ΓΔ: 2118.27 -0.55% Τζίρος: 263.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Επιχειρηματίας σε συνομιλία
Στιγμιότυπο από συνάντηση επιχειρηματιών και αξιωματούχων σε επίσημο γεγονός.

Συνάντηση για κανόνες και ασφάλεια στα πάρκα αναψυχής στο υπ. Ανάπτυξης

Σε σύσκεψη με τον υφυπουργό Ανάπτυξης, ο ΣΩΠΑΕ έθεσε τα ζητήματα αδειοδότησης, κατηγοριοποίησης και χωροθέτησης των πάρκων αναψυχής. Συμμετείχαν εκπρόσωποι υπουργείου και γενικοί γραμματείς Βιομηχανίας και Εμπορίου.

Η λειτουργία και το κανονιστικό πλαίσιο των πάρκων αναψυχής και των εγκαταστάσεων ψυχαγωγίας βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης εργασίας που είχε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Λάζαρος Τσαβδαρίδης, με εκπροσώπους του Σωματείου Πάρκων Αναψυχής Ελλάδος (ΣΩΠΑΕ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση, στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο γενικός γραμματέας Βιομηχανίας, Ελευθέριος Κρητικός, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου, Ναπολέων Μαραβέγιας, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης.

Ο πρόεδρος του ΣΩΠΑΕ, κ. Δακανάλης, παρουσίασε τα βασικά ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται οι διαδικασίες αδειοδότησης των πάρκων ψυχαγωγίας, η κατηγοριοποίηση των διατάξεων ψυχαγωγίας και οι αποστάσεις εγκατάστασης των πάρκων αναψυχής από κατοικημένες περιοχές και οικισμούς.

Ο γενικός γραμματέας Εμπορίου υπογράμμισε την ανάγκη για πληρέστερη τεκμηρίωση των ζητημάτων που τέθηκαν. Ζητήθηκε η υποβολή συμπληρωματικών στοιχείων και υποστηρικτικού υλικού, ώστε να διασφαλιστεί η επαρκής θεμελίωση των αιτημάτων για περαιτέρω αξιολόγηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας Βιομηχανίας τόνισε τη σημασία της ασφάλειας των χρηστών και των εργαζομένων, καθώς και την ανάγκη τήρησης των προτύπων ελέγχου στον κλάδο.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης επισήμανε ότι τα ζητήματα που τέθηκαν θα εξεταστούν διεξοδικά από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου. Παράλληλα, ο κ. Τσαβδαρίδης υπογράμμισε πως το υπουργείο στηρίζει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και παραμένει ανοιχτό στον θεσμικό διάλογο, δίνοντας έμφαση ότι η ασφάλεια των εγκαταστάσεων των ψυχαγωγικών πάρκων αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ομαδική καινοτομία εργασίας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αλλαγές στις ΒΙΠΕ: Το Επιμελητήριο Ηρακλείου ζητά συμμετοχή

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου ζητά συμμετοχή των επιχειρήσεων στη διαμόρφωση του νέου πλαισίου για τις ΒΙΠΕ, εκφράζοντας προβληματισμό για την απουσία τους από τη νομοπαρασκευαστική επιτροπή.
Τάκης Θεοδωρικάκος βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Eθνικό στοίχημα η αναγέννηση της ναυπηγικής βιομηχανίας

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος χαρακτήρισε εθνικό στοίχημα την αναγέννηση της ελληνικής ναυπηγικής βιομηχανίας, στην τελετή για τα νέα ρυμουλκά στα Ναυπηγεία Ελευσίνας.
Ανεφοδιασμός αυτοκινήτου βενζίνη
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε Ρόδο και Αττική τα πρώτα πρόστιμα για παραβάσεις του πλαφόν στα καύσιμα

Συνεχίζονται εντατικά οι έλεγχοι από την Ανεξάρτητη Αρχή Ελέγχου της Αγοράς. Δεν θα υπάρξει καμία απολύτως ανοχή σε φαινόμενα αθέμιτης κερδοφορίας και παράνομης διακίνησης προϊόντων, αναφέρει.
Τάκης Θεοδωρικάκος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Εντοπίστηκε αισχροκέρδεια σε συγκεκριμένα τρόφιμα

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος τόνισε ότι εντοπίστηκε αισχροκέρδεια σε κάποια τρόφιμα και γίνονται αυστηροί έλεγχοι με επιβολή προστίμων. Προειδοποίησε για κύματα πληθωρισμού λόγω της κρίσης στη Μ. Ανατολή, που επηρεάζει πετρέλαιο και ανάπτυξη.
Μέγαρο Μαξίμου κτίριο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σύσκεψη σήμερα στο Μαξίμου για την ακρίβεια ενόψει του Πάσχα

Κύριο θέμα της συζήτησης θα είναι τα μέτρα προστασίας των καταναλωτών, ενώ θα συζητηθεί και το θέμα των τιμών ενόψει του Πάσχα. Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο αποτροπής φαινομένων αισχροκέρδειας στην αγορά.
Όμιλος Antenna
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ο Όμιλος Antenna απέκτησε την ιταλική GEDI που ελέγχει την La Repubblica

Ο Όμιλος Antenna εξαγόρασε τη GEDI, κορυφαίο όμιλο ΜΜΕ της Ιταλίας, αποκτώντας τη La Repubblica, μεγάλους ραδιοσταθμούς και άλλα Μέσα. Η κίνηση αυτή ενισχύει τη διεθνή παρουσία του, ακολουθώντας το όραμα του Θοδωρή Κυριακού.