ΓΔ: 2083.82 -0.84% Τζίρος: 55.82 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:28:41
Κωστής Χατζηδάκης ομιλία
Ο Κωστής Χατζηδάκης σε δημόσια ομιλία με φόντο την ελληνική σημαία.

Χατζηδάκης: Τις επόμενες ημέρες τα μέτρα για το ενεργειακό της βιομηχανίας

Σημαντικές ανακοινώσεις για το πώς θα ανακουφιστεί ο κλάδος της βιομηχανίας από το αυξημένο ενεργειακό κόστος έκανε ο κ. Κωστής Χατζηδάκης. Τι είπε για τα ειδικά χωροταξικά.

Ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες προανήγγειλε ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Κωστής Χατζηδάκης ώστε να μπορέσει να ανακουφιστεί η βιομηχανία από το αυξημένο ενεργειακό κόστος, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των Eurobank και Grant Thornton στο πλαίσιο των βραβείων «Growth Awards». Μάλιστα όπως ανέφερε, οι σχετικές παρεμβάσεις βρίσκονται προ των πυλών, καθώς οι διαβουλεύσεις με τις Βρυξέλλες είναι πλέον στην τελική φάση.

Όπως επισήμανε ο κ. Χατζηδάκης ότι οι συζητήσεις με τον ΣΕΒ βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ παραδέχθηκε πως οι διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπήρξαν χρονοβόρες, λόγω των θεσμικών διαδικασιών που ακολουθεί η Κομισιόν. Στο πάνελ της συζήτησης συμμετείχαν επίσης οι Φωκίων Καραβίας, Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, Βασίλειος Καζάς, Διευθύνων Σύμβουλος της Grant Thornton, Σπύρος Θεοδωρόπουλος, Πρόεδρος Δ.Σ. ΣΕΒ, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΒESPOKE SGA HOLDINGS Α.Ε., Δρ. Nικόλαος Β. Καραμούζης, Πρόεδρος της Grant Thornton Consulting.

Παράλληλα, ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης όπως είπε χαρακτηριστικά «η ημέρα είχε δύο ειδήσεις» και η επόμενη ήταν το σαφές χρονοδιάγραμμα που έθεσε, για την προώθηση των ειδικών χωροταξικών σχεδίων σε τουρισμό, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και βιομηχανία, τοποθετώντας τις σχετικές εξελίξεις μέχρι το τέλος της άνοιξης.

Για τον τουρισμό, σημείωσε ότι η διαδικασία βρίσκεται ουσιαστικά στο τελικό στάδιο, καθώς έχει ολοκληρωθεί η δημόσια διαβούλευση και οι συνεννοήσεις μεταξύ των συναρμόδιων υπουργείων. Όπως ανέφερε, «έχει κλείσει η διαβούλευση για το ειδικό χωροταξικό του τουρισμού. Θα ακολουθήσει μια τυπική διαδικασία το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Και θεωρώ ότι μέσα στην άνοιξη το ειδικό χωροταξικό για τον τουρισμό θα έχει κλείσει και θα είναι πια επίσημο κείμενο, σημαντικό για τις επενδύσεις που θα γίνουν στον τουρισμό, με βεβαιότητα πια επενδυτική». 

Για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, ο κ. Κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι οι διαδικασίες πλέον έχουν επίσης προχωρήσει σημαντικά. Μάλιστα όπως εκτίμησε, το νέο χωροταξικό πλαίσιο για τις ΑΠΕ θα παρουσιαστεί σύντομα και ενδέχεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση ακόμη και μέσα στον Μάρτιο.

Σε ό,τι αφορά τη βιομηχανία, ανέφερε πως έχουν ήδη πραγματοποιηθεί οι απαραίτητες συζητήσεις με τον ΣΕΒ και προανήγγειλε ότι και το ειδικό χωροταξικό για τον κλάδο θα αναρτηθεί προς διαβούλευση μέσα στην άνοιξη.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κωστής Χατζηδάκης χαμογελά
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χωρίς ανακοινώσεις μέτρων ολοκληρώθηκε η σύσκεψη κυβέρνησης - ΣΕΒ για το ρεύμα

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη υπό τον Κ. Χατζηδάκη με υπουργούς και τον ΣΕΒ για την ενίσχυση της βιομηχανίας. Παρουσιάστηκαν μέτρα, ενώ συμφωνήθηκε συνέχεια του διαλόγου με νέες συναντήσεις.
Κωστής Χατζηδάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: Οι μειώσεις στα καύσιμα θα ωφελήσουν άμεσα τους καταναλωτές

Η κυβέρνηση επέλεξε απευθείας επιδότηση σε πετρέλαιο κίνησης και κάρτα καυσίμων στη βενζίνη, διασφαλίζοντας ότι η μείωση θα φτάσει στον καταναλωτή, σύμφωνα με τον Κ. Χατζηδάκη, ενώ τα μέτρα στήριξης συνεχίζονται ανεξαρτήτως εξελίξεων.
Κτήριο PwC Αθήνα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρευνα της PwC: Τα 7 δισ. ευρώ θα ξεπεράσουν τα deals στην Ελλάδα φέτος

Το ενδιαφέρον για εξαγορές και συγχωνεύσεις στην Ελλάδα συνεχίζεται δυναμικά έως το 2026, με τις συναλλαγές να ξεπερνούν τα 7 δισ. ευρώ, κυρίως σε Ενέργεια, Τεχνολογία και Τρόφιμα, όπως δείχνει έρευνα της PwC.
Σωκράτης Φάμελλος σε ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φάμελλος: Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για ακρίβεια και διυλιστήρια

Ο Σωκράτης Φάμελλος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση πως εξυπηρετεί καρτέλ και διυλιστήρια, ενώ δεν στηρίζει τους πολίτες. Κάλεσε να έρθουν προς ψήφιση οι τροπολογίες του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας την απουσία μέτρων υπέρ της κοινωνίας.
Φλεγόμενα φορτηγά Μέση Ανατολή
ΔΙΕΘΝΗ

Κατάρ: Υπό έλεγχο η φωτιά στο Ρας Λαφάν

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στην κύρια εγκατάσταση φυσικού αερίου του Κατάρ μετά από ιρανική επίθεση, χωρίς τραυματισμούς, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών. Το Ιράν είχε προειδοποιήσει για αντίποινα στον ενεργειακό τομέα.