ΓΔ: 2569.75 -0.08% Τζίρος: 396.30 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Υπουργείο Εξωτερικών

Υπ. Εξωτερικών: Συνεδριάζει την Παρασκευή το Εθνικό Συμβούλιο

Το Υπουργείο Εξωτερικών ανακοινώνει τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου, με θέμα την παρουσία της Ελλάδας στην 80ή Γ.Σ. του ΟΗΕ.

Το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής θα συνεδριάσει την Παρασκευή, 3 Οκτωβρίου, στις 10.00 π.μ., υπό την προεδρία του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη.

Κεντρικό θέμα της συνεδρίασης θα αποτελέσει η ενημέρωση για τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Εβδομάδα Υψηλού Επιπέδου της 80ής Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Η σύγκληση του συμβουλίου γίνεται, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης για τις διεθνείς πρωτοβουλίες και δράσεις της χώρας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ζωή Κωνσταντοπούλου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Με θράσος εξυπηρετείτε συμφέροντα ενώ καίγεται η χώρα

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατήγγειλε στη Βουλή κρυφές διατάξεις σε νομοσχέδιο του Υπ. Δικαιοσύνης, έθεσε ζήτημα ευθυνών για τις πυρκαγιές και καταλόγισε στη ΝΔ προσπάθεια περιορισμού δικαιωμάτων με τη στήριξη πρώην βουλευτών άλλων κομμάτων.
Άδειο γραφείο νοσοκομείου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΔΥ: 180 περιστατικά λεγεωναρίων αναμένονται στην Ελλάδα το 2025

Το 2025 καταγράφηκαν στη χώρα 180 κρούσματα νόσου των λεγεωναρίων, κυρίως σε ταξιδιώτες στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ. Πιο συχνά αφορούσαν άνδρες άνω των 65 και κορυφώθηκαν τον Σεπτέμβριο. Η παρακολούθηση γίνεται μέσω δύο συστημάτων.
Μπουκάλια ποτών μπαρ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα ακριβότερα της Ευρώπης τα αλκοολούχα στην Ελλάδα το 2025

Το 2025, η Ελλάδα παραμένει από τις πιο ακριβές χώρες της ΕΕ στις λιανικές τιμές οινοπνευματωδών, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat που ανέλυσε ο ΣΕΑΟ. Υπάρχουν μεγάλες διαφορές στις τιμές μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών.
Θάνος Πλεύρης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θ. Πλεύρης: Επαφή με τον πρέσβη Ισραήλ για διμερή συνεργασία

Ο Θάνος Πλεύρης και η Σέβη Βολουδάκη συναντήθηκαν με τον Ισραηλινό πρέσβη Noam Katz, επιβεβαιώνοντας τις στενές διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Ισραήλ και τη βούληση για ενίσχυση της συνεργασίας σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος.
Βουνοκορφές Πίνδου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δώδεκα τα Προστατευόμενα Τοπία με Μούσκο Αγράφων και Βέρνον-Βίτσι

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος ανακήρυξε ως Προστατευόμενα Τοπία τις περιοχές «Μούσκος» στα Άγραφα και το Βέρνον-Βίτσι, αυξάνοντας τα συνολικά σε δώδεκα. Στόχος η διατήρηση φυσικών, οικολογικών και πολιτισμικών αξιών.
Σημαία ΠΑΣΟΚ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Ο Τσίπρας αλλάζει εικόνα, στηρίζοντας τα συμφέροντα

Το ΠΑΣΟΚ απαντά στην ΕΛΑΣ ότι καλύπτει τα έξοδά της μόνο από μέλη, τονίζοντας πως στελέχη μιλούσαν για κάλυψη εξόδων από τον κ. Τσίπρα. Σημειώνει ότι απαιτούνται πολλοί δωρητές για να συγκεντρωθούν τόσο μεγάλα ποσά, με βάση τη νομοθεσία.