ΓΔ: 2062.73 1.10% Τζίρος: 220.38 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φώτο: ΑΠΕ

Ο Κ. Χατζηδάκης ζητάει από την Ελληνικός Χρυσός περισσότερες προσλήψεις

Αύξηση των θέσεων εργασίας, εφαρμογή της περιβαλλοντικής νομοθεσίας και αύξηση των εισπράξεων του Δημοσίου ζήτησε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας από την «Ελληνικός Χρυσός».

Με την κυβέρνηση να στηρίζει την επένδυση της «Ελληνικός Χρυσός» υπό τον όρο να τηρήσει τις συμβατικές της δεσμεύσεις, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας όπως ανέφερε ο υπουργός Κ. Χατζηδάκης μετά την συνάντηση που είχε τον δήμαρχο Αριστοτέλη Χαλκιδικής, Στυλιανό Βαλλιάνο και με τα προεδρεία των τριών σωματείων εργαζομένων στην εταιρεία, ζήτησε από την εταιρεία να αυξηθούν οι θέσεις εργασίας, να εφαρμοστεί η περιβαλλοντική νομοθεσία και να αυξηθούν οι εισπράξεις του Δημοσίου.

Ο κ. Βαλλιάνος και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων παρουσίασαν στον κ. Χατζηδάκη τις θέσεις τους ενόψει της διαπραγμάτευσης του ΥΠΕΝ με την «Ελληνικός Χρυσός» (και τον μητρικό καναδικό όμιλο Eldorado Gold) για τους όρους της σύμβασης που έχει συνάψει με το Δημόσιο.

Ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει υπογραμμίσει ότι είναι υπέρ της επένδυσης, υπό τον όρο φυσικά της τήρησης των συμβατικών δεσμεύσεων της εταιρείας. Γι' αυτό άλλωστε το υπουργείο προχώρησε, τον Σεπτέμβριο του 2019, στη θετική για την «Ελληνικός Χρυσός» ρύθμιση αδειοδοτήσεων που εκκρεμούσαν επί σειρά ετών.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ίδιος υπογράμμισε ότι έχουν ζητηθεί από την εταιρεία τρεις βασικές δεσμεύσεις:

  • Πρώτον, σημαντική αύξηση των θέσεων εργασίας.
  • Δεύτερον, εφαρμογή των κανόνων της περιβαλλοντικής νομοθεσίας με παράλληλη υλοποίηση αντισταθμιστικών έργων για την περιοχή προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.
  • Τρίτον, αύξηση των εισπράξεων του Δημοσίου από τα μεταλλευτικά τέλη.

Συμφωνήθηκε τέλος ότι το υπουργείο θα βρίσκεται σε επαφή με τη δημοτική αρχή και με τα σωματεία των εργαζομένων μέχρι την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παπασταύρου-Μπεργκαμ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Παπασταύρου – Μπέργκαμ: Η Ελλάδα ενεργειακός κόμβος των ΗΠΑ

Στη συνάντηση του υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σ. Παπασταύρου με τον Νταγκ Μπέργκαμ τονίστηκε πως η Ελλάδα ενισχύει τη συνεργασία της με τις ΗΠΑ στην ενέργεια, με LNG, νέες επενδύσεις και έργα διασύνδεσης.
Μανουσάκης-ΑΔΜΗΕ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μανουσάκης: Παγκόσμια ορατότητα για ΑΔΜΗΕ από τη διασύνδεση με Κύπρο, Ισραήλ

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μ. Μανουσάκης υπογράμμισε τη σημασία του έργου της διασύνδεσης μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ και αναφέρθηκε στις επενδύσεις ύψους 6 δισ. ευρώ.
stauros_papastaurou_ypen
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παπασταύρου: Αμετακίνητη η δέσμευση για τη διασύνδεση της Κύπρου

Ο υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας Στ. Παπασταύρου επανέλαβε τη σαφή δέσμευση της Ελλάδας για το GSI, τονίζοντας τη σημασία του έργου για την Κύπρο και την ανάγκη ενίσχυσης των διασυνδέσεων.