ανώτατων ορίων αύξησης, για παράδειγμα με βάση τον πληθωρισμό και τη λήψη ειδικής μέριμνας για επιχειρήσεις που έχουν ήδη επενδύσει σημαντικά στη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου τους με δικά τους έξοδα.

«Δεν είμαστε αντίθετοι στην επιβολή δημοτικών τελών, ωστόσο θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη τα δεδομένα της τρέχουσας οικονομικής συγκυρίας, όσο και η αυστηρή τήρηση της αρχής της ανταποδοτικότητας των επιβαρύνσεων αυτών», επισημαίνει ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Μάριος Παπαδόπουλος.

Ο κ. Παπαδόπουλος τονίζει ακόμη ότι οι επιχειρήσεις αποτελούν ζωντανό κύτταρο των τοπικών οικονομιών, καθώς δημιουργούν θέσεις εργασίας και ενισχύουν την κατανάλωση στις περιοχές όπου δραστηριοποιούνται, συμβάλλοντας έτσι στην ανάπτυξη και τη σταθερότητα των δήμων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: 60 παραβάσεις για μη χρήση κράνους σε ελέγχους

Κατά τους πρόσφατους ελέγχους στην Κεντρική Μακεδονία εντοπίστηκαν 60 παραβάσεις για μη χρήση κράνους σε δίκυκλα και ηλεκτρικά οχήματα. Τα πρόστιμα ξεκινούν από 30 έως 350 ευρώ με αφαίρεση διπλώματος για 30 ημέρες.
Λευκός Πύργος Θεσσαλονίκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΟΤ: Προώθηση Θεσσαλονίκης και Θάσου στη φινλανδική αγορά

Η απευθείας σύνδεση Finnair Ελσίνκι-Θεσσαλονίκη αποτέλεσε αφορμή για ταξίδι εξοικείωσης που στόχευσε στην προβολή Θεσσαλονίκης και Θάσου στη φινλανδική αγορά, προβάλλοντας τα αυθεντικά τους χαρακτηριστικά και τον πολυθεματικό τουρισμό.
Ασθενοφόρο ΕΚΑΒ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

74χρονη βρέθηκε νεκρή στη Σκάλα Κατερίνης, Θεσσαλονίκη

Μια 74χρονη γυναίκα ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της από τη θάλασσα στη Σκάλα Κατερίνης. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Έρευνα διενεργείται από το Λιμενικό Τμήμα της περιοχής.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: 17 συλλήψεις σε ελέγχους, 2 για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ

Συνολικά 17 συλλήψεις πραγματοποίησε η αστυνομία στη Θεσσαλονίκη, σε ελέγχους για μέθη, ναρκωτικά, παραβάσεις αδειών και κλοπές. Κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης και βρέθηκαν όπλα ρέπλικα, ενώ συνελήφθησαν και δύο αλλοδαποί για ναρκωτικά.
Αρκούδα σε δάσος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καστοριά: Βρέθηκε νεκρή αρκούδα, ύποπτο το ενδεχόμενο πυροβολισμού

Νεκρή εντοπίστηκε μια μεγαλόσωμη αρσενική αρκούδα, πιθανότατα από πυροβολισμό, σε παραποτάμια περιοχή της Καστοριάς. Το άγριο ζώο βρισκόταν σε αποσύνθεση, ενώ εκτιμάται ότι ήταν νεκρό 4-5 ημέρες.