ΓΔ: 2260.67 0.04% Τζίρος: 183.46 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Φώτο: Menelaos Myrillas / SOOC

Μητσοτάκης: Επίδομα σε ασθενέστερους, αναστολή πλειστηριασμών

Με ειδική νομοθετική ρύθμιση του υπ. Δικαιοσύνης θα υπάρξει αναστολή των πλειστηριασμών, ενώ μέσω στοχευμένων έξυπνων τεστ κορονοϊού στους μαθητές θα αποφασιστεί το άνοιγμα Γυμνασίων - Λυκείων.

Την παροχή έκτακτης ενίσχυσης στα αδύναμα νοικοκυριά εντός του επόμενου χρονικού διαστήματος, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός από το βήμα του Κοινοβουλίου κατά την τριτολογία του στη σημερινή συζήτηση - ενημέρωση για το θέμα της πανδημίας. Ο κ. Μητσοτάκης δεν ανέφερε το ακριβές ποσό που θα δοθεί, αλλά σαφώς η παροχή της ενίσχυσης θα γίνει με εισοδηματικά κριτήρια.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι θα έρθει ειδική νομοθετική ρύθμιση μέσω της οποίας θα «παγώσουν» οι πλειστηριασμοί, ενώ αναφορικά με το θέμα της εκπαίδευσης τόνισε ότι θα υπάρξει πραγματοποίηση στοχευμένων «έξυπνων» τεστ για τον κορονοϊό σε Γυμνάσια και Λύκεια, από τα αποτελέσματα των οποίων θα κριθεί το εάν θα ξεκινήσει εκ νέου η λειτουργία τους εντός του Δεκεμβρίου. 

Ο κ. Μητσοτάκης στη σημερινή συζήτηση στη Βουλή φρόντισε να τονίσει ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις της πανδημίας και οι όποιες αποφάσεις για παράταση ή όχι του ισχύοντος lockdown θα ληφθούν εντός των επόμενων εβδομάδων τις οποίες χαρακτήρισε ως κρίσιμες και ιδιαίτερα δύσκολες. 

«Πρώτος σταθμός μας θα είναι οι γιορτές. Αν πετύχουμε θα τις κάνουμε σε ομαλότερες συνθήκες», είπε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι «ξέρω ότι η κοινωνία είναι φοβισμένη, κουρασμένη, αγχωμένη, αγανακτισμένη. Η διαπίστωση που κάνουμε είναι ότι δεν πείθουμε τους πολίτες με την ίδια αποτελεσματικότητα, ότι πρέπει να τηρήσουν αυτά τα βασικά μέτρα περιορισμού της κινητικότητας».

«Θα παρακαλούσα αυτά τα μέτρα να τα στηρίξουν όλοι», τόνισε επισημαίνοντας ότι «έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι αυτά τα μέτρα να αποδώσουν. Ενδεχομένως να χρειαστούμε μια εβδομάδα, 10 ημέρες αλλά θα δούμε πτώση μετά. Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι δύσκολες».

Αναφερόμενος στο εμβόλιο, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι είναι εξαιρετικά αισιόδοξο ότι μία εταιρεία έχει ήδη εξαγγείλει ότι το εμβόλιο της δεν είναι απλά ασφαλές αλλά και αποτελεσματικό. «Εκτιμώ ότι και άλλες εταιρείες θα προβούν σε αντίστοιχες εξαγγελίες» τόνισε. 
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: «Παγώνουν» 3.000 πλειστηριασμοί ακινήτων ευάλωτων δανειοληπτών

Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως το νομοσχέδιο για την πρώτη κατοικία των πιο αδύναμων απλώνει ένα πρόσθετο δίχτυ προστασίας σε όσους δοκιμάζονται περισσότερο. Χαμηλότερος κατά 30% ο νέος ΕΝΦΙΑ σε σχέση με το 2019.
Αθανάσιος Καββαδάς επιχειρηματίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Αθανάσιος Καββαδάς ανέλαβε υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Ο Αθανάσιος Καββαδάς ορκίστηκε υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας και με παρουσία του πρωθυπουργού. Την ορκωμοσία τέλεσε ο Επίσκοπος Σκιάθου Ιωάννης.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλεί
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για 21η Απριλίου: Η Δημοκρατία δεν είναι ποτέ δεδομένη

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε για την επέτειο της 21ης Απριλίου ότι η Δημοκρατία δεν είναι δεδομένη και εφιστά την προσοχή στον λαϊκισμό και τη δημαγωγία, ενώ τιμά όσους αντιστάθηκαν στη χούντα.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύσκεψη για τη λειψυδρία στο Ηράκλειο με τον Κυρ. Μητσοτάκη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε σε σύσκεψη για τη λειψυδρία στο Ηράκλειο με κυβερνητικά στελέχη και τοπικούς φορείς, πριν μεταβεί στο 4ο προσυνέδριο της ΝΔ με θέμα τις υποδομές και τα μεγάλα έργα.
Εμανουέλ Μακρόν ομιλεί
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μακρόν στην Αθήνα: Αναβάθμιση της ελληνογαλλικής στρατηγικής σχέσης

Δημοσιεύματα του γαλλικού Τύπου υπογραμμίζουν τη σημασία της επίσκεψης Μακρόν για την ευρωπαϊκή άμυνα, την ασφάλεια στη Μεσόγειο και την ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας με την Αθήνα.