ΓΔ: 1401.58 0.28% Τζίρος: 97.06 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 DATA
Φώτο: Shutterstock

Σε υποχώρηση των αποδόσεων τα ομόλογα

Οι επενδυτές λόγω της κλιμάκωσης της κρίσης στο Ισραήλ, η οποία θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στην παγκόσμια οικονομία στρέφονται σε ασφαλέστερες τοποθετήσεις.

Ανοδικά κινούνται σήμερα οι τιμές των ομολόγων με αποτέλεσμα να αποκλιμακώνονται οι αποδόσεις τους. Το κλίμα στην αγορά των ομολόγων φαίνεται να μεταστρέφεται καθώς, οι επενδυτές διαβλέποντας μία πιθανή κλιμάκωση της κρίσης στο Ισραήλ, η οποία θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στην παγκόσμια οικονομία στρέφονται σε ασφαλέστερες τοποθετήσεις. Ταυτοχρόνως, ενισχύεται η προσδοκία για «πάγωμα» των επιτοκίων της ΕΚΤ.

Είναι ενδεικτικό ότι σήμερα ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Ισπανίας des Cos, ανέφερε ότι η ΕΚΤ έχει κάνει ήδη αρκετά προκειμένου να αντιμετωπίσει την άνοδο του πληθωρισμού. Παρά ταύτα όπως είπε είναι υποχρεωμένη να διατηρήσει ανοικτές όλες τις επιλογές της στην περίπτωση που εξαιτίας των τελευταίων γεγονότων, προκληθούν και πάλι πιέσεις στο μέτωπο των τιμών.

Στην δευτερογενή αγορά ομολόγων σήμερα και πιο συγκεκριμένα στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών (ΗΔΑΤ) της Τραπέζης της Ελλάδος καταγράφηκαν συναλλαγές 56 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 44 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς.

Η απόδοση του Ελληνικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 4,20% από 4.37% που έκλεισε χθες, έναντι 2,72% του αντίστοιχου Γερμανικού τίτλου, με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,48% από 1,55% χθες.

Στην αγορά συναλλάγματος ανοδικά κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου με αποτέλεσμα το απόγευμα το ευρωπαικό νόμισμα να διαπραγματεύεται στα 1,0617 δολάρια από το επίπεδο των 1,0593 δολαρίων, που άνοιξε η αγορά.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Euros, Money, xrhmata,
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα υψηλότερα επίπεδα από το 2008 το ενεργητικό των αμοιβαίων κεφαλαίων

Το ενεργητικό διαμορφώνεται στα 21,071 δισ. ευρώ, αυξημένο κατά 5,284 δισ. ευρώ, ή κατά 33,47%, από τις αρχές του 2024, ενώ από τον Απρίλιο του 2020 οι εισροές κεφαλαίων στα αμοιβαίας κεφάλαια προσεγγίζουν τα 13 δισ. ευρώ.
Ellada, Greece, Oikonomia
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πώς η Ελλάδα δανείζεται πλέον φθηνότερα από μεγάλες οικονομίες της Ευρώπης

Η Ελλάδα δανείζεται πλέον φθηνότερα από την Ιταλία και τη Γαλλία έχοντας μειώσει σημαντικά το σπρεντ συγκριτικά με την Γερμανία, ενώ η διαφορά υπέρ της χώρας μας είναι σημαντική και σε σχέση με τη Μ. Βρετανία.