ΓΔ: 2485.75 -0.89% Τζίρος: 606.77 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Κωνσταντίνος Τασούλας πορτρέτο

Τασούλας: Μήνυμα στήριξης στην Ουκρανία τέσσερα χρόνια μετά την εισβολή

Ο Κων. Τασούλας είπε πως συμπληρώνονται 4 χρόνια από τη ρωσική εισβολή και ότι η Ελλάδα στηρίζει την κυριαρχία της Ουκρανίας και μια δίκαιη ειρήνη βάσει διεθνούς δικαίου και ΟΗΕ.

«Συμπληρώνονται σήμερα τέσσερα έτη από την απρόκλητη και παράνομη ρωσική επίθεση και εισβολή στην Ουκρανία», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας. Ο Πρόεδρος τόνισε ότι η Ελλάδα στήριξε εξ αρχής τον αγώνα της Ουκρανίας για εθνική κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα.

Όπως υπογράμμισε, η χώρα θα συνεχίσει να υποστηρίζει όλες τις προσπάθειες για μια δίκαιη, διαρκή και συνολική ειρήνη, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και τον Καταστατικό Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κωνσταντίνος Τασούλας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τασούλας: Η Ελλάδα στηρίζει σταθερά την Ουκρανία στη Σύνοδο Κορυφής

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας, συμμετέχοντας διαδικτυακά στη 5η Σύνοδο Κορυφής Ουκρανίας-ΝΑ Ευρώπης, εξέφρασε ευχές στον ουκρανικό λαό και καταδίκασε τις πρόσφατες επιθέσεις κατά αμάχων στο Κίεβο.
Κυριάκος Μητσοτάκης βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Παρίσι ο Κυρ. Μητσοτάκης για τη Σύνοδο Στήριξης της Ουκρανίας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρευρίσκεται στο Παρίσι στη συνάντηση για την Ουκρανία με πρωτοβουλία Μακρόν. Αναμένεται να επαναλάβει τη στήριξη της Ελλάδας στην Ουκρανία και τη σημασία του συντονισμού για την ευρωπαϊκή ασφάλεια.
Γιώργος Γεραπετρίτης στο γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Γεραπετρίτη με πρέσβεις ΕΕ για Ουκρανία, Μέση Ανατολή και Μεσόγειο

Σε εκδήλωση στην πρεσβεία Ιρλανδίας, ο υπ. Εξωτερικών Γ. Γεραπετρίτης ενημέρωσε τους πρέσβεις της ΕΕ για τις ελληνικές θέσεις, συζητώντας το μέλλον της Ευρώπης, θέματα ασφάλειας και τις προτεραιότητες του Τρίο Προεδρίας.
Γιώργος Γεραπετρίτης χαμογελαστός
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Γεραπετρίτη με Κογκρέσο: Στο επίκεντρο συνεργασία και Ουκρανία

Ο υπουργός Εξωτερικών, Γ. Γεραπετρίτης, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Κογκρέσου υπό τον γερουσιαστή Wicker. Συζήτησαν για διμερείς σχέσεις, τον πόλεμο στην Ουκρανία, τη Μέση Ανατολή, την ασφάλεια στην Αν. Μεσόγειο και τη ναυσιπλοΐα.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

ΟΗΕ: Έκκληση για κατάπαυση πυρός μετά τις νέες επιθέσεις στην Ουκρανία

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ενημερώθηκε για τις πρόσφατες ρωσικές επιθέσεις στην Ουκρανία, με την ανθρωπιστική κατάσταση να επιδεινώνεται και τις επιθέσεις κατά εργαζομένων βοήθειας να αυξάνονται πάνω από 20% τους τελευταίους μήνες.