ΓΔ: 2219.1 0.52% Τζίρος: 84.51 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:10:41
deda-fysiko aerio
Φώτο: Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΑ, Μάριος Τσάκας

Το 2023 η σύνδεση με φυσικό αέριο τεσσάρων πόλεων στη Δ. Μακεδονία

Όπως σημείωσε ο επικεφαλής της ΔΕΔΑ αφορά Φλώρινα, Καστοριά, Άργος Ορεστικό και τα Γρεβενά, ενώ «το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης των έργων προχωρά κανονικά».

Το 2023 φαίνεται ότι θα είναι η χρονιά που τέσσερις πόλεις της δυτικής Μακεδονίας -η Φλώρινα, Καστοριά, το Άργος Ορεστικό και τα Γρεβενά- θα συνδεθούν με το δίκτυο φυσικού αερίου του ΤΑP στις εξόδους του αγωγού στην Ποριά Καστοριάς και στον Περδίκκα Εορδαίας, ενώ για την πόλη των Γρεβενών το φυσικό αέριο, μετά τη μεταφορά του, θα αποθηκεύεται σε σταθμούς αποσυμπίεσης που ήδη κατασκευάζονται.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΔΑ Μάριος Τσάκας, ο οποίος περιόδευσε και στις τρεις περιφερειακές ενότητες, όπου αυτήν την περίοδο εργάζονται τα συνεργεία των εργολάβων στην κατασκευή των δικτύων φυσικού αερίου, διαπίστωσε ότι «το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης των έργων προχωρά κανονικά» και πως «όσο περνά ο καιρός, οι εργασίες θα γίνονται πιο εντατικές σε διάφορα σημεία της πόλης».

Στη Φλώρινα επισκέφθηκε την περιοχή Περδίκκα, όπου κατασκευάζεται το λεγόμενο «χαλύβδινο δίκτυο» μέσης πίεσης, που θα μεταφέρει το αέριο από τον αγωγό ΤΑP στις παρυφές της πόλης της Φλώρινας και από εκεί, μέσω του δικτύου χαμηλής πίεσης, το φυσικό αέριο θα μεταφέρεται στους 5000 καταναλωτές.

Ο κ. Τσάκας εξήγησε ότι η Φλώρινα έχει το προνόμιο σε σχέση με τις άλλες πόλεις της δυτικής Μακεδονίας «να έχει εξασφαλίσει, από την αρχή του έργου, τη χρηματοδότηση του εξοπλισμού και τα τέλη σύνδεσης των ακινήτων των καταναλωτών με το δίκτυο».

Κατά την επίσκεψή του στην Καστοριά, παρουσία του δημάρχου της πόλης Γιάννη Κορεντσίδη, ο κ. Τσάκας μίλησε για τον οδικό χάρτη εκτέλεσης του έργου, εξήγησε ότι τα συνεργεία ξεκινούν τις εργασίες εκτός πόλης, ενώ σύντομα θα επεκταθούν εντός των πόλεων τόσο της Καστοριάς όσο και του Άργους Ορεστικού.

Συνέστησε υπομονή στους πολίτες «για την ταλαιπωρία που θα υποστούν, όταν τα συνεργεία των εργολάβων θα εισέλθουν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης», ενώ διευκρίνισε ότι «διερευνάται η δυνατότητα της χρηματοδότησης του κόστους της σύνδεσης των καταναλωτών με το δίκτυο».

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΔΑ ολοκλήρωσε την περιοδεία του με την επίσκεψη στον Δήμο Γρεβενών, όπου συνομίλησε με φορείς της πόλης και περιηγήθηκε, συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Γιώργο Δασταμάνη, σε σημεία όπου εκτελούνται έργα κατασκευής του δικτύου φυσικού αερίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έκλεισαν οι προσφορές στους διαγωνισμούς για φυσικό αέριο σε Μακεδονία - Θράκη

Ο σχεδιασμός της ΔΕΔΑ για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προβλέπει, επίσης, την ανάπτυξη δικτύων διανομής φυσικού αερίου στην Ορεστιάδα και την Καβάλα  για τις οποίες τα έργα θα δημοπρατηθούν εντός του Νοεμβρίου 2020.
Αγωγός φυσικού αερίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εντός έτους κρίσιμες δημοπρασίες για κάθετο διάδρομο LNG Ελλάδας - Ουκρανίας

Κρίσιμες εντός έτους οι νέες δημοπρασίες χωρητικότητας για τον κάθετο διάδρομο LNG από Ρεβυθούσα, Αλεξανδρούπολη και TAP έως Ουκρανία, μετά το άγονο Δεκέμβριο. Εκκρεμότητες ρύθμισης και επενδύσεις ΑΔΜΗΕ 6+ δισ. έως 2030.
Βιομηχανική μονάδα ενέργειας
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράκ: Καμία ένδειξη για άμεση επανέναρξη παροχής αερίου από το Ιράν

Το υπουργείο Ηλεκτρικής Ενέργειας του Ιράκ ανακοίνωσε πως δεν αναμένονται σύντομα εξελίξεις στην επανεκκίνηση της παροχής φυσικού αερίου από το Ιράν, λόγω αυξημένων εσωτερικών αναγκών της Τεχεράνης και χαμηλών θερμοκρασιών.
Πλατεία Αριστοτέλους Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Πρόταση να ονομαστεί Πάρκο Ίμβρου και Τενέδου στη Μητροπούλου

Η Ιμβριακή Ένωση Μακεδονίας–Θράκης ζητά να ονομαστεί πάρκο στη Θεσσαλονίκη «Πάρκο Ίμβρου και Τενέδου». Υπάρχει θετική γνωμοδότηση και αναμένεται έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο.