ΓΔ: 2188.68 -0.55% Τζίρος: 284.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φώτο: Pixabay

Αυξήθηκαν οι πωλήσεις των αυτοκινήτων σε Ελλάδα και Ευρώπη

Σημαντική αύξηση, ύψους 14%, σημείωσαν οι πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων στην ευρωπαϊκή αγορά τον φετινό Σεπτέμβριο, σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2018. Κατά 19,8% αυξημένες οι ταξινομήσεις νέων οχημάτων στην Ελλάδα.

Αύξηση κατά 14% σημείωσαν οι πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων στην ευρωπαϊκή αγορά τον Σεπτέμβριο, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

Η ισχυρή αυξητική τάση οφείλεται στην ενίσχυση της ζήτησης από τους καταναλωτές και στην περιορισμένη επίδοση της αγοράς που σημειώθηκε τον περσινό Σεπτέμβριο λόγω της αλλαγής της νομοθεσία για τους ρύπους, προτύπων εκπομπής WLTP, αναφέρει το Automotive News Europe.

Οι πωλήσεις των καινούργιων αυτοκινήτων άγγιξαν τα 1,29 εκατ. αυτοκίνητα τον προηγούμενο μήνα, ενώ τον αντίστοιχο περσινό μήνα ήταν 1,12 εκατ.

Τέσσερις από τις πέντε μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές σημείωσαν διψήφιο ρυθμό αύξησης της εγγραφής τον περασμένο μήνα. Η αγορά της Γερμανίας ξεπέρασε την αγορά της Γαλλίας, της Ισπανίας και της Ιταλίας. Η αύξηση στην αγορά της Γερμανίας ήταν 22,2%, σε σχέση με τον περσινό Σεπτέμβριο.

Οι πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, αυξήθηκαν μόλις κατά 1,3%, καθώς οι «αβεβαιότητες που σχετίζονται με το Brexit συνέχισαν να επηρεάζουν την εμπιστοσύνη των καταναλωτών».

Τον Σεπτέμβριο την υψηλότερη αυξητική τάση στις πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων στην ευρωπαϊκή αγορά σημείωσαν οι μάρκες Volkswagen και Renault.

Τον περασμένο μήνα, η Volkswagen είδε τις πωλήσεις της, να αυξάνονται κατά 58%, ενώ οι πωλήσεις της μάρκας Renault αυξήθηκαν κατά 30%. Οι πωλήσεις της Alfa Romeo της Fiat Chrysler αυξήθηκαν κατά 26%.

Η Nissan ήταν ένας από τους μεγαλύτερους ηττημένους μεταξύ των μεγάλων εμπορικών σημάτων, με μείωση των πωλήσεων κατά 7%.

Μεταξύ των premium μαρκών αυτοκινήτων, οι πωλήσεις Audi αυξήθηκαν κατά 39%, ξεπερνώντας ανταγωνιστές όπως η Mercedes-Benz και η Volvo, οι οποίες σημείωσαν άνοδο 9,9% και 9,3% αντίστοιχα. Οι πωλήσεις της BMW μειώθηκαν κατά 6,6%.

Στην Ελλάδα, με βάση τα πρωτογενή στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και την επεξεργασία του ΣΕΑΑ (Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων), οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών το μήνα Σεπτέμβριο 2019 υπήρξαν αυξημένες κατά 19,8%, ως προς το μήνα Σεπτέμβριο 2018.

Συνολικά, στο εννεάμηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2019 οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών είναι αυξημένες κατά 10,3%, ως προς το αντίστοιχο διάστημα του 2018.

Σημειώνεται ακόμη πως η αγορά αυτοκινήτου κατά το εννεάμηνο του 2019 κινήθηκε 57,6% χαμηλότερα ως προς το μέσο όρο προ κρίσης (2000-2009).

Στα καινούργια φορτηγά παρατηρείται αύξηση (+17,1%) από τις αρχές του έτους, ως προς την ίδια περίοδο πέρυσι, ενώ και στα καινούργια δίκυκλα (πλέον των 50 κ.εκ.) οι ταξινομήσεις υπήρξαν αυξημένες κατά 13,2%, ως προς το 2018.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ασθενοφόρο ΕΚΑΒ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πύργος: 13χρονος νεκρός σε σύγκρουση πατινιού με αυτοκίνητο

Θανατηφόρο τροχαίο στην Ηλεία, όπου 13χρονος σκοτώθηκε όταν το πατίνι του συγκρούστηκε με αυτοκίνητο στα Μακρίσια. Ο ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αλλά δεν επέζησε. Έρευνα για τα αίτια διενεργεί η αστυνομία.
Τροχαίο με μηχανή
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

36χρονος μοτοσικλετιστής νεκρός σε τροχαίο στη Θεσσαλονίκη

36χρονος έχασε τη ζωή του στην Εγνατία οδό, στο ύψος του Δερβενίου, όταν η μηχανή του συγκρούστηκε με αυτοκίνητο που οδηγούσε 58χρονος. Ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου υπέκυψε στα τραύματά του.
Πρατήριο καυσίμων αυτοκίνητο
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Volkswagen αποκαλύπτει το νέο full hybrid σύστημα σε Golf και T-Roc

Η Volkswagen παρουσιάζει νέο πλήρες υβριδικό σύστημα για τα Golf και T-Roc, που θα διατίθεται από το τέταρτο τρίμηνο. Το σύστημα προσφέρει αυξημένη ηλεκτρική αυτονομία χωρίς ανάγκη φόρτισης και μειώνει την κατανάλωση καυσίμου.
Άνθρωποι αγκαλιά στο δικαστήριο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηράκλειο: Θλίψη για τη 43χρονη μητέρα που βρέθηκε νεκρή στο αυτοκίνητο

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι η κηδεία της 43χρονης από τις Δαφνές Ηρακλείου, που βρέθηκε νεκρή με τραύμα από όπλο. Συγγενείς και φίλοι την αποχαιρέτισαν συγκινημένοι στον Άγιο Γεώργιο Δαφνών.
Ελληνικό περιπολικό όχημα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμπρησμός αυτοκινήτου τα ξημερώματα στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης

Εμπρησμός σε σταθμευμένο Ι.Χ. σημειώθηκε τα ξημερώματα στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης. Άγνωστος έβαλε φωτιά με παραφίνη στο πίσω ελαστικό, αλλά η άμεση επέμβαση της αστυνομίας απέτρεψε την εξάπλωση.