ΓΔ: 2220.02 -0.66% Τζίρος: 284.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:44
Σταύρος Παπασταύρου πορτρέτο
Ο Σταύρος Παπασταύρου κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση.

Παπασταύρου: Προτεραιότητα η προστασία κι ενίσχυση της ακίνητης περιουσίας

Ο υπουργός ΠΕΝ, Σταύρος Παπασταύρου, μιλώντας στο 43ο Συνέδριο ΠΟΜΙΔΑ, τόνισε τη σημασία της ακίνητης περιουσίας ως «ρίζες και κόπο ζωής» και επανέλαβε τη δέσμευση για διάλογο, προστασία και υπεύθυνες πολιτικές υπέρ των ιδιοκτητών.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρος Παπασταύρου, απηύθυνε χαιρετισμό στο 43ο Ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευση της κυβέρνησης για ουσιαστικό διάλογο και συνεργασία με τους ιδιοκτήτες ακινήτων.

Στην ομιλία του, ο υπουργός τόνισε ότι για τη Νέα Δημοκρατία, η ακίνητη περιουσία αποτελεί όχι μόνο περιουσιακό στοιχείο, αλλά και "κόπο ζωής" και "ρίζες", υπογραμμίζοντας τη σταθερή προτεραιότητα της κυβέρνησης στην προστασία και ενίσχυσή της μέσω υπεύθυνων πολιτικών.

Αναφέρθηκε στη συνάντησή του με την ΠΟΜΙΔΑ, σημειώνοντας ότι διαπιστώθηκαν σημαντικά κοινά σημεία και σύγκλιση απόψεων, τα οποία οδήγησαν σε νομοθετικές παρεμβάσεις που είχαν προταθεί από την Ομοσπονδία.

Ο κ. Παπασταύρου επεσήμανε την ανάγκη για οργάνωση και απλοποίηση στον χώρο της ιδιοκτησίας, επισημαίνοντας ότι η διαφάνεια θα οδηγήσει σε αποτελεσματικότητα, ασφάλεια δικαίου και πραγματική προστασία της ακίνητης περιουσίας.

Όπως ανέφερε, οι μεταρρυθμίσεις που προωθούνται στοχεύουν στην οργάνωση του τομέα με εθνικό χαρακτήρα, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην κωδικοποίηση της πολεοδομικής νομοθεσίας, ένα έργο επτά ετών που συγκέντρωσε σε 477 άρθρα νομοθεσία 102 ετών από περισσότερα από 170 νομοθετήματα. Παράλληλα, αναφέρθηκε στη μεταρρύθμιση για τη δημιουργία 227 τοπικών και 18 ειδικών πολεοδομικών σχεδίων.

Ο υπουργός παρουσίασε το νέο πρόγραμμα «Ανακαινίζω-Αναβαθμίζω», που υλοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, συνολικού προϋπολογισμού 400 εκατ. ευρώ. Το πρόγραμμα, που αναμένεται να ξεκινήσει σε δύο μήνες, αφορά ανακαινίσεις και ενεργειακές αναβαθμίσεις, προσφέροντας δυνατότητες αξιοποίησης κλειστών ακινήτων, ιδιαίτερα για τη μεσαία τάξη.

Επιπλέον, ο κ. Παπασταύρου αναφέρθηκε στη μεταρρύθμιση για τη δημιουργία ενός ψηφιακού ενιαίου σημείου εξυπηρέτησης στην πολεοδομία, μέσω του οποίου όλα τα θέματα ιδιοκτησίας και ακινήτων θα συγκεντρώνονται κάτω από μια "ψηφιακή ομπρέλα".

Τέλος, ανακοίνωσε τη συγκρότηση του Εθνικού Οργανισμού Κτηματολογίου και Ελέγχου Δόμησης, ενός ενιαίου, ψηφιακού φορέα εθνικής εμβέλειας για όλα τα ζητήματα σχετικά με τα ακίνητα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι στο Αζερμπαϊτζάν: Συζητήσεις για ασφάλεια και ενέργεια

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι επισκέφθηκε το Αζερμπαϊτζάν για συνομιλίες που εστιάζονται στην ασφάλεια και την ενέργεια, σύμφωνα με Ουκρανό αξιωματούχο, μετά την επίσκεψή του στη Σαουδική Αραβία και τη συνάντηση με τον πρίγκιπα διάδοχο.
Στέλιος Φράγκος πορτρέτο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

HIIF-Στ. Φράγκος: Επενδύσεις σε ψηφιακές υποδομές και ενέργεια, στόχος 1 δισ.

Ο Στ. Φράγκος επιβεβαίωσε την άμεση έναρξη επενδύσεων του HIIF, με πρώτη τομέα τις ψηφιακές υποδομές. Το Ταμείο επικεντρώνεται σε ενέργεια, υδάτινους πόρους, data centers, γαλάζια και κυκλική οικονομία.
Θερμοσίφωνας με θερμόμετρο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

37.000 νέα νοικοκυριά εντάσσονται στο «Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης»

Το ΥΠΕΝ ανακοίνωσε τους οριστικούς πίνακες του «Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα» με 37.000 νέους ωφελούμενους και επιδότηση άνω των 125 εκ. ευρώ. Πάνω από 1.700 δικαιούχοι ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση Ζελένσκι με τον πρίγκιπα διάδοχο Μπιν Σαλμάν στη Σαουδική Αραβία

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι συναντήθηκε στη Σαουδική Αραβία με τον πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, συζητώντας στρατηγική συνεργασία Ουκρανίας-Σαουδικής Αραβίας σε άμυνα, ενέργεια και τρόφιμα, χαρακτηρίζοντας τη συνάντηση παραγωγική.
Ενέργεια και οικονομία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ιωσηφίδης: Άμυνα, ενέργεια και AI, οι νέοι επενδυτικοί τομείς μετά το RRF

Ο Τάσος Ιωσηφίδης της EY Ελλάδος επισήμανε στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών τη σημαντική άνοδο επενδύσεων στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, λόγω σταθερότητας, χρηματοδοτικών εργαλείων και έμφασης σε ενέργεια, υποδομές και τουρισμό.
Κυριάκος Πιερρακάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιερρακάκης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων εάν επιδεινωθεί η κρίση

Ο υπουργός Οικονομικών, Κυριάκος Πιερρακάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων αν επιδεινωθεί η ενεργειακή κρίση, ενώ ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Οικονομία και την Παραγωγικότητα, Valdis Dombrovskis, έθεσε ως προτεραιότητες ανταγωνιστικότητα και ασφάλεια.