ΓΔ: 2623.25 0.38% Τζίρος: 234.99 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
ΑΑΔΕ στην οθόνη
Χρήστης πληκτρολογεί σε λάπτοπ με την αρχική σελίδα της ΑΑΔΕ στην οθόνη.

Δεν μετράνε οι αναδρομικές αλλαγές ΚΑΔ για υπαγωγή στα ευνοϊκά μέτρα

Η Ανεξάρτη Αρχή Δημοσίων Εσόδων με αφορμή ερωτήματα λογιστών - φοροτεχνικών, επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών βάζει μπλόκο στις αναδρομικές αλλαγές του Κωδικού Αριθμού Δραστηριότητας.

Μπλόκο στις αναδρομικές αλλαγές του Κωδικού Αριθμού Δραστηριότητας (ΚΑΔ) από επιχειρήσεις και επιτηδευματίες προκειμένου να ενταχθούν στο κυβερνητικό πακέτο στήριξης βάζει με ανακοίνωσή της η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων και ξεκαθαρίζει ότι οι ενισχύσεις και διευκολύνσεις αφορούν τους ενεργούς ΚΑΔ που είχαν οι επιχειρήσεις την 20η Μαρτίου 2020.

Η Ανεξάρτη Αρχή Δημοσίων Εσόδων με αφορμή ερωτήματα λογιστών-φοροτεχνικών, επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών σχετικά με τους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας που υπάγονται στην παράταση καταβολής βεβαιωμένων οφειλών και ΦΠΑ προχώρησε σε διευκρινίσεις.

Ειδικότερα η ανακοίνωση της ΑΑΔΕ έχει ως εξής:

«Με αφορμή ερωτήματα λογιστών - φοροτεχνικών, ελευθέρων επαγγελματιών και επιχειρήσεων σχετικά με τους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ), που υπάγονται στην παράταση καταβολής βεβαιωμένων οφειλών και ΦΠΑ, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων διευκρινίζει τα εξής: Πρόκειται για τους ΚΑΔ, οι οποίοι ήταν κύριοι και ενεργοί στις 20 Μαρτίου 2020, όπως προβλέπονται στις υπουργικές αποφάσεις 1053/2020 (Β' 949) και 1054/2020 (Β' 950). Συνεπώς, οποιαδήποτε μεταβολή σε ΚΑΔ μετά τις 20 Μαρτίου 2020, για προγενέστερο χρονικό διάστημα, δεν λαμβάνεται υπόψη για την υπαγωγή στα μέτρα στήριξης».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποιοι θα λάβουν μήνυμα ή τηλεφώνημα από την εφορία για ληξιπρόθεσμα χρέη

Η ΑΑΔΕ έχει προγραμματίσει 55.000 κλήσεις και εκατοντάδες χιλιάδες ηλεκτρονικές ειδοποιήσεις Οι αποδέκτες δεν πρέπει να αγνοούν τις προθεσμίες, καθώς η παράλειψη απάντησης μπορεί να οδηγήσει σε δυσμενείς φορολογικές συνέπειες.
Σύγχρονα αυτοκίνητα σειράς
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υβριδικά αυτοκίνητα: Τι αλλάζει στο τέλος ταξινόμησης από το 2027

Αλλάζει το τέλος ταξινόμησης στα υβριδικά αυτοκίνητα από την 1η Ιανουαρίου 2027, με μικρότερες φορολογικές απαλλαγές και μεταβατικό καθεστώς. Δείτε ποιες κατηγορίες οχημάτων επηρεάζονται και τι ισχύει έως το τέλος του 2026.
Foroi, Forologia, FPA, VAT
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι «εξαφανισμένοι έμποροι», η απάτη με ΦΠΑ και η αποτελεσματικότητα της ΑΑΔΕ

Στις 37 υποθέσεις απάτης στον ΦΠΑ που έλεγξαν οι Μονάδες Ειδικών Φορολογικών Ελέγχων της ΑΑΔΕ, εντόπισε παραβάσεις και στις 37 (100%). Πως στήνεται η απάτη με τους «εξαφανισμένους εμπόρους».