ΓΔ: 2518.7 -2.68% Τζίρος: 223.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:15:40
Σταφύλια στο αμπέλι

Η δυναμική επιστροφή του ελληνικού κρασιού

Γερμανικό δημοσίευμα κάνει λόγο για τις ιδιαιτερότητες των ελληνικών ποικιλιών που επέστρεψαν λόγω της κρίσης και αποσπούν πλέον διεθνείς διακρίσεις.

Το ελληνικό κρασί επιστρέφει στην αγορά και οι ιδιαιτερότητες των ελληνικών ποικιλιών, όπου πολλές από αυτές έχουν αποσπάσει και διεθνείς διακρίσεις, κερδίζουν το απαιτητικό κοινό της αγοράς. Η γερμανική εφημερίδα Express σημειώνοντας πως «το ελληνικό κρασί γιορτάζει την αναγέννησή του».

Όπως αναφέρει η Deutsche Welle,  η εφημερίδα σημειώνει οτι «[...] οι αμπελουργοί στην Ελλάδα έχουν μακρά παράδοση. Αυξημένη ζήτηση έχουν τώρα - και δη και στο εξωτερικό - ειδικά οι εγχώριες ποικιλίες. Πάνω από 1.000 οινοποιίες παρασκευάζουν κρασί, από τα σύνορα στο βορρά μέχρι την Κρήτη στο νότο. Στα κόκκινα σταφύλια συγκαταλέγονται το Αγιωργίτικο και το Ξινόμαυρο, στα λευκά το Ασύρτικο, το Μοσχοφίλερο και το Σαββατιανό. Στην Ελλάδα υπάρχουν περίπου 300 ποικιλίες αμπέλου» λέει ο Πάνος Κυριαζής, ιδιοκτήτης του Vintage στην Πλάκα. 

Εκεί σερβίρει εκατοντάδες μπουκάλια ελληνικού κρασιού μαζί με πολλή γνώση. «Τη δεκαετία του 1970 υπήρχαν αρκετά καλά οινοποιεία» λέει ο Πάνος. Ωστόσο τα χρόνια που ακολούθησαν πολλοί παραγωγοί καλλιεργούσαν μόνο τις διεθνώς γνωστές ποικιλίες. Στην καλύτερη των περιπτώσεων προσέθεταν και μερικά ελληνικά σταφύλια. Μετά την οικονομική κρίση του 2008 όμως πολλοί νέοι αμπελουργοί επανέφεραν τις παλιές ποικιλίες, εξηγεί η Ελένη Κεφαλοπούλου, οινολόγος και ιδρύτρια του Wines of Athens». 

Στο ρεπορτάζ φιλοξενούνται επίσης Έλληνες οινοπαραγωγοί που εξηγούν τις ιδιαιτερότητες των ελληνικών ποικιλιών, πολλές από τις οποίες έχουν αποσπάσει μάλιστα στο μεταξύ και διεθνείς διακρίσεις. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φρίντριχ Μερτς ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Ο καγκελάριος Μερτς προειδοποιεί για αύξηση υποθέσεων κατασκοπείας

Ο καγκελάριος Μερτς προειδοποίησε για αύξηση υποθέσεων κατασκοπείας στη Γερμανία, μετά τη σύλληψη Ουκρανού που κατηγορείται πως παρέδιδε στρατιωτικά μυστικά στη Ρωσία. Τόνισε ότι η χώρα παραμένει στόχος εντατικής κατασκοπείας.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας χάρτης
ΔΙΕΘΝΗ

Σύλληψη Ουκρανού στη Γερμανία για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας

Στο Βρανδεμβούργο συνελήφθη Ουκρανός ύποπτος για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας, κατηγορούμενος ότι μετέφερε σε ρωσική υπηρεσία στοιχεία για παραγωγή τεθωρακισμένων, πυρομαχικών και εκρηκτικών, ανακοίνωσε η Εισαγγελία.
Γερμανικό κοινοβούλιο κτίριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γερμανία: Πλήρης στήριξη στην Ελλάδα για το τουρκολιβυκό μνημόνιο

Η Γερμανική κυβέρνηση, μέσω της εκπροσώπου του ΥΠΕΞ, εξέφρασε απόλυτη στήριξη στην Ελλάδα για το τουρκολιβυκό μνημόνιο, επαναλαμβάνοντας την ευρωπαϊκή θέση υπέρ σεβασμού των συνόρων και του διεθνούς δικαίου στη Μεσόγειο.
Κυβερνοασφάλεια προειδοποίηση laptop
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Επικαιροποιήσεις ιστοτόπων για κενό ασφαλείας στην PHP

Πολλές κυβερνήσεις, όπως της Γερμανίας και του Βελγίου, απενεργοποίησαν προσωρινά ιστοσελίδες για προληπτικούς λόγους λόγω κενών ασφαλείας στη PHP, χωρίς να έχουν καταγραφεί επιθέσεις μέχρι στιγμής.
Επίθεση με αυτοκίνητο Γερμανία
ΔΙΕΘΝΗ

Πορείες διαμαρτυρίας σε γερμανικές πόλεις στις 31 Οκτωβρίου

Η πρωτοβουλία «Gen Z» διοργανώνει διαδηλώσεις σε τουλάχιστον 21 γερμανικές πόλεις στις 31 Οκτωβρίου με σύνθημα «Η Γενιά Ζ αναλαμβάνει τα ηνία», εστιάζοντας σε παιδεία, κόστος ζωής και στρατιωτική θητεία. Οι αρχές προετοιμάζονται για κάθε ενδεχόμενο.