ΓΔ: 2216.52 -1.76% Τζίρος: 275.88 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Ομιλητής σε βήμα πολιτικής
Φώτο: Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής, Κώστας Τσουκαλάς, Credits: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τσουκαλάς: Διχαστικό το έργο Μητσοτάκη με Ελλάδα των λίγων και των πολλών

Ο Κώστας Τσουκαλάς ασκεί κριτική στον πρωθυπουργό για τον προϋπολογισμό 2026, τονίζοντας ότι βασίζεται σε ληστρικά πλεονάσματα και έμμεσους φόρους.

Σε δήλωσή του σχετικά με την πρόσφατη ανάρτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τον προϋπολογισμό του 2026, ο Κώστας Τσουκαλάς, εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, ασκεί έντονη κριτική στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

Ο κ. Τσουκαλάς επισημαίνει ότι ο νέος προϋπολογισμός παραμένει προσηλωμένος στα πρωτογενή πλεονάσματα και στη διατήρηση των υψηλών εσόδων από την έμμεση φορολογία, τα οποία χαρακτηρίζει ως επιβαρυντικά για την κοινωνία.

Παράλληλα, κάνει λόγο για «αρνητική εικόνα της οικονομίας», διαρκή υποτίμηση των θεσμών και σκάνδαλα διαφθοράς, ενώ υποστηρίζει ότι η πολιτική που ακολουθείται περιθωριοποιεί τις νέες γενιές και μεγάλα τμήματα της κοινωνίας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, ο πρωθυπουργός υπόσχεται εκ νέου λύσεις για το στεγαστικό και το εισόδημα των πολιτών, παραβλέποντας το γεγονός ότι βρίσκεται στην εξουσία τα τελευταία επτά χρόνια και φέρει ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση του βιοτικού επιπέδου στη χώρα.

Επιπλέον, ο κ. Τσουκαλάς κατηγορεί τον πρωθυπουργό πως επιτίθεται στους αγρότες, υιοθετώντας τη στάση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη. Όπως σημειώνει, η δήλωση του πρωθυπουργού ότι «έχουν ικανοποιηθεί τα περισσότερα αιτήματα των αγροτών» είναι προσβλητική, δεδομένων των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος, όπως το αυξημένο κόστος παραγωγής, η ενεργειακή ακρίβεια και οι χαμηλές τιμές.

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι τα μέτρα που παρουσιάζει η κυβέρνηση είναι ανεπαρκή και αποσκοπούν στη δημιουργία συνθηκών κοινωνικού αυτοματισμού, αντί να επιλύσουν τα ουσιαστικά προβλήματα του κλάδου.

Κλείνοντας, ο κ. Τσουκαλάς τονίζει ότι «η διακυβέρνηση Μητσοτάκη διαιρεί την κοινωνία σε δύο Ελλάδες: μια των λίγων που ευημερούν και μια των πολλών που δυσκολεύονται». Υπογραμμίζει την ανάγκη για μια κυβέρνηση που θα ενώσει τους Έλληνες και θα διαμορφώσει μια Ελλάδα για όλους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υπουργός Δικαιοσύνης Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσιάρας με αγρότες: Αποζημιώσεις, ενισχύσεις και θέματα αγροτεμαχίων

Ο Κ. Τσιάρας συναντήθηκε με εκπροσώπους μπλόκων από Β. Ελλάδα και Εύβοια. Συζητήθηκαν αποζημιώσεις, πληρωμές ενισχύσεων, ζητήματα ιδιοκτησίας αγροτεμαχίων και έλεγχοι για ελληνοποιήσεις.
Μητσοτάκης-Τασούλας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Γεωπολιτικές και οικονομικές προκλήσεις στην αρχή του 2026

Ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το ταξίδι του σε Νταβός και Βρυξέλλες, επισημαίνοντας τις πρωτοφανείς προκλήσεις του 2026 και την ανάγκη διαλόγου.
Υπουργός Δικαιοσύνης Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση αγροτών με τον υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστα Τσιάρα στο Υπουργείο

Μετά τη χθεσινή συνάντηση των αγροτών με τον πρωθυπουργό, σήμερα στις 11:00 θα έχουν νέο ραντεβού με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Τσιάρα, στο πλαίσιο του διαλόγου για τα αγροτικά ζητήματα.
Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Στήριξη στο αγροτικό ρεύμα και επιστροφή φόρου κατανάλωσης καυσίμων

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με αγρότες και κτηνοτρόφους, αναφερόμενος στη στήριξη του αγροτικού ρεύματος και στην επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης καυσίμων στην αντλία, στο πλαίσιο των παρεμβάσεων για τον πρωτογενή τομέα.
Μητσοτάκης, αγρότες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε εξέλιξη η συνάντηση Μητσοτάκη με 31μελή αντιπροσωπεία αγροτών

Ξεκίνησε η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με 31μελή αντιπροσωπεία αγροτών στο Μέγαρο Μαξίμου. Οι αγρότες παρουσιάζουν 14 αιτήματα που αφορούν, μεταξύ άλλων, το κόστος παραγωγής και την απώλεια εισοδήματος.