ΓΔ: 2059.39 -0.75% Τζίρος: 209.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Ο Άγγελος Αγγελούδης στο μετρό
φώτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Στη Θεσσαλονίκη 26 διπλωμάτες για συνάντηση με τον δήμαρχο Αγγελούδη

Ο δήμαρχος Στ. Αγγελούδης υποδέχθηκε 26 εκπροσώπους διπλωματικών αποστολών, αναδεικνύοντας τη στρατηγική θέση της Θεσσαλονίκης και τις προοπτικές ανάπτυξής της.

Σημαντική διπλωματική επίσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη, καθώς ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, υποδέχθηκε συνολικά 26 εκπροσώπους διπλωματικών αποστολών στην Ελλάδα. Η συνάντηση φιλοξενήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο της προεδρίας της Δανίας στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά το τρέχον εξάμηνο, ο Δανός πρέσβης Per Fabricius Andersen ανέλαβε σχετική πρωτοβουλία, με αποτέλεσμα να επισκεφθούν το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης 19 πρέσβεις και 7 εκπροσώπους κρατών-μελών της Ε.Ε.

Ο κ. Αγγελούδης είχε την ευκαιρία να αναδείξει τη στρατηγική θέση της Θεσσαλονίκης ως αναδυόμενου κόμβου στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, δίνοντας έμφαση στον ρόλο της πόλης στους τομείς των logistics και της καινοτομίας. Επιπλέον, αναφέρθηκε στις αναπτυξιακές προοπτικές και τα σημαντικά έργα αστικής ανάπλασης που επιταχύνονται το τελευταίο διάστημα στην περιοχή.

O Δήμαρχος Θεσσαλονίκης τόνισε ότι οι δράσεις και οι στρατηγικές της δημοτικής αρχής έχουν ως βασικό άξονα τη δημιουργία μίας πόλης που ευνοεί τόσο τους κατοίκους όσο και τους επισκέπτες και επενδυτές, διαμορφώνοντας ένα θετικό περιβάλλον για ολόκληρη την Ευρώπη

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη που πιστεύει στη συνεργασία, τον διάλογο και τον κοινό ευρωπαϊκό σκοπό. Γι’ αυτό η παρουσία σας εδώ σήμερα έχει τόση σημασία. Διότι σε μια εποχή που η Ευρώπη καλείται να επαναπροσδιορίσει την ανταγωνιστικότητά της, την ανθεκτικότητά της και τη συνοχή της, πιστεύουμε ότι πόλεις όπως η Θεσσαλονίκη, ανοιχτές, ικανές και διασυνδεδεμένες, είναι μέρος της απάντησης».

Στη συνάντηση, πέραν των εκπροσώπων των διπλωματικών αποστολών, έδωσαν το παρών ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Σπύρος Βούγιας, καθώς και οι αντιδήμαρχοι Ευθύμιος Χατζηθεόκλητος, Βασίλης Γάκης, Έφη Θεοδωράκη και Γιώργος Δημαρέλος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Απόστολος Τζιτζικώστας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζιτζικώστας: Πίστη σε ισχυρή Ελλάδα και σε ενωμένη, ανθεκτική Ευρώπη

Ο Επίτροπος της ΕΕ, μετά τη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, τόνισε τη συμβολή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων στην άμυνα της Ευρώπης και ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες.
Εγκαταστάσεις ΔΕΘ Θεσσαλονίκης
ΔΙΕΘΝΗ

Συνεργασία ΔΕΘ-HELEXPO με Βοϊβοντίνα και Νόβι Σαντ για διεθνείς σχέσεις

Υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ ΔΕΘ-HELEXPO, Βοϊβοντίνας και Νόβι Σαντ στη Philoxenia, με στόχο την ενίσχυση των δεσμών Ελλάδας-Σερβίας στον τουρισμό και τις εκθέσεις, όπως ανακοίνωσε η ΔΕΘ-HELEXPO.
Φόρτωση εμπορευματοκιβωτίου αεροπλάνου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με δύο εβδομαδιαίες πτήσεις θα συνδέεται η Θεσσαλονίκη με Μολδαβία από Μάιο

Από τον Μάιο, η Θεσσαλονίκη θα συνδέεται αεροπορικώς με το Κισινάου της Μολδαβίας μέσω SkyUp Airlines με δύο πτήσεις εβδομαδιαίως. Το Κισινάου αναδεικνύεται ως προορισμός με πλούσια ιστορία, γαστρονομία, κρασί και πολιτισμό.
Αθήνα αεροφωτογραφία κτιρίων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Αθήνα στο επίκεντρο: Διήμερο συνέδριο για γεωπολιτικές εξελίξεις 4–5/12

Η Αθήνα φιλοξενεί Διήμερο Συνέδριο για τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, με συμμετοχή κορυφαίων πολιτικών και αναλυτών που θα συζητήσουν ασφάλεια, ενέργεια και διεθνείς ισορροπίες.