ΓΔ: 2144.71 1.25% Τζίρος: 285.14 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Αντλία καυσίμου πρατηρίου
Αντλίες καυσίμου σε πρατήριο με αυτοκίνητο στο προσκήνιο, χαρακτηριστικό στιγμιότυπο καθημερινής κίνησης.

Να μειωθεί η φορολογία στα καύσιμα ζητούν οι βενζινοπώλες

Να μειωθεί η φορολογία στα καύσιμα ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων- Εμπόρων -Καυσίμων που επισημαίνει οτι η υψηλή φορολογία που επιβάλλεται σήμερα έχει αρνητικές επιπτώσεις για το κόστος παραγωγής και μεταφοράς των προϊόντων.

Να μειωθεί η φορολογία στα καύσιμα ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων- Εμπόρων -Καυσίμων που επισημαίνει οτι η υψηλή φορολογία που επιβάλλεται σήμερα έχει αρνητικές επιπτώσεις για το κόστος παραγωγής και μεταφοράς των προϊόντων καθώς και για τη θέρμανση των νοικοκυριών.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της η ΠΟΠΕΚ, από την αύξηση του Ε.Φ.Κ. και του ΦΠΑ στα καύσιμα μειώθηκαν τα δημόσια έσοδα ενώ ευνοήθηκε η παράνομη διακίνηση και η δασμοφοροδιαφυγή, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα δημόσια έσοδα του Κράτους.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης πως η χώρα μας ως προς την τιμή διάθεσης της αμόλυβδης είναι η τρίτη ακριβότερη χώρα στην ΕΕ και πέμπτη ακριβότερη στο πετρέλαιο κίνησης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σταϊκούρας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρ. Σταϊκούρας: Η υπερφορολόγηση του ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε στη φοροδιαφυγή

Ο υπουργός Οικονομικών επισημαίνει ότι από το 2015, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επέβαλε 29 νέους φόρους σε φυσικά και νομικά πρόσωπα. Η υπερφορολόγηση των πολιτών οδήγησε και σε αύξηση της φοροδιαφυγής, κατά περίπου 3 δισ. ευρώ την προηγούμενη τετραετία.
ΑΑΔΕ σε φορητό υπολογιστή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Πάλι εκτός λειτουργίας η πλατφόρμα fuel pass - Κριτική στην κυβέρνηση για τα μέτρα

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγορεί την κυβέρνηση για ανεπάρκεια στα μέτρα κατά της ακρίβειας και επισημαίνει τα προβλήματα στην πλατφόρμα fuel pass. Τονίζει πως η Ελλάδα είναι στις πιο ακριβές χώρες παγκοσμίως για καύσιμα, με ευθύνη της κυβέρνησης.
Αντλία καυσίμου πρατηρίου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Fuel Pass: Υποβολή αιτήσεων ανά ΑΦΜ για σωστή λειτουργία της πλατφόρμας

Συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων για το Fuel Pass μέσω vouchers.gov.gr, με αυξημένη επισκεψιμότητα να προκαλεί καθυστερήσεις. Πάνω από 160.000 αιτήσεις έγιναν τις πρώτες ώρες και τα logins ξεπέρασαν τα 3.000 το δευτερόλεπτο.
Αεροδρόμιο Κατάνια εξωτερικά
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Αυστηρός περιορισμός καυσίμων σε τρία ακόμα αεροδρόμια

Σοβαρές ελλείψεις καυσίμων σημειώνονται στα αεροδρόμια Μπρίντιζι, Πεσκάρα και Ρήγιο Καλαβρίας, με περιορισμούς στον ανεφοδιασμό. Εξαιρούνται κυβερνητικές και επείγουσες πτήσεις, ενώ προβλήματα υπήρξαν πρόσφατα και αλλού.