Tην ανάγκη για μια νέα επενδυτική στρατηγική που θα ενισχύσει τη βιωσιμότητα και την εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας, έθεσε στο προσκήνιο ο Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Bank, Βασίλης Ψάλτης από το βήμα του 8ου Investment Forum.
Όπως υπογράμμισε, παρά τη σημαντική πρόοδο στη σταθερότητα και την πρόσβαση σε ευρωπαϊκούς πόρους, η χώρα πρέπει να εστιάσει σε επενδύσεις που ενδυναμώνουν τις επιχειρήσεις, ενισχύουν την καινοτομία και αξιοποιούν το ανθρώπινο δυναμικό. Μόνο έτσι, όπως είπε, η Ελλάδα μπορεί να ανταποκριθεί στις διεθνείς προκλήσεις και να εξελιχθεί σε πραγματικό επενδυτικό κόμβο της περιοχής.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Bank, Βασίλης Ψάλτης, ανέδειξε την ανάγκη για εξωστρέφεια, καθώς βρισκόμαστε σε ένα περιβάλλον γεωπολιτικών συγκρούσεων διαταράσσουν τις επενδυτικές ζωές και το μακροπρόθεσμο σχέδιο που είχε δημιουργηθεί.
Παρόλο που σήμερα η χώρα μας συνδυάζει μακροοικονομική σταθερότητα, βελτιωμένη πιστοληπτική ικανότητα και πρόσβαση σε ευρωπαϊκούς πόρους, με τον εγχώριο επιχειρηματικό τομέα, και κυρίως τη βιομηχανία, να έχουν γίνει περισσότερο εξωστρεφής, υπάρχουν ακόμη εξωγενείς κίνδυνοι πρέπει να αντιμετωπίσουν.
«Πρέπει να μεγαλώσουμε και να ενισχύσουμε τις ελληνικές επιχειρήσεις, επενδύοντας σε υποδομές και στην καινοτομία» υπογράμμισε ο κ. Ψάλτης, προσθέτοντας πως αυτό πρέπει να γίνει παράλληλα με την επένδυση στο ανθρώπινο κεφάλαιο, δίνοντας κίνητρα στους νέους να μείνουν ή και να επιστρέψουν στην Ελλάδα, αλλά και να στραφούν στους παραγωγικούς τομείς της οικονομίας.
«Στην Alpha Bank αναγνωρίζουμε τις προκλήσεις, αλλά ανιχνεύουμε και τις ευκαιρίες. Φέρνουμε την ελληνική πραγματικότητα πιο κοντά στην ευρωπαϊκή, μέσω της συνεργασίας μας με τη UniCredit, λειτουργώντας ως μια γέφυρα προς την Ευρώπη» κατέληξε.