ΓΔ: 2260.67 0.04% Τζίρος: 183.46 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Κωνσταντίνος Τασούλας πορτρέτο
Ο Κωνσταντίνος Τασούλας σε δημόσιο χώρο με κόσμο στο φόντο.

Τασούλας: Η τραγωδία των Τεμπών απαιτεί δικαιοσύνη, όπως ορίζει το Σύνταγμα

Τρία χρόνια μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Τασούλας, τόνισε ότι το τραύμα παραμένει ανεπούλωτο και η τραγωδία ζητά ακόμα δικαιοσύνη, όπως προβλέπει το Σύνταγμα.

Με αφορμή τη συμπλήρωση τριών ετών από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας προχώρησε σε δήλωση, τονίζοντας ότι πρόκειται για «ένα τραύμα που παραμένει ανεπούλωτο και μια τραγωδία που αναζητεί δικαιοσύνη, όπως προβλέπει το Σύνταγμά μας και όπως ορίζουν οι νόμοι».

Στη δήλωσή του, ο κ. Τασούλας επισημαίνει ότι «τρία χρόνια μετά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών η σκέψη μας βρίσκεται στους ανθρώπους που χάθηκαν τόσο πρόωρα και τόσο άδικα». Παράλληλα, αναφέρει ότι η σκέψη όλων παραμένει κοντά στις οικογένειες και στους φίλους των θυμάτων.

Όπως σημειώνει, «το δυστύχημα των Τεμπών συγκλόνισε και συγκίνησε σύσσωμο τον ελληνικό λαό». Πρόκειται, όπως υπογράμμισε, για «ένα τραύμα που παραμένει ανεπούλωτο και μια τραγωδία που αναζητεί δικαιοσύνη, όπως προβλέπει το Σύνταγμά μας και όπως ορίζουν οι νόμοι».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι «είναι απαράβατο χρέος μας η ολοκλήρωση της διαλεύκανσης των αιτιών και η απόδοση ευθυνών από τη Δικαιοσύνη και τους θεσμούς». Τόνισε επίσης ότι «είναι χρέος μας η αντίσταση απέναντι στην υποδαύλιση και τη διάδοση ενός λόγου στρεψοδικίας, μίσους και διχασμού».

Καταλήγοντας, ο κ. Τασούλας ανέφερε πως «μόνο έτσι θα καταστήσουμε το κράτος μας πιο αξιόπιστο και τη Δημοκρατία μας πιο ισχυρή».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λιμάνι Μυτιλήνης όψη ημέρας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Από αύριο ξεκινούν τα δρομολόγια Μυτιλήνη-Άιβαλί

Από αύριο επαναλαμβάνονται τα δρομολόγια Μυτιλήνης-Αϊβαλί, που είχαν διακοπεί λόγω διαμαρτυριών για τα μέτρα αντιμετώπισης του αφθώδους πυρετού. Τις επόμενες μέρες αναμένονται περίπου 1.500 Τούρκοι επισκέπτες στη Λέσβο.
Νίκος Ταχιάος επί τόπου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Ταχιάος: Καθοριστική η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για τις υποδομές

Ο υφυπουργός Υποδομών Ν. Ταχιάος τόνισε τη σημασία της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης για έργα υποδομής, όπως ο ΒΟΑΚ, υπογραμμίζοντας ότι χωρίς ευρωπαϊκούς πόρους το ΠΔΕ δεν επαρκεί για τις ανάγκες της Ελλάδας.
Χρήστος Δήμας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χ. Δήμας: Παρεμβάσεις για τις μεταφορές λόγω κρίσης στη Μέση Ανατολή

Ο Χρίστος Δήμας τόνισε σε τηλεδιάσκεψη της ΕΕ την ανάγκη άμεσης ευρωπαϊκής δράσης για τις σοβαρές επιπτώσεις της κρίσης στη Μέση Ανατολή στις μεταφορές, με πιέσεις σε εφοδιαστική αλυσίδα, καύσιμα, θαλάσσιες και αεροπορικές συνδέσεις.
Απόστολος Τζιτζικώστας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζιτζικώστας: Καταστροφικές οι συνέπειες από τον αποκλεισμό του Ορμούζ

Ο επίτροπος Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού, Απόστολος Τζιτζικώστας, προειδοποίησε ότι ο αποκλεισμός του Στενού του Ορμούζ αυξάνει το κόστος καυσίμων και πιέζει σοβαρά την εφοδιαστική αλυσίδα.
Απόστολος Τζιτζικώστας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζιτζικώστας: Οι ακυρώσεις πτήσεων οφείλονται στις υψηλές τιμές καυσίμων

Οι ακυρώσεις πτήσεων δεν σχετίζονται με έλλειψη καυσίμων, αλλά με τις υψηλές τιμές τους, τόνισε ο επίτροπος Μεταφορών Απ. Τζιτζικώστας, εξηγώντας ότι πολλές αεροπορικές εταιρείες περιορίζουν ή διακόπτουν ασύμφορα δρομολόγια.
Λιμάνι Μυτιλήνης όψη ημέρας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μυτιλήνη: Ολοκληρώθηκε η διαμαρτυρία των κτηνοτρόφων στο λιμάνι

Λήξη είχε το πρωί η κατάληψη της χερσαίας ζώνης στο λιμάνι Μυτιλήνης, μετά την παρέμβαση του Λιμενάρχη και του Αστυνομικού Διευθυντή. Οι κτηνοτρόφοι αποχώρησαν και ξεκίνησε η εκφόρτωση εμπορευμάτων από το πλοίο.