ΓΔ: 2229.19 1.10% Τζίρος: 224.79 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Σταφύλια στο αμπέλι
Φώτο: Shutterstock

Η δυναμική επιστροφή του ελληνικού κρασιού

Γερμανικό δημοσίευμα κάνει λόγο για τις ιδιαιτερότητες των ελληνικών ποικιλιών που επέστρεψαν λόγω της κρίσης και αποσπούν πλέον διεθνείς διακρίσεις.

Το ελληνικό κρασί επιστρέφει στην αγορά και οι ιδιαιτερότητες των ελληνικών ποικιλιών, όπου πολλές από αυτές έχουν αποσπάσει και διεθνείς διακρίσεις, κερδίζουν το απαιτητικό κοινό της αγοράς. Η γερμανική εφημερίδα Express σημειώνοντας πως «το ελληνικό κρασί γιορτάζει την αναγέννησή του».

Όπως αναφέρει η Deutsche Welle,  η εφημερίδα σημειώνει οτι «[...] οι αμπελουργοί στην Ελλάδα έχουν μακρά παράδοση. Αυξημένη ζήτηση έχουν τώρα - και δη και στο εξωτερικό - ειδικά οι εγχώριες ποικιλίες. Πάνω από 1.000 οινοποιίες παρασκευάζουν κρασί, από τα σύνορα στο βορρά μέχρι την Κρήτη στο νότο. Στα κόκκινα σταφύλια συγκαταλέγονται το Αγιωργίτικο και το Ξινόμαυρο, στα λευκά το Ασύρτικο, το Μοσχοφίλερο και το Σαββατιανό. Στην Ελλάδα υπάρχουν περίπου 300 ποικιλίες αμπέλου» λέει ο Πάνος Κυριαζής, ιδιοκτήτης του Vintage στην Πλάκα. 

Εκεί σερβίρει εκατοντάδες μπουκάλια ελληνικού κρασιού μαζί με πολλή γνώση. «Τη δεκαετία του 1970 υπήρχαν αρκετά καλά οινοποιεία» λέει ο Πάνος. Ωστόσο τα χρόνια που ακολούθησαν πολλοί παραγωγοί καλλιεργούσαν μόνο τις διεθνώς γνωστές ποικιλίες. Στην καλύτερη των περιπτώσεων προσέθεταν και μερικά ελληνικά σταφύλια. Μετά την οικονομική κρίση του 2008 όμως πολλοί νέοι αμπελουργοί επανέφεραν τις παλιές ποικιλίες, εξηγεί η Ελένη Κεφαλοπούλου, οινολόγος και ιδρύτρια του Wines of Athens». 

Στο ρεπορτάζ φιλοξενούνται επίσης Έλληνες οινοπαραγωγοί που εξηγούν τις ιδιαιτερότητες των ελληνικών ποικιλιών, πολλές από τις οποίες έχουν αποσπάσει μάλιστα στο μεταξύ και διεθνείς διακρίσεις. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επίθεση με αυτοκίνητο Γερμανία
ΔΙΕΘΝΗ

Λειψία: Σε ψυχιατρική κλινική ο δράστης της επίθεσης λόγω μειωμένου καταλογισμού

Ο 33χρονος Γερμανός που σκότωσε δύο και τραυμάτισε οκτώ με το αυτοκίνητό του στη Λειψία οδηγείται σε ψυχιατρική κλινική, με απόφαση δικαστηρίου, λόγω μειωμένου καταλογισμού και προηγούμενου ιστορικού ψυχικών προβλημάτων.
Στοκ νέα αυτοκίνητα
ΔΙΕΘΝΗ

Οι ΗΠΑ προχωρούν σε αύξηση δασμών στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα

Οι ΗΠΑ θα αυξήσουν τους δασμούς στα αυτοκίνητα της ΕΕ στο 25%, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Εμπορίου, Τζέιμισον Γκριρ. Τόνισε ότι πρόκειται για μέρος ευρύτερων διαπραγματεύσεων κι όχι για μόνιμη κατάσταση.
Σύγκρουση αυτοκινήτου δρόμος
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Ποιος είναι ο οδηγός που παρέσυρε πλήθος στη Λειψία

Ένας 33χρονος Γερμανός, με ιστορικό ψυχικών διαταραχών και ποινικό μητρώο, συνελήφθη αφού έπεσε με αυτοκίνητο σε πεζούς στη Λειψία. Τα βίντεο τον δείχνουν με ξυρισμένο κεφάλι και τατουάζ, να φωνάζει «Κάντε το να σταματήσει».
Διαλυμένο αυτοκίνητο τροχαίου
ΔΙΕΘΝΗ

Λειψία: 33χρονος με ψυχολογικά προβλήματα έπεσε με αυτοκίνητο σε πλήθος

Αυτοκίνητο έπεσε με μεγάλη ταχύτητα σε πεζόδρομο στη Λειψία, σκοτώνοντας δύο άτομα και τραυματίζοντας πολλούς. Ο 33χρονος οδηγός, που έχει ψυχολογικά προβλήματα, συνελήφθη. Τρεις τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση.
Επίθεση με αυτοκίνητο Γερμανία
ΔΙΕΘΝΗ

Λειψία: Αυτοκίνητο έπεσε σε πλήθος, 2 νεκροί και 15 τραυματίες

Δύο νεκροί και τουλάχιστον 15 τραυματίες, δύο σοβαρά, στη Λειψία όταν αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πλήθος σε κεντρικό πεζόδρομο. Ο οδηγός συνελήφθη και φέρεται να είχε ψυχικές διαταραχές. Στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα και σωστικά συνεργεία.