Ημερίδα με θέμα: «Πολιτική προστασία: Νέες τεχνολογίες και εφαρμογές», διοργανώνει ψηφιακά, το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, την Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020, με τη συμμετοχή στελεχών 13 γερμανικών επιχειρήσεων του τεχνολογικού κλάδου καθώς και καταξιωμένων ειδικών από την Ελλάδα και τη Γερμανία.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, τα γεγονότα της εποχής στα θέματα υγείας, προστασίας και ασφάλειας και κυβερνοασφάλειας, φέρνουν στο προσκήνιο την ανάγκη ισχυρών μηχανισμών προστασίας και υπογραμμίζουν το ενδιαφέρον για την ημερίδα που διοργανώνει το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο με την υποστήριξη του ομοσπονδιακού υπουργείου Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας.
Η ημερίδα και οι επιχειρηματικές συναντήσεις απευθύνονται σε ελληνικές επιχειρήσεις, που περιλαμβάνουν στις υπηρεσίες/προϊόντα τους λύσεις προστασίας, ασφάλειας και πρόληψης, καθώς επίσης και σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς και σε κάθε είδους νομική οντότητα. Η ενότητα για τις λύσεις ατομικής προστασίας, περιλαμβάνει προτάσεις, όπως αντιβακτηριδιακός φωτισμός και εξαερισμός για ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους όπου υπάρχει συγχρωτισμός, τεχνολογίες ελέγχου εισόδων, θερμικές κάμερες και βιομετρικοί σαρωτές, εξοπλισμός ατομικής προστασίας για την πρόληψη και προστασία του κοινού αλλά και των εργαζομένων και εξοπλισμός διάσωσης και σωσίβια. Η ενότητα για τις ψηφιακές λύσεις περιλαμβάνει Incident Management, Data Protection και Cloud υπηρεσίες, Cyber security, smart shopfloor και ID-Solutions.
Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν o επικεφαλής του οικονομικού τμήματος της πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα, Michael Dorn και η εκπρόσωπος από το τμήμα Ασφάλειας και 'Αμυνας του ομοσπονδιακού υπουργείου Οικονομίας και Ενέργειας, Birgit Banße.
Από την ελληνική πλευρά, στην εκδήλωση έχει προσκληθεί να απευθύνει ομιλία εκπρόσωπος της γενικής γραμματείας Προστασίας του Πολίτη, ενώ το κλείσιμο θα κάνει ο διευθυντής Εθνικής Αρχής Κυβερνοασφάλειας του ελληνικού υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Δρίβας, με ομιλία σχετικά με τα δεδομένα, τις προοπτικές και τις ανάγκες της Ελλάδας. Από τη γερμανική πλευρά, στέλεχος του Συλλόγου Τεχνολογιών Ασφάλειας VfS e.V. θα αναλύσει τα δεδομένα και καλές πρακτικές της Γερμανίας, ενώ, για να καλυφθεί η θεματολογία για καινοτόμες ψηφιακές τεχνολογίες, έχει προσκληθεί εκπρόσωπος Ινστιτούτου Ψηφιακών Ερευνών.
Επιχειρήσεις ή και φορείς του κλάδου, που ενδιαφέρονται να πραγματοποιήσουν Β2Β συνάντηση, μπορούν να ανατρέξουν στα προφίλ των γερμανικών εταιρειών της επιχειρηματικής αποστολής, τα οποία βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Ελληνογερμανικού Επιμελητήριου, και να συμπληρώσουν τη φόρμα δήλωσης ενδιαφέροντος μέχρι τις 30 Οκτωβρίου.