Ως δύναμη σταθερότητας, συνέχειας και επιτάχυνσης του έργου του ΣΕΒ περιέγραψε την υποψηφιότητα του για τη θέση του προέδρου του Συνδέσμου ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος ενώ υπογράμμισε την ικανοποίησή του για την έως τώρα πορεία και το έργο του ΣΕΒ.
Σε συνάντηση χθες με δημοσιογράφους ο κ. Θεοδωρόπουλος σημείωσε ότι βρίσκεται στις τάξεις του ΣΕΒ 21 χρόνια, με ένα διάλειμμα τεσσάρων ετών, με τα τελευταία χρόνια να είναι αντιπρόεδρος με τομέα ευθύνης τα εργασιακά υπογραμμίζοντας τη διάθεσή του να εμπλακεί και να προσφέρει περισσότερα στον ΣΕΒ, τα μέλη του και ευρύτερα στην εγχώρια οικονομία.
Εξηγώντας τους λόγους που τον κινητοποίησαν για την διεκδίκηση της προεδρίας του ΣΕΒ, υπογράμμισε τα πολλά θέματα (αδειοδοτικά, χωροταξικά, φορολογικά, γραφειοκρατία κ.α.) με τα οποία καθημερινά ασχολείται ο σύνδεσμος για την άρση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις, ενώ διηγήθηκε μια μικρή ιστορία θέλοντας να υπογραμμίζει τα ευρύτερα αποτελέσματα μικρών, επιμέρους, δράσεων: Την περιπέτεια του ΛΑΕΚ. Ενός λογαριασμού που θεσπίστηκε πριν από κάποιες δεκαετίες, όπου συγκεντρώνονταν χρήματα από εισφορές εργαζομένων και επιχειρήσεων με σκοπό την εκπαίδευση των εργαζομένων. Σταδιακά συγκεντρώθηκαν περί τα 300 εκατ. με τις κυβερνήσεις να ζητούν να πάρουν μέρος των χρημάτων για αποζημιώσεις καταστροφών.
Όπως σημείωσε, ο ΣΕΒ για να διασφαλίσει τα χρήματα αυτά επιχείρησε να δημιουργηθεί ένας ειδικός λογαριασμός τον οποίο θα διαχειρίζονται οι κοινωνικοί εταιροί για το σκοπό που προβλέπεται, κάτι που επιτεύχθηκε μετά από πολλά χρόνια προσπάθειας. Ο κ. Θεοδωρόπουλος περιέγραψε τις δυσκολίες συνεννόησης των κοινωνικών εταίρων για την δημιουργία του οργανισμού και εν τέλει μετά από μια κινητοποίηση σε ανώτατο επίπεδο και επιλύθηκαν τα προβλήματα και ο οργανισμός δημιουργήθηκε.
Για μένα, τόνισε ο κ. Θεοδωρόπουλος, αυτός είναι ο κύριος λόγος που διεκδικώ των προεδρεία του ΣΕΒ. Να λύσουμε καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις. «Καμία δημόσια σχολή σήμερα δεν παράγει έναν τεχνίτη. Καμία. Ένας είναι ο τρόπος, να πάρουμε αυτά τα λεφτά να φτιάξουμε κάποιους οργανισμούς να εκπαιδευτούν όσοι το επιθυμούν και να βγουν στην παραγωγή».
Δεν μπορούμε να αλλάξουμε την Ελλάδα, ούτε θα εκβιομηχανιστεί η Ελλάδα, ωστόσο δέκα πραγματάκια μπορούμε να τα φτιάξουμε, σημείωσε. Ειδικά αν έχουμε διοικητικά συμβούλια που αποτελούνται από μέλη που έχουν εμπειρία.
Ο κ. Θεοδωρόπουλος ανέφερε ότι, αν εκλεγεί, προτεραιότητα θα δοθεί στα εργασιακά και τον εκσυγχρονισμού του σχετικού πλαισίου, τη διευκόλυνση των επιχειρήσεων και των επενδύσεων αλλά και τις νέες προκλήσεις που διαμορφώνουν η κλιματική αλλαγή και η θέσπιση κριτηρίων ESG.