ΓΔ: 2675.46 0.36% Τζίρος: 35.29 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:06:36
Μαχητικό αεροσκάφος HAF F-16V

Ημέρα υψηλών επισκεπτών στην πολυεθνική άσκηση «Ηνίοχος-26»

Η Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών της άσκησης «Ηνίοχος-26» έγινε στη βάση Ανδραβίδας, με χαιρετισμό από τον αντιπτέραρχο Π. Γεωργακόπουλο. Οι προσκεκλημένοι παρακολούθησαν αεροπορικές διελεύσεις και ξεναγήθηκαν στους χώρους του Κέντρου.

Η ημέρα διακεκριμένων επισκεπτών της πολυεθνικής αεροπορικής άσκησης «Ηνίοχος-26» πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 16 Μαρτίου στο Κέντρο Αεροπορικής Τακτικής, στην αεροπορική βάση της Ανδραβίδας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, χαιρετισμό απηύθυνε ο αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας, αντιπτέραρχος (Ι) Παναγιώτης Γεωργακόπουλος, εκπροσωπώντας τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, στρατηγό Δημήτριο Χούπη, και τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, αντιπτέραρχο (Ι) Δημοσθένη Γρηγοριάδη.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι προσκεκλημένοι ενημερώθηκαν για τη διεξαγωγή της άσκησης από τον διοικητή του Κέντρου Αεροπορικής Τακτικής, ταξίαρχο (Ι) Γεώργιο Πέτρου. Στη συνέχεια, παρακολούθησαν διελεύσεις σχηματισμών μαχητικών αεροσκαφών και περιηγήθηκαν στους χώρους του Κέντρου Επιχειρήσεων των συμμετεχουσών δυνάμεων.

Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας και βουλευτής Δημήτριος Αβραμόπουλος, ο βουλευτής Ανδρέας Νικολακόπουλος, οι πρέσβεις της Ινδίας, της Κροατίας και της Σλοβενίας στην Ελλάδα, καθώς και εκπρόσωπος του Μαυροβουνίου. Παρόντες επίσης ήταν εκπρόσωποι των αρχηγών των Γενικών Επιτελείων Στρατού και Ναυτικού, ανώτατοι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, οι Ακόλουθοι Άμυνας στην Αθήνα από την Αλβανία, τη Γαλλία, την Ουγγαρία, την Πολωνία και τη Σερβία, καθώς και τοπικές πολιτειακές και θρησκευτικές αρχές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Ελλάδας Γαλλίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Πέντε χρόνια από την αμυντική συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας

Τη συμπλήρωση πέντε ετών από την υπογραφή της ελληνογαλλικής αμυντικής συμφωνίας υπενθύμισε ο Νίκος Δένδιας, σημειώνοντας ότι η ανανέωσή της επιβεβαιώνει τη στρατηγική εταιρική σχέση των δύο χωρών.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Η Ουκρανία αναχαιτίζει το 55% των ρωσικών drones

Ο πρόεδρος Ζελένσκι δήλωσε ότι η ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα αναχαιτίζει το 55% των ρωσικών drones. Το ανακοίνωσε στο βραδινό του διάγγελμα, ενώ εντείνεται η ανταλλαγή πλήγματων με δεκάδες νεκρούς και στις δυο πλευρές.
σημαία του Καναδά
ΔΙΕΘΝΗ

Καναδάς: Προκαταρκτική συμφωνία με Saab για αγορά αεροσκαφών ραντάρ

Η κυβέρνηση Καναδά υπέγραψε προκαταρκτική συμφωνία με τη Saab για την προμήθεια τουλάχιστον έξι ιπτάμενων ραντάρ GlobalEye για επιτήρηση της Αρκτικής, εγκαινιάζοντας διαπραγματεύσεις για πιο λεπτομερή συνεργασία.
Σημαίες Τουρκίας Αιγύπτου
ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Το "Σύμφωνο της Μέκκας" ίσως οδηγήσει σε αμυντική συμμαχία μουσουλμανικών χωρών

Ο πρόεδρος της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης δήλωσε ότι η αμυντική συμφωνία Τουρκίας, Σαουδικής Αραβίας και Πακιστάν ίσως εξελιχθεί σε ευρύτερο μουσουλμανικό σύμφωνο, με πιθανή συμμετοχή του Ιράν. Η επικύρωση αναμένεται τον επόμενο μήνα.
Σημαία Πακιστάν κυματίζει
ΔΙΕΘΝΗ

Πακιστάν, Σ. Αραβία και Τουρκία εξετάζουν ενίσχυση της αμυντικής τους συμμαχίας

Πακιστάν, Σαουδική Αραβία και Τουρκία ετοιμάζουν έκτακτη συνάντηση στρατιωτικών αρχηγών για στήριξη στο Ριάντ μέσω αμυντικού συμφώνου, καταδικάζοντας επιθέσεις κατά της Μέκκας και σαουδαραβικών υποδομών.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Χρειαζόμαστε οικονομική βοήθεια για drones και πυραύλους

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι προειδοποίησε ότι η Ουκρανία χρειάζεται άμεσα 27 δισ. δολάρια για drones και πυραύλους, αλλιώς θα υπάρξουν ελλείψεις από τις αρχές του επόμενου έτους. Κάλεσε την ΕΕ να επιταχύνει την εκταμίευση του δανείου.