ΓΔ: 2571.9 1.25% Τζίρος: 338.10 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Σάκης Αρναούτογλου ομιλία Ευρωκοινοβούλιο

Αρναούτογλου: Καταδίκη της τρομοκρατικής επίθεσης στη Χανουκά στο Σίδνεϊ

Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σάκης Αρναούτογλου καταδίκασε από το Ευρωκοινοβούλιο την τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ, τονίζοντας ότι ο αντισημιτισμός και η βία δεν έχουν θέση στις δημοκρατίες.

Την καταδίκη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη βίαιη τρομοκρατική επίθεση κατά τη διάρκεια των εορτασμών της Χανουκά στο Σίδνεϊ εξέφρασε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Σάκης Αρναούτογλου, μιλώντας στην Ολομέλεια. Η παρέμβασή του πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συζήτησης για την αλληλεγγύη προς τα θύματα και τις οικογένειές τους.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο κ. Αρναούτογλου υπογράμμισε πως η επίθεση στόχευσε αθώους πολίτες, οικογένειες και παιδιά, επισημαίνοντας ότι η τρομοκρατία δεν έχει θρησκεία, πατρίδα και δεν έχει θέση στις δημοκρατικές κοινωνίες.

Ο ευρωβουλευτής τόνισε ότι κάθε πράξη μίσους κατά θρησκευτικής κοινότητας αποτελεί ευθεία επίθεση προς όλους και πλήγμα στις βασικές αξίες της ελευθερίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Παράλληλα, σημείωσε ότι η Ευρώπη οφείλει να επιδεικνύει έμπρακτη αλληλεγγύη στα θύματα και να υπερασπίζεται την ελευθερία της πίστης, την ασφάλεια των πολιτών και το κράτος δικαίου. Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως ο φόβος, ο αντισημιτισμός και η βία δεν θα επιτραπεί να υπονομεύσουν τις δημοκρατικές αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Αρναούτογλου τόνισε: «Η απάντησή μας είναι περισσότερη δημοκρατία, περισσότερη αλληλεγγύη και μηδενική ανοχή στην τρομοκρατία και στο μίσος», στέλνοντας μήνυμα ενότητας και υπεράσπισης των κοινών ευρωπαϊκών αξιών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία ΠΑΣΟΚ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ για Γεωργιάδη: Η κυβέρνηση εισάγει το μοντέλο του «κινούμενου κοριού»

Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη για «κινούμενους κοριούς» με αφορμή τα γυαλιά-κάμερα Άδ. Γεωργιάδη και σημειώνει πως τέτοιες πρακτικές δεν επιτρέπεται να χαρακτηρίζουν την Ελληνική Κυβέρνηση.
Σημαία ΠΑΣΟΚ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Ούτε Μητσοτάκης ούτε Τσίπρας είναι η λύση για τη χώρα

Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί την Εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛΑΣ για υπεκφυγή στο ερώτημα «ποιος χρηματοδοτεί το κόμμα Τσίπρα» και επισημαίνει ότι ούτε η διαφθορά του Μητσοτάκη ούτε η διαπλοκή του Τσίπρα αποτελούν λύση για το μέλλον της χώρας.
Νίκος Παπαθανάσης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαθανάσης: Αβάσιμες οι αιτιάσεις ΠΑΣΟΚ για το Ταμείο Ανάκαμψης

Ο Νίκος Παπαθανάσης χαρακτήρισε αβάσιμες τις αιτιάσεις του ΠΑΣΟΚ για το Ταμείο Ανάκαμψης, τονίζοντας ότι η Ελλάδα δεν θα χάσει ευρωπαϊκά κονδύλια και καλώντας το ΠΑΣΟΚ να προτείνει ρεαλιστικές λύσεις αντί μικροπολιτικής.
Νίκος Ανδρουλάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συλλυπητήρια Ανδρουλάκη για τους δύο πυροσβέστες στο Ρέθυμνο

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, προσερχόμενος στην εξόδιο ακολουθία του Μανώλη Στρατιδάκη στο Ρέθυμνο, εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια για τον τραγικό χαμό των δύο πυροσβεστών κατά τη μάχη με τις φλόγες.