ΓΔ: 2530.46 -2.22% Τζίρος: 763.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Φώτο: ΑΠΕ

Βαρβιτσιώτης: Η Ελλάδα μπορεί να φυλάει τα σύνορά της

Όπως είπε, το Λιμενικό Σώμα έχει εντολές να σταματά οποιαδήποτε βάρκα προσπαθεί να εισέλθει στα ελληνικά χωρικά ύδατα και για λόγους εθνικής ασφάλειας αλλά και για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Μήνυμα αποφασιστικότητας στη φύλαξη των συνόρων της χώρας σε Έβρο και Αιγαίο, για λόγους εθνικής ασφάλειας και προστασίας της δημόσιας υγείας, έστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μιλώντας το πρωί της Κυριακής, στον Σκάι.

Ερωτηθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για προσπάθεια της Άγκυρας να προωθήσει μετανάστες με κορονοϊό σε ελληνικά νησιά, ο κ. Βαρβιτσιώτης έστειλε μήνυμα προς την Τουρκία ότι "η Ελλάδα έχει σύνορα και τα προστατεύει". 

Τόνισε, ακόμη, ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει επιδείξει αποφασιστικότητα στην αντιμετώπιση και την αποτροπή φαινομένων εργαλειοποίησης προσφύγων και μεταναστών τόσο στον Έβρο όσο και στο Αιγαίο. Όπως είπε, το Λιμενικό Σώμα έχει εντολές να σταματά οποιαδήποτε βάρκα ή πλοίο που προσπαθεί να εισέλθει παράνομα στα ελληνικά χωρικά ύδατα και για λόγους εθνικής ασφάλειας αλλά και για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας.

"Η Ελλάδα αποδεικνύει σήμερα ότι μπορεί να φυλάει τα σύνορά της. Και αυτό θα συνεχίσει να κάνει", συμπλήρωσε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εμβόλιο κατά κορωνοϊού
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Για ποιους λόγους ορισμένοι δεν προσβάλλονται ποτέ από γρίπη

Η ευαισθησία στη γρίπη εξαρτάται από το γενετικό προφίλ, την ανοσολογική μνήμη και το μικροβίωμα της μύτης, τονίζει η καθηγήτρια Γ. Γκιούλα. Μέσα στην επόμενη πενταετία αναμένεται νέο, καθολικό εμβόλιο κατά της γρίπης.
Ειρήνη Αγαπηδάκη ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διεθνές συνέδριο για την μάχη κατά των εθισμών

Στο διεθνές συνέδριο για την πρόληψη και αντιμετώπιση των εξαρτήσεων στο Ρίμινι, η Ειρήνη Αγαπηδάκη εκπροσώπησε την Ελλάδα, τονίζοντας τη σημασία μιας ολοκληρωμένης πολιτικής για πρόληψη, θεραπεία και κοινωνική επανένταξη.
Διάδρομος νοσοκομείου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χανιά: Ομόφωνο ψήφισμα για το νοσοκομείο και κάλεσμα σε απεργία

Το δημοτικό συμβούλιο Χανίων ενέκρινε ομόφωνα ψήφισμα υπέρ της ενίσχυσης του νοσοκομείου και των δημόσιων δομών Υγείας, καλώντας φορείς και πολίτες σε κοινή δράση για πλήρη στελέχωση και γενική κινητοποίηση.
Σημαία Νιγηρίας κυματίζει
ΔΙΕΘΝΗ

Νιγηρία: Η ασθενής με Έμπολα δεν είχε ταξιδέψει στο Κονγκό

Η ελβετική κυβέρνηση διαψεύδει ότι ασθενής με Έμπολα στη Νιγηρία είχε ταξιδέψει στη ΛΔ Κονγκό, τονίζοντας ότι η γυναίκα, σύζυγος Ελβετού διπλωμάτη, πιθανόν μολύνθηκε κατά τη διαμονή της στην Ουγκάντα.
Γιώργος Κώτσηρας βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καλά στην υγεία του ο Γ. Κώτσηρας – Αδιαθεσία στη Βουλή

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών Γιώργος Κώτσηρας, αφού αισθάνθηκε αδιαθεσία στη Βουλή, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Ιπποκράτειο όπου υποβάλλεται σε εξετάσεις. Η κατάσταση της υγείας του είναι καλή.
Δοκιμαστικός σωλήνας MPOX
ΔΙΕΘΝΗ

ΠΟΥ: Απίθανη η περαιτέρω εξάπλωση του ιού Σαμόντα μετά το πρώτο κρούσμα στη Γαλλία

Ο ΠΟΥ εκτιμά ότι το πρώτο κρούσμα του ιού Σαμόντα σε άνθρωπο είναι μεμονωμένο και απίθανο να εξαπλωθεί περαιτέρω, παρακολουθώντας ωστόσο την κατάσταση. Ο ιός μεταδίδεται συνήθως από μολυσμένες σκνίπες σε ζώα.