ΓΔ: 2537.23 1.27% Τζίρος: 261.62 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Νικήτας Κακλαμάνης στη Βουλή
Φώτο: SOOC

Κακλαμάνης: Μείζον εθνικό ζήτημα το δημογραφικό

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής Ν. Κακλαμάνη με την ΑΣΠΕ, με επίκεντρο το δημογραφικό. Δέσμευση για θεσμοθετημένη οικονομική ενίσχυση των πολυτέκνων και επανασύσταση Διακομματικής Επιτροπής.

Στο επίκεντρο της συνάντησης του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, Νικήτα Κακλαμάνη, με την Εκτελεστική Επιτροπή της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ) βρέθηκε το δημογραφικό πρόβλημα, το οποίο χαρακτηρίζεται ως μείζον εθνικό ζήτημα.

Ο κ. Κακλαμάνης, υποδεχόμενος τα μέλη της Συνομοσπονδίας, τόνισε πως το δημογραφικό αποτελεί, μαζί με την εθνική ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα, κορυφαία προτεραιότητα για τη χώρα. Όπως σημείωσε, υπάρχει ηθική υποχρέωση για έμπρακτη στήριξη της ΑΣΠΕ σε κάθε δίκαιο αίτημά της.

Στη διάρκεια της συνάντησης, ο Πρόεδρος της Βουλής άκουσε με προσοχή τις θέσεις της Συνομοσπονδίας, οι οποίες συνοψίζονται στο μήνυμα «περισσότερα παιδιά, χαρούμενη ζωή, ισχυρότερη Ελλάδα». Προχώρησε επίσης σε ανακοινώσεις για ενίσχυση της οικογένειας από το Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κακλαμάνης δεσμεύθηκε για τη θεσμοθέτηση οικονομικής ενίσχυσης προς τους πολυτέκνους μέσω του επόμενου Προϋπολογισμού, επισημαίνοντας ότι στόχος είναι η θεσμική κατοχύρωση της ενίσχυσης, ώστε να διασφαλιστεί αξιοπρέπεια στα αιτήματα των πολυτέκνων.

Παράλληλα, ενημέρωσε για την επικείμενη διοργάνωση ημερίδας με θέμα το δημογραφικό, που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιανουαρίου στον χώρο του πρώην Καπνεργοστασίου, με τη συμμετοχή της ΑΣΠΕ. Επιβεβαίωσε επίσης την πρόθεση για επανασύσταση της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για το Δημογραφικό.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της ΑΣΠΕ, Θωμάς Γιαννιώτης, ευχαρίστησε τον κ. Κακλαμάνη για την πρωτοβουλία και υπογράμμισε ότι το δημογραφικό αποτελεί το κρισιμότερο πρόβλημα της χώρας. 

Χαιρέτισε την προώθηση της Διακομματικής Επιτροπής και ανέδειξε τη σημασία της οικογένειας ως πηγή πληρότητας, ικανοποίησης και δημιουργίας ανθρώπινου δυναμικού.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ευχές του Προέδρου της Βουλής προς τα μέλη της ΑΣΠΕ για καλές γιορτές και υγεία στις πολυμελείς οικογένειές τους.

Τον κ. Θωμά Γιαννιώτη συνόδευσαν τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Συνομοσπονδίας: ο Αντιπρόεδρος Δρ. Δημήτριος Σταμούλης, ο Διευθυντής Χαράλαμπος Παύλος, η Γενική Γραμματέας Δήμητρα-Ινές Αγγελή και ο Αναπληρωτής Ταμίας και Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, Κωνσταντίνος Μαυρίκος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Τσουκαλάς: Ο Ντόκος αποδυναμώνει την Εθνική Ασφάλεια

Ο Κ. Τσουκαλάς χαρακτήρισε τον κ. Ντόκο "αδύναμο κρίκο" της Εθνικής Ασφάλειας και κάλεσε τον Πρωθυπουργό να τον απομακρύνει, επισημαίνοντας ότι δεν διενεργήθηκε έρευνα για διαρροή απόρρητων στοιχείων.
σημαία του ΝΑΤΟ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΑΤΟ: Η Ελλάδα ηγέτιδα στη Συμμαχία και στα Δυτικά Βαλκάνια

Ο Ruben Diaz-Plaja τόνισε στους «Διαλόγους της Νισύρου» ότι η Ελλάδα είναι ηγέτιδα δύναμη στο ΝΑΤΟ, με σημαντικό ρόλο στα Βαλκάνια και τη Μεσόγειο, ενώ διαθέτει ισχυρή φωνή για τις απειλές από τη νότια γειτονιά της Συμμαχίας.
Ξηρασία λίμνης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Ελλάδα βρίσκεται σε ζώνη υψηλού κινδύνου για ακραία κύματα καύσωνα

Η Ελλάδα βρίσκεται σε ζώνη αυξημένου κινδύνου για ακραίες θερμοκρασίες, όπως επισημαίνει ο καθηγητής Α. Αργυρίου. Φαινόμενα όπως τα πρόσφατα ευρωπαϊκά κύματα καύσωνα ενδέχεται να επηρεάσουν και τη χώρα μας.
λιμάνι με κοντέινερ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στρατηγικός ο ρόλος Ελλάδας σε ναυτιλία και ενέργεια στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ

Το Athens Defence Conference ανέδειξε το σημαντικό ρόλο της ναυτιλίας, των λιμένων και της ενέργειας στις διεθνείς εξελίξεις των επόμενων 25 ετών, υπογραμμίζοντας τη γεωστρατηγική σημασία της Ελλάδας για ΝΑΤΟ και Ε.Ε.
Παύλος Μαρινάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Παύλος Μαρινάκης συζητά στο Forum «Διάλογοι της Νισύρου» με Π. Παπαντωνίου

Η απομάκρυνση των νέων από το πολιτικό σύστημα δεν οφείλεται σε αδιαφορία, αλλά στην έλλειψη ταύτισης με τα πρόσωπα της πολιτικής και στον τρόπο που διεξάγεται ο δημόσιος διάλογος και διατυπώνονται οι υποσχέσεις.
Σημαία ΠΑΣΟΚ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Θα συμβουλευτείτε τον κ. Ντόκο σε έκτακτη ανάγκη;

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Κώστας Τσουκαλάς, κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό για διασυρμό της χώρας και ζήτησε να αντικατασταθεί ο κ. Ντόκος, προτείνοντας μάλιστα να μετονομαστεί ο θεσμικός του ρόλος.