ΓΔ: 2024.44 0.44% Τζίρος: 200.05 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03

Επιθεώρηση Πλακιωτάκη στον Πειραιά για την τήρηση των μέτρων ασφαλείας

Στο λιμάνι του Πειραιά ο υπουργός Ναυτιλίας κ.Πλακιωτάκης επιθέωρησε την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων στις ακτοπλοϊκές γραμμές της Κρήτης μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων.

«Η κανονικότητα ξεκινάει σήμερα από την Κρήτη. Θα ακολουθήσουν τις αμέσως επόμενες ημέρες και τα υπόλοιπα νησιά μας» δήλωσε το απόγευμα από το λιμάνι του Πειραιά, ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης ο οποίος επισκέφθηκε διαδοχικά τα επιβατηγά – οχηματαγωγά πλοία «Kydon Palace» των Μινωϊκών Γραμμών και «Hellenic Spirit» της ΑΝΕΚ.

Ο υπουργός με την ευκαιρία της απελευθέρωσης των μετακινήσεων προς την Κρήτη μετά την άρση των περιορισμών επιθεώρησε τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται, ενώ συνομίλησε με επιβάτες και μέλη των πληρωμάτων των δύο πλοίων, προς τους οποίους και ευχήθηκε καλά ταξίδια και καλό καλοκαίρι.

Ο κ.Πλακιωτάκης σε δηλώσεις του τόνισε ότι οι επιβάτες όσο και τα μέλη των πληρωμάτων επιδεικνύουν την απαιτούμενη υπευθυνότητα και τους ευχαρίστησε για την υπομονή τους. «Όλο αυτό το διάστημα όλοι τήρησαν με θρησκευτική ευλάβεια τα περιοριστικά μέτρα και αυτό είχε ως θετικό αντίκτυπο τα περισσότερα από τα νησιά μας να μην έχουν κανένα απολύτως κρούσμα. Τα πρωτόκολλα που έχουν ήδη ανακοινωθεί έχουν ως πρωταρχικό στόχο να διαφυλάξουν την δημόσια υγεία στα νησιά, αλλά και την υγεία των επιβατών και των μελών των πληρωμάτων των πλοίων» τόνισε ο υπουργός.

Πρόσθεσε εξάλλου ότι το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής παρακολουθεί από κοντά την κίνηση, αλλά και την εφαρμογή των μέτρων, ώστε σταδιακά και την κατάλληλη στιγμή, πάντοτε σε συνεργασία με τους ειδικούς επιστήμονες, να αναθεωρήσει τα σχετικά πρωτόκολλα. Ο υπουργός Ναυτιλίας κατά την επίσκεψή του στα δύο πλοία της ακτοπλοϊας συνοδευόταν από τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής κ. Ευάγγελο Κυριαζόπουλο, την Γενική Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κυρία Χριστιάνα Καλογήρου και τον Αρχηγό Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχο Θεόδωρο Κλιάρη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βασίλης Κικίλιας Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Ενίσχυση συνεργασίας Ελλάδας–Αιγύπτου σε ναυτιλία και ενέργεια

Σε θετικό κλίμα η συνάντηση του Βασίλη Κικίλια με τον Αιγύπτιο Υπουργό Πετρελαίου Karim Badawi στο Κάιρο, με επίκεντρο τη συνεργασία Ελλάδας–Αιγύπτου σε ναυτιλία και ενεργειακά έργα.
Λιμενικός σε περιπολία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λιμενικό Σώμα: Διασώσεις μεταναστών και συλλήψεις σε Κρήτη και Πειραιά

Το Λιμενικό Σώμα προχώρησε σε διασώσεις μεταναστών σε Χρυσή και Γαύδο, συλλήψεις διακινητών και μέλους πληρώματος για επίθεση στον Πειραιά, καθώς και διακομιδή ασθενούς από τη Σίφνο.
Παράκτιο πλοίο ΛΣ 910
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη Σύρου με ευρωπαϊκό ένταλμα για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης

Σύρος με σουηδικό διαβατήριο συνελήφθη στον Πειραιά ως αρχηγικό μέλος κυκλώματος διακίνησης μεταναστών από την Τουρκία προς την ΕΕ. Προφυλακίστηκε μετά από συντονισμένη επιχείρηση των Αρχών.