ΓΔ: 2521.18 0.13% Τζίρος: 371.19 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Σημαία του Ιράν

Ταξιδιωτικές οδηγίες για Έλληνες πολίτες από πρεσβείες στη Μέση Ανατολή

Η Ελληνική Πρεσβεία στο Ισραήλ συνιστά στους Έλληνες πολίτες να μείνουν σε ασφαλή χώρο, κοντά σε καταφύγιο, και να τηρούν τις οδηγίες των τοπικών Αρχών λόγω της κατάστασης ασφαλείας.

Ταξιδιωτικές οδηγίες προς τους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται σε χώρες της Μέσης Ανατολής εξέδωσαν οι ελληνικές πρεσβείες και τα προξενεία, λόγω της επιδείνωσης της κατάστασης ασφαλείας στην περιοχή. Οι αρχές συνιστούν ιδιαίτερη προσοχή και συμμόρφωση με τις οδηγίες των τοπικών Αρχών.

Ισραήλ – Πρεσβεία Τελ Αβίβ

Η Πρεσβεία της Ελλάδας στο Ισραήλ καλεί τους Έλληνες πολίτες να παραμένουν σε ασφαλές σημείο, κοντά σε καταφύγιο, και να ακολουθούν τις οδηγίες των τοπικών Αρχών (https://www.oref.org.il/eng).

Ο εναέριος χώρος της χώρας έχει κλείσει προσωρινά και δεν πραγματοποιούνται πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Ben Gurion. Οι Έλληνες πολίτες καλούνται να καταχωρίσουν τα στοιχεία τους στην ηλεκτρονική φόρμα https://forms.gle/C6UQCCgDtn8sN2MM6.

Για επείγουσες περιπτώσεις, μπορούν να επικοινωνούν με την Πρεσβεία στο τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης +972 546817282 ή να ενημερώνονται μέσω των λογαριασμών της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (https://x.com/GreeceInTelAviv, https://www.facebook.com/GreeceInIsrael).

Γενικό Προξενείο Ιεροσολύμων

Οι Έλληνες πολίτες στα Ιεροσόλυμα και στη Δυτική Όχθη καλούνται να μείνουν σε ασφαλές μέρος, κατά προτίμηση κοντά σε καταφύγια, και να ακολουθούν τις οδηγίες των τοπικών αρχών (https://www.oref.org.il/eng).

Μπορούν να ενημερώσουν το Γενικό Προξενείο για την παρουσία τους μέσω της φόρμας https://forms.gle/iyhyWamhyyvHFe5y8. Ο εναέριος χώρος του Ισραήλ παραμένει κλειστός, ενώ το τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης του Προξενείου είναι +972 523032253 και το e-mail grgencon.jer@mfa.gr.

Επιπλέον ενημέρωση παρέχεται στην ιστοσελίδα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Πρεσβείας της Ελλάδος στο Ισραήλ (https://www.mfa.gr/missionsabroad/israel.html, https://x.com/GreeceInTelAviv, https://www.facebook.com/GreeceInIsrael).

Λίβανος

Υπενθυμίζεται ότι παραμένει σε ισχύ η ταξιδιωτική σύσταση για αποφυγή μετακινήσεων προς τον Λίβανο. Οι μη μόνιμα διαμένοντες Έλληνες πολίτες συνιστάται να αναχωρήσουν μέσω διαθέσιμων εμπορικών πτήσεων.

Για περιπτώσεις ανάγκης, μπορούν να επικοινωνούν με το Προξενικό Γραφείο στο τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης +961 71593659.

Κουβέιτ

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται: «Εν συνεχεία των σημερινών εξελίξεων παρακαλείσθε όπως περιορίσετε τις μετακινήσεις σας, παραμείνατε στις οικίες σας και σε ασφαλές μέρος».

Η Πρεσβεία της Ελλάδος στο Κουβέιτ και το Μπαχρέιν ενημερώνει ότι θα παρέχει τακτικές ενημερώσεις. Τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης: +30 6984 904699.

Σαουδική Αραβία και Ομάν

Η Πρεσβεία της Ελλάδος στη Σαουδική Αραβία καλεί τους Έλληνες πολίτες σε Σαουδική Αραβία και Ομάν να επιδεικνύουν αυξημένη προσοχή στις μετακινήσεις τους και να ακολουθούν τις οδηγίες των τοπικών Αρχών.

Οι πολίτες καλούνται να καταχωρίσουν τα στοιχεία τους στη φόρμα https://forms.cloud.microsoft/r/MtbA5V7fMT. Για επείγουσες περιπτώσεις, μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 00966 50 609 0207.

Συνιστάται επίσης η παρακολούθηση του λογαριασμού της Πρεσβείας στο «Χ» (https://x.com/GreeceinKSA) και της ιστοσελίδας https://www.mfa.gr/missionsabroad/saudi-arabia.html.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καπνός Μεσανατολικό ξέσπασμα
ΔΙΕΘΝΗ

Νέα πλήγματα στη Μέση Ανατολή ανεβάζουν τις τιμές του πετρελαίου

Ο αμερικανικός στρατός ανέφερε πως αναχαίτισε ιρανικούς πυραύλους και, μαζί με τη Σαουδική Αραβία, βομβάρδισαν φιλοϊρανικές ομάδες στο Ιράκ, προκαλώντας νέα άνοδο τιμών στο πετρέλαιο. Η Σαουδική Αραβία επιβεβαίωσε τη συμμετοχή της.
Τιμή πετρελαίου διακύμανση
ΔΙΕΘΝΗ

Άνοδος 3% στις τιμές πετρελαίου μετά τις ιρανικές επιθέσεις σε ΗΠΑ

Οι τιμές του πετρελαίου κατέγραψαν άνοδο άνω του 3% νωρίς το πρωί στις ασιατικές αγορές, μετά την αναχαίτιση πυραύλων από τις ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, με το WTI στα 82,17$ και το Brent στα 86,94$ ανά βαρέλι.
Καπνός Μεσανατολικό ξέσπασμα
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ και Σ. Αραβία: Επίθεση κατά φιλοϊρανών τρομοκρατών στο Ιράκ

ΗΠΑ και Σαουδική Αραβία εξαπέλυσαν αεροπορικά πλήγματα σε βάσεις και αποθήκες όπλων στο Ιράκ, στοχοποιώντας φιλοϊρανικές ομάδες. Οι ΗΠΑ προειδοποιούν το Ιράν να σταματήσει τις επιθέσεις για να αποφύγει νέα αντίποινα.
Μπενιαμίν Νετανιάχου ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Νετανιάχου: Είχα μία από τις καλύτερες συζητήσεις με τον Τραμπ

Ισραήλ και ΗΠΑ ενίσχυσαν τον συντονισμό τους για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, σύμφωνα με τον Νετανιάχου, έπειτα από «εξαιρετική» συνάντηση με τον Τραμπ όπου κυριάρχησε η συζήτηση για την αποτροπή πυρηνικών στο Ιράν.
Επίθεση στη Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ισραήλ ίσως έχει διαπράξει εγκλήματα πολέμου στο Λίβανο

Ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου επισήμανε μαζικές παραβιάσεις από το Ισραήλ στον Λίβανο, ενώ επιθέσεις της Χεζμπολά έπληξαν αμάχους στο Ισραήλ. Πάνω από 4.300 νεκροί και 12.200 τραυματίες στον Λίβανο.