«Ο κλάδος της διαχείρισης υδατικών πόρων και λυμάτων στην Ελλάδα είναι ένας από τους τομείς με τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης. Για τα επόμενα χρόνια προβλέπεται σημαντικός αριθμός επενδυτικών σχεδίων. Από αυτά, ορισμένα έργα έχουν ήδη υλοποιηθεί. Στο εγγύς μέλλον, προγραμματίζονται περαιτέρω επενδύσεις για μια σειρά μέτρων που αποσκοπούν στην καταγραφή, τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση του περιφερειακού δικτύου ύδρευσης και αποχέτευσης και προβλέπουν διάφορες δράσεις για την υλοποίηση των αναγκαίων έργων υποδομής ύδρευσης, την αναβάθμιση, τον έλεγχο της λειτουργίας των υφιστάμενων υποδομών, καθώς και άλλα μέτρα υποστήριξης για την εφαρμογή των οδηγιών».
Αυτό σημειώνεται σε ανακοίνωση του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου με αφορμή ότι συνδιοργανώνει με την Ελληνογερμανική Συνέλευση, την Τρίτη 12 Οκτωβρίου, ψηφιακή ημερίδα με τίτλο "Διαχείριση Υδατικών Πόρων και Λυμάτων - Ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας". Η ημερίδα αποσκοπεί στην προώθηση τεχνολογίας και την μεταφορά τεχνογνωσίας, καθώς και στη διμερή συνεργασία μεταξύ εταιρειών και δήμων.
Υπενθυμίζεται στην ανακοίνωση ότι το Νοέμβριο του 2020, το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο διοργάνωσε μια ψηφιακή επιχειρηματική αποστολή γερμανικών εταιρειών στην Ελλάδα από τον τομέα της διαχείρισης νερού και λυμάτων, για λογαριασμό του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομίας και Ενέργειας. Στο πλαίσιο της αποστολής, όπως αναφέρεται, διοργανώθηκαν, εκτός από μια ψηφιακή ημερίδα με περισσότερους από 100 Έλληνες συμμετέχοντες και μεγάλο αριθμό συναντήσεων Β2Β με δυνητικούς Έλληνες εταίρους συνεργασίας, μια ψηφιακή συζήτηση στρογγυλής τραπέζης σε συνεργασία με την Ελληνογερμανική Συνέλευση (DGV), κατά τον οποίο κατέστη σαφές τόσο η ανάγκη των ελληνικών δήμων για βιώσιμες εφαρμογές και τεχνολογίες από τη Γερμανία όσο και το ενδιαφέρον του γερμανικού τομέα για είσοδο στην ελληνική αγορά.
Ως εκ τούτου, φέτος το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο μαζί με την Ελληνογερμανική Συνέλευση διοργανώνουν την Τρίτη 12 Οκτωβρίου την ψηφιακή ημερίδα με τίτλο «Διαχείριση υδατικών πόρων και λυμάτων - Ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας». Στο σύνολό της η εκδήλωση περιλαμβάνει παρουσιάσεις Γερμανών και Ελλήνων εμπειρογνωμόνων, βέλτιστες πρακτικές, παρουσιάσεις τεχνολογιών και εταιρειών και έναν κύκλο συζητήσεων του Δικτύου Λύσεων Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDSN Black Sea), καθώς και τη δυνατότητα συναντήσεων B2B με ελληνικές εταιρείες και συνομιλιών B2G με ελληνικούς δήμους.