ΓΔ: 1401.58 0.28% Τζίρος: 97.06 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 DATA
Φώτο: Pixabay

Σχέδιο στρατηγικής ανάπτυξης για τον αγροτικό τομέα

Η επικαιροποίηση του Σχεδίου Στρατηγικής για την Αγροτική Ανάπτυξη και η επίλυση των ζητημάτων που απασχολούν τον κλάδο συζητήθηκαν στο πρώτο Συμβούλιο Στρατηγικού Σχεδιασμού του υπουργείου.

Η επικαιροποίηση του Σχεδίου Στρατηγικής για την Αγροτική Ανάπτυξη, τα ζητήματα των παράνομων ελληνοποιήσεων και η σύνταξη του σχεδίου νόμου για τους συνεταιρισμούς ήταν, μεταξύ άλλων, τα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια του πρώτου Συμβουλίου Στρατηγικού Σχεδιασμού του υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Σε αυτό συμμετείχαν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, οι υφυπουργοί Κώστας Σκρέκας και Φωτεινή Αραμπατζή καθώς και οι Γενικοί Γραμματείς, οι Γενικοί Διευθυντές όλων των Υπηρεσιών και οι Προϊστάμενοι των Αυτοτελών Υπηρεσιών επιπέδου Διεύθυνσης του Υπουργείου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΥΠΑΑΤ το «Συμβούλιο Στρατηγικού Σχεδιασμού (ΣΣΣ) είναι όργανο διαβούλευσης επί θεμάτων διαμόρφωσης, παρακολούθησης και αξιολόγησης των δημόσιων πολιτικών που συνθέτουν την αποστολή του Υπουργείου, με σκοπό την όσο το δυνατόν πληρέστερη ανάδειξη των πολύπλοκων θεμάτων προς την αποφασίζουσα πολιτική ηγεσία».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Βορίδης: Να παραμείνουν οι Έλληνες στον πρωτογενή τομέα

Στις προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν ώστε οι Έλληνες παραγωγοί να συνεχίσουν να παράγουν “γιατί αυτό εξασφαλίζει την τροφή μας”, αναφέρθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ποιο είναι και πώς θα λειτουργήσει το σχέδιο εξυγίανσης του

Η διάρκεια εφαρμογής του σχεδίου δράσης, η υλοποίηση του οποίου έχει ήδη ξεκινήσει, θα είναι δώδεκα μήνες. Μέσα σε αυτό το διάστημα θα πρέπει να έχει «προχωρήσει» η αναδιάρθρωση του Οργανισμού.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Καμπανάκι» για την Ελλάδα καθώς έχει χαθεί το 31% των αγροκτημάτων

Σύμφωνα με μελέτη της Greenpeace, από το 2007 έχουν χαθεί 2 εκατ. εμπορικά αγροκτήματα στην ΕΕ. Σημαντική η μείωση κερδών στα μικρά αγροκτήματα της Ελλάδας που το 2021 κέρδιζαν 29% λιγότερα σε σχέση με το 2007.