ΓΔ: 2322.7 -1.38% Τζίρος: 102.46 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:42:43
Κτίριο ΑΑΔΕ Αθήνας
Φώτο: Shutterstock

Νέες δυνατότητες στην εφαρμογή ΑΑΔΕ για δηλώσεις φόρου πλοίων β’ κατηγορίας

Σε λειτουργία τέθηκε η νέα ψηφιακή εφαρμογή για δηλώσεις φόρου πλοίων β' κατηγορίας, επιτρέποντας υποβολές από το 2024 και μετά, με τροποποιημένους συντελεστές φορολόγησης σύμφωνα με τις πρόσφατες νομοθετικές αλλαγές.

Σε λειτουργία τέθηκε η επικαιροποιημένη ψηφιακή εφαρμογή της ΑΑΔΕ για την υποβολή δηλώσεων φόρου πλοίων β' κατηγορίας, διευκολύνοντας τους φορολογούμενους στην ηλεκτρονική υποβολή για το φορολογικό έτος 2024 και εφεξής, σύμφωνα με τους νέους συντελεστές φορολόγησης.

Με αποφάσεις του Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή (Α.1038/2026, Α.1039/2026 και Α.1040/2026), ενσωματώθηκαν στην εφαρμογή «Δηλώσεις φόρου πλοίων β' κατηγορίας ν. 27/1975» όλες οι πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις, συμπεριλαμβανομένων των αλλαγών στους συντελεστές φορολόγησης που προβλέπει ο ν. 5259/2025.

Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, για το φορολογικό έτος 2024 θεωρούνται εμπρόθεσμες:

• Οι δηλώσεις φόρου πλοίων που θα υποβληθούν έως τις 25 Φεβρουαρίου 2026.
• Οι πληρωμές της πρώτης και δεύτερης δόσης του φόρου που θα πραγματοποιηθούν έως τις 27 Φεβρουαρίου 2026.

Η υποβολή των δηλώσεων γίνεται μέσω της εφαρμογής «Δηλώσεις φόρου πλοίων β' κατηγορίας ν. 27/1975» στην ψηφιακή πύλη myAADE (myaade.gov.gr), ακολουθώντας τη διαδρομή: Εφαρμογές > Φορολογικές Υπηρεσίες > Πλοία / Ναυτιλιακές Εταιρείες > Δηλώσεις φόρου πλοίων β' κατηγορίας ν. 27/1975.

Για πληροφορίες και διευκρινίσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Εξυπηρέτηση Φορολογουμένων της ΑΑΔΕ, my1521:

• Τηλεφωνικά στο 1521, χωρίς χρέωση, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 7:00 – 20:00.
• Ψηφιακά μέσω του my1521 (24/7), επιλέγοντας: Θέματα Πλοίων και Ναυτιλιακών Εταιρειών > Φορολογία Εισοδήματος Πλοίων > Ναυτιλιακές Δηλώσεις & Φορολογία Πλοίων > Δήλωση φόρου πλοίων 2ης κατηγορίας Ν27/1975.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΑΔΕ σε φορητό υπολογιστή
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λανσαρίστηκε η νέα εφαρμογή ΑΑΔΕ για το Ευρωπαϊκό ΦΠΑ Μικρών Επιχειρήσεων

Στην ψηφιακή πύλη myAADE είναι πλέον διαθέσιμη η εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Συστήματος Ειδικού Καθεστώτος ΦΠΑ για μικρές επιχειρήσεις, διευκολύνοντας τη δραστηριοποίησή τους στην ΕΕ με λιγότερη γραφειοκρατία.
ΑΑΔΕ σε φορητό υπολογιστή
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: Ψηφιακά εργαλεία και τεχνητή νοημοσύνη στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής

Η ΑΑΔΕ προχωρά σε νέα φάση ψηφιακού μετασχηματισμού, στοχεύοντας σε πλήρη ψηφιοποίηση των φορολογικών ελέγχων έως το 2026, με επενδύσεις που θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης και οργανώνονται με σαφές χρονοδιάγραμμα.
ΑΑΔΕ πινακίδα κτήριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα Υόρκη: Εκδήλωση ΑΑΔΕ για τη φορολογία των Ελλήνων του εξωτερικού

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη η εκδήλωση “Greek Taxes Made Simple”, με ομιλητή τον διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργο Πιτσιλή, για τις φορολογικές υποχρεώσεις και τα ψηφιακά εργαλεία των Ελλήνων του εξωτερικού.
ΑΑΔΕ σε φορητό υπολογιστή
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: Νέα έκδοση «timologio» με πλήρη ψηφιακή διακίνηση και ΦΠΑ

Η νέα έκδοση 1.9.0 της εφαρμογής "timologio" της ΑΑΔΕ τίθεται σε λειτουργία από 2/12, ενισχύοντας τη διαχείριση αποθεμάτων μέσω myDATA και ενσωματώνοντας πλήρως τα Παραστατικά Διακίνησης με συμμόρφωση στις νέες διατάξεις ΦΠΑ.
ΑΑΔΕ σε φορητό υπολογιστή
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ξεκινά ο ψηφιακός μετασχηματισμός της ΑΑΔΕ με έργο 39,8 εκατ. ευρώ

Επιλέχθηκε η κοινοπραξία "Nova ICT - nvisionist" για την ψηφιοποίηση του αρχείου της ΑΑΔΕ, έργο ύψους 39,8 εκατ. ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ ως σημαντικό βήμα στον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους.