ΓΔ: 2530.46 -2.22% Τζίρος: 763.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Νίκος Δένδιας βουλή

Ο Ν. Δένδιας στα εγκαίνια του Προσομοιωτή Ναυτιλίας στη Σχολή Δοκίμων

Με την παρουσία του Νίκου Δένδια έγιναν τα εγκαίνια του Προσομοιωτή Ναυτιλίας NAUTIS-3 στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, δωρεά του Ιδρύματος Αθηνά Ι. Μαρτίνου.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, παρευρέθηκε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, όπου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου Προσομοιωτή Ναυτιλίας NAUTIS-3, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. 

Ο προσομοιωτής αποτελεί δωρεά του Ιδρύματος «Αθηνά Ι. Μαρτίνου Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία» και στο πλαίσιο της εκδήλωσης απονεμήθηκε στην πρόεδρο του Ιδρύματος, Ιωάννα Μαρτίνου, ο βαθμός της Αρχιπλοιάρχου επί τιμή του Πολεμικού Ναυτικού.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, ο κ. Δένδιας τόνισε τη σημασία της αναβάθμισης των στρατιωτικών σχολών, επισημαίνοντας ότι ο εκσυγχρονισμός τους αποτελεί βασικό στόχο της «Ατζέντας 2030». 

Υπογράμμισε, επίσης, πως μεγάλο μέρος των απαραίτητων έργων υλοποιείται με ιδιωτικούς πόρους, συμβάλλοντας στην ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων χωρίς επιβάρυνση των φορολογουμένων.

Ο νέος προσομοιωτής προσφέρει τη δυνατότητα σε Ναυτικούς Δοκίμους και Αξιωματικούς να εκπαιδεύονται σε ρεαλιστικές συνθήκες, με μηδενικό κόστος, διευρύνοντας το φάσμα των αντικειμένων εκπαίδευσης και διασφαλίζοντας τη διαρκή συντήρηση της ναυτικής τους ικανότητας.

Η συγκεκριμένη δωρεά έρχεται ως συνέχεια προηγούμενης συμβολής του Ιδρύματος στην ανακαίνιση της Λέσχης Αξιωματικών του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, ενισχύοντας περαιτέρω τη συνεργασία μεταξύ ιδιωτικού τομέα και Πολιτείας στον τομέα της εθνικής άμυνας.

Στην τελετή παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Στέφανος Γκίκας, ανώτατοι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και μέλη της οικογένειας Μαρτίνου και της Διοικούσας Επιτροπής του Ιδρύματος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φρεγάτα ΠΝ εν πλω
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολεμικό Ναυτικό: Έως 200 μέρες στη θάλασσα τα στελέχη μετά τις αλλαγές

Το ΥΠΕΘΑ προσανατολίζεται σε όριο 200 ημερών ετησίως για τη θητεία πληρωμάτων του Π.Ν. στη θάλασσα, με αυξημένη αποζημίωση αν υπερβούν το όριο λόγω αναγκών, σύμφωνα με τον Ν. Δένδια. Στόχος η βελτίωση των συνθηκών υπηρεσίας.
Νίκος Δένδιας συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Δένδιας: Ο μετασχηματισμός Ενόπλων Δυνάμεων είναι αναγκαίος για την ασφάλεια

Ο Ν. Δένδιας τόνισε στο Cyber Greece 2026 ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις μετασχηματίζονται σε ενιαίο δίκτυο άμυνας, με διασύνδεση αισθητήρων και άμεση αντίδραση. Επεσήμανε τον κίνδυνο υβριδικών απειλών και τη σημασία της πληροφορίας.
Σύγχρονο drone στον ουρανό
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέες αλλαγές στις Ένοπλες Δυνάμεις με έμφαση σε τεχνολογία και drones

Ο Νίκος Δένδιας παρουσίασε τη Γ' φάση της νέας δομής των Ενόπλων Δυνάμεων, με έμφαση σε τεχνολογία, μη επανδρωμένα και διάστημα, καθώς και συγχωνεύσεις στρατοπέδων για εξοικονόμηση πόρων υπέρ στελεχών και αποστράτων.
Μιχάλης Κατρίνης ομιλία Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρίνης: Διευκρίνιση ρόλων Ενόπλων Δυνάμεων και αμυντικής βιομηχανίας

Ο Μιχάλης Κατρίνης του ΠΑΣΟΚ προειδοποιεί για κίνδυνο αποδυνάμωσης της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας λόγω σύγχυσης ρόλων κράτους και επιχειρήσεων σχετικά με το μη επανδρωμένο σκάφος «Πυρπολητής».
Νίκος Δένδιας πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Ν. Δένδιας υποδέχεται τον Γερμανό ΥΠΑΜ Πιστόριους στις 14/10 στην Κρήτη

Ο Νίκος Δένδιας θα υποδεχτεί αύριο στο Πεδίο Βολής Κρήτης τον Γερμανό ομόλογό του Μπόρις Πιστόριους για διμερή συνάντηση με έμφαση στην ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας και παρακολούθηση ασκήσεων αντιαεροπορικών συστημάτων.