ΓΔ: 2259.13 -0.64% Τζίρος: 411.86 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:19:31
Φώτο: Shutterstock

Tρία μη επανδρωμένα παραχώρησε στο Λιμενικό η Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας

Ο εν λόγω εξοπλισμός θα ενισχύσει την επιτήρηση στην ευρύτερη περιοχή ευθύνης της 5ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Συμφωνία παραχώρησης στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή τριών μη επανδρωμένων αεροσκαφών από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας υπεγράφη σήμερα, από τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και τον Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας Δυτικής Ελλάδας, Φωκίωνα Ζαΐμη.

H υπογραφή της συμφωνίας πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και η εν λόγω παραχώρηση εντάσσεται στο πλαίσιο Μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Λιμενικού Σώματος.

Ο εν λόγω εξοπλισμός θα ενισχύσει την επιτήρηση στην ευρύτερη περιοχή ευθύνης της 5ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, με αποτέλεσμα την αύξηση της επιχειρησιακής δυνατότητας των Λιμενικών Αρχών Πάτρας, Κατάκολου και Μεσολογγίου, στα πεδία έρευνας και διάσωσης αγνοουμένων, δίωξης λαθρεμπορίου, επιτήρησης θαλάσσιου πεδίου κ.λ.π.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ασθενοφόρο Citroën Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηράκλειο: Έρευνες για αγνοούμενους μετανάστες, δύο συλλήψεις διακινητών

Συνεχίζονται οι έρευνες στα νότια των Καλών Λιμένων για αγνοούμενους μετά την ανατροπή λέμβου με 50 άτομα. Συμμετέχουν πλωτά και εναέρια μέσα. Δύο άτομα συνελήφθησαν ως διακινητές, ενώ οι καιρικές συνθήκες ήταν δυσμενείς.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσικές πυραυλικές και drone επιθέσεις σε Κίεβο, λίγο πριν την επέτειο

Ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν τα ξημερώματα στο Κίεβο από βαλλιστικούς πυραύλους και drones, δύο μέρες πριν την επέτειο της ρωσικής εισβολής. Επίθεση δέχθηκαν οικιστικές περιοχές και κρίσιμες υποδομές.
Βάρκα με μετανάστες στο Αιγαίο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα Αριστερά: Η κυβέρνηση να μη δικαιολογεί τα ναυάγια ως τυχαία

Η Νέα Αριστερά καταγγέλλει τη συνεχιζόμενη τραγωδία προσφύγων σε ναυάγια, και κατηγορεί την κυβέρνηση για πολιτικές αποτροπής αντί διάσωσης. Ζητά άμεση, πλήρη διερεύνηση στα πρόσφατα ναυάγια Χίου και Κρήτης και απόδοση ευθυνών.
Βάρκα με μετανάστες στο Αιγαίο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηράκλειο: Ανάμεσα στους 20 διασωθέντες μετανάστες και τέσσερις ανήλικοι

Μεταξύ των 20 διασωθέντων μεταναστών νότια των Καλών Λιμένων βρίσκονται τέσσερις ανήλικοι. Όλοι, Σουδανοί και Αιγύπτιοι, έχουν μεταφερθεί στο Ηράκλειο, ενώ η έρευνα και διάσωση συνεχίζεται. Εντοπίστηκαν και πτώματα ανδρών.
Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

ΟΥΑ: Ουκρανικά drones χτύπησαν βιομηχανική ζώνη στην Ουντμουρτία

Ουκρανικά drones εκτέλεσαν επίθεση σε εγκατάσταση στην Ουντμουρτία, προκαλώντας ζημιές και τραυματισμούς, σύμφωνα με τον τοπικό κυβερνήτη. Ο στόχος φέρεται να ήταν εργοστάσιο κατασκευής ρωσικών πυραύλων στη Βότκινσκ.
Λιμάνι Πάτρας panorama
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάτρα: Εξαφάνιση 44χρονου στη θαλάσσια περιοχή Πατραϊκού κόλπου

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες Λιμενικού και διασωστικών δυνάμεων στον Πατραϊκό και στις εκβολές Γλαύκου, για τον αγνοούμενο 44χρονο άνδρα. Συμμετέχουν πλωτά, drone, δύτες και ομάδες ξηράς. Ο καιρός είναι καλός.