ΓΔ: 2090.64 0.20% Τζίρος: 172.88 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Πέναλτι δικαστική απόφαση
Φωτο: Shutterstock

70.000 ευρώ τα πρόστιμα από ελέγχους της ΔΙΜΕΑ στην αγορά τον Οκτώβριο

Συνολικά 70.000 ευρώ πρόστιμα επέβαλε η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς τον Οκτώβριο, με κυρώσεις από 500 έως 3.000 ευρώ σε 38 περιπτώσεις για παραβάσεις στους κανόνες εμπορίας και παροχής υπηρεσιών.

Το συνολικό ύψος των προστίμων που επιβλήθηκαν από τη Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς τον Οκτώβριο ανήλθε σε 70.000 ευρώ.

Όπως προκύπτει από τις σχετικές αναρτήσεις στην ιστοσελίδα του υπουργείου Ανάπτυξης, τα πρόστιμα αφορούν 38 περιπτώσεις και κυμαίνονται από 500 έως 3.000 ευρώ.

Οι παραβάσεις σχετίζονται με την εφαρμογή των κανόνων ρύθμισης της αγοράς προϊόντων, γνωστών και ως Κανόνες Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών (ΔΙ.Ε.Υ.).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΑΔΕ πινακίδα κτήριο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παράταση προθεσμίας πληρωμής φόρων έως τη Δευτέρα 1/12/2025

Παρατείνεται έως τη Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2025 η προθεσμία πληρωμής φορολογικών οφειλών, λόγω τεχνικών προβλημάτων στα τραπεζικά συστήματα. Διαγράφονται τυχόν προσαυξήσεις που προέκυψαν λόγω της καθυστέρησης.
Τσάντα Black Friday προσφορά
ΑΓΟΡΕΣ

Black Friday & Cyber Monday: Ανοιχτά τα καταστήματα και Κυριακή

Με αυξημένη αγοραστική διάθεση και προσφορές έως 70% ξεκίνησε η Black Friday, με τον τζίρο να εκτιμάται στα 300 εκατ. ευρώ. Τα καταστήματα ανοιχτά την Κυριακή, ενώ τα μέτρα ελέγχου για πραγματικές εκπτώσεις εντείνονται από το υπουργείο Ανάπτυξης.
Κτίριο ΑΑΔΕ Θεσσαλονίκης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: 161 οχήματα παραβίασαν ακινησία, πρόστιμα άνω του 1,6 εκατ. ευρώ

Σημαντική επιτυχία της ΑΑΔΕ με τον εντοπισμό 161 οχημάτων που κυκλοφορούσαν παράνομα ενώ ήταν δηλωμένα σε ακινησία, σε ελέγχους σε διάφορες περιοχές της χώρας. Ανάμεσά τους ήταν και πολλά οχήματα μεγάλης αξίας.
Φορτηγά μεταφορές Ρόδος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντιδρούν επαγγεματικοί φορείς στα νέα όρια ταχύτητας και τις κυρώσεις φορτηγών

Πέντε επαγγελματικοί φορείς της εφοδιαστικής ζητούν αλλαγές στον ΚΟΚ, αντιδρώντας στα νέα όρια ταχύτητας και τους αναδρομικούς ελέγχους, τονίζοντας ότι τα μέτρα πλήττουν την οδική ασφάλεια και την ανταγωνιστικότητα.
Κυριάκος Πιερρακάκης γραφείο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η ΓΣΕΒΕΕ ζητά μείωση προστίμων για καθυστερημένες δηλώσεις

Η ΕΒΕΕ ζητά με επιστολή της προς τον Υπ. Οικονομίας και την ΑΑΔΕ εξορθολογισμό των προστίμων για καθυστερημένη δήλωση πραγματικών δικαιούχων, τα οποία κυμαίνονται από 100 έως 40.000 ευρώ, επισημαίνοντας την αυστηρότητά τους.