ΓΔ: 2643.62 1.28% Τζίρος: 333.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Άδωνις Γεωργιάδης ομιλία
Φωτο: Υπ. Υγείας

Γεωργιάδης: Στην Ουάσινγκτον για συνεργασία Ελλάδας–ΗΠΑ–Ισραήλ στην υγεία

Στην Ουάσινγκτον ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε επαφές με μέλη του Κογκρέσου και αξιωματούχους του Λευκού Οίκου για συνεργασίες Ελλάδας–ΗΠΑ–Ισραήλ στην υγεία, την τεχνητή νοημοσύνη και την προσέλκυση επενδύσεων.

Η ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας, ΗΠΑ και Ισραήλ στον τομέα της υγείας, καθώς και η προσέλκυση αμερικανικών επενδύσεων, αποτέλεσαν βασικά θέματα στις επαφές που είχε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης στην Ουάσινγκτον.

Ο κ. Γεωργιάδης συμμετείχε σε στρογγυλή τράπεζα στο Καπιτώλιο με μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Ελληνοϊσραηλινής Συνεργασίας του Κογκρέσου (Congressional Hellenic Israel Alliance Caucus). 

Στη συζήτηση έλαβαν μέρος οι βουλευτές Γκας Μπιλιράκης, Μπραντ Σνάιντερ, Νικόλ Μαλλιωτάκη, Μάικ Χαριδόπουλος και Μόργκαν Γκρίφιθ, καθώς και η Τζούλι Ρέιμαν, εκπρόσωπος της Αμερικανικής Εβραϊκής Επιτροπής (AJC).

Οι συνομιλίες επικεντρώθηκαν σε σύγχρονες θεραπείες που εφαρμόζονται στις ΗΠΑ και στην προοπτική διεξαγωγής αντίστοιχων κλινικών μελετών στην Ελλάδα, με στόχο την αναβάθμιση της εγχώριας ιατρικής έρευνας.

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας συναντήθηκε με τον επικεφαλής του Γραφείου Επιστήμης και Τεχνολογικής Πολιτικής του Λευκού Οίκου, Μάικλ Κράτσιο. 

Το επίκεντρο της συνάντησης ήταν η αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης στην υγεία και οι δυνατότητες προσέλκυσης αμερικανικών επενδύσεων στον συγκεκριμένο τομέα.

Ο κ. Κράτσιος εξέφρασε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα επενδυτικά σχέδια που αφορούν τη δημιουργία μεγάλου κέντρου δεδομένων στη Δυτική Μακεδονία, ζητώντας περαιτέρω ενημέρωση για τις σχετικές πρωτοβουλίες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Ισραήλ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση Υπ. Άμυνας ΗΠΑ με Νετανιάχου στο Ισραήλ για το Ιράν

Ο Υπ. Άμυνας ΗΠΑ Πιτ Χέγκσεθ συναντήθηκε με τον Νετανιάχου στο Ισραήλ για το Ιράν, εν μέσω αυξημένων εντάσεων ΗΠΑ-Ιράν. ΗΠΑ και Ισραήλ δεν σχολίασαν περαιτέρω. Ο Χέγκσεθ επισκέφθηκε αμερικανούς στρατιώτες στη Μέση Ανατολή.
Σημαίες ΕΕ και Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Αιφνιδιαστική επίσκεψη του Υπ. Άμυνας ΗΠΑ στο Ισραήλ για συνάντηση με Νετανιάχου

Ο ΥΠ. Άμυνας των ΗΠΑ Πιτ Χέγκσεθ συναντήθηκε αιφνιδιαστικά με τον Μπ. Νετανιάχου στο Ισραήλ, σύμφωνα με το Axios. Το Πεντάγωνο και η ισραηλινή πρεσβεία δεν σχολίασαν, ενώ ο Ντ. Τραμπ εξέφρασε στήριξη στον Νετανιάχου ενόψει εκλογών.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ προβλέπει σαρωτική νίκη Νετανιάχου στις εκλογές Ισραήλ

Ο Τραμπ προέβλεψε «σαρωτική νίκη» για τον Νετανιάχου στις εκλογές της 27ης Οκτωβρίου, σε τηλεφωνική συνομιλία που ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δημοσιοποίησε με βίντεο, εκφράζοντας την υποστήριξή του.
Ντόναλντ Τραμπ χειρονομία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Απόλυτη στήριξη στον Νετανιάχου για τις εκλογές στο Ισραήλ

Ο Τραμπ εξέφρασε «απόλυτη και πλήρη στήριξη» στον Νετανιάχου ενόψει των ισραηλινών εκλογών, χαρακτηρίζοντάς τον σπουδαίο ηγέτη και σημαντικό εταίρο κατά του Ιράν, τονίζοντας πως εάν το Ιράν δεν αλλάξει στάση, οι ΗΠΑ θα δράσουν δυναμικά.
Κατεστραμμένο κτίριο πολέμου
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Έκκληση στον Ισραήλ να σταματήσει τη βία των εποίκων στη Μ. Ανατολή

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας δήλωσε πως οι ΗΠΑ ανησυχούν έντονα για την επίθεση κατά δημοσιογράφου από ισραηλινούς εποίκους στη Δυτική Όχθη και ζήτησαν από το Ισραήλ να λάβει μέτρα κατά τέτοιων περιστατικών.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Επίσημο αίτημα προς Ρωσία για διευκρινίσεις μετά τον θάνατο σε εργαστήριο πανώλης

Οι ΗΠΑ ζήτησαν επίσημα περισσότερες πληροφορίες από τη Ρωσία μετά τον θάνατο εργαζομένης σε εργαστήριο πανώλης στη Σιβηρία, ενώ ο Τραμπ επιθυμεί άμεση επικοινωνία με τον Πούτιν. Οι ρωσικές αρχές διαψεύδουν λήψη ειδικών μέτρων.