ΓΔ: 2635.73 0.64% Τζίρος: 32.06 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:48:40
Χέρια σε τιμόνι αυτοκινήτου
Φώτο: Shutterstock

Οι Έλληνες οι πιο επικίνδυνοι οδηγοί στην Ευρώπη

Ένας στους δύο Έλληνες (50%), σύμφωνα με την έρευνα, αποδείχθηκε ότι οδηγάει επικίνδυνα, με τους Ιταλούς να ακολουθούν με 44% και τους Γάλλους με 40%. Λιγότερο επικίνδυνα οδηγούν οι Σουηδοί με ποσοστό 11%.

Οι Γερμανοί και οι Γερμανίδες είναι οι περισσότερο προσεχτικοί/ές οδηγοί σε ολόκληρη την Ευρώπη, οι δε Ολλανδοί και οι Ολλανδές οι περισσότερο ήρεμοι/ες. Ένας στους δύο Έλληνες (50%), σύμφωνα με την έρευνα, αποδείχθηκε ότι οδηγάει επικίνδυνα, με τους Ιταλούς να ακολουθούν με 44% και τους Γάλλους με 40%. Λιγότερο επικίνδυνα οδηγούν οι Σουηδοί με ποσοστό 11%. Αυτά είναι τα αποτελέσματα έρευνας του ευρωβαρομέτρου σχετικά με την οδηγική ασφάλεια που πραγματοποιήθηκε το 2019 σε συνεργασία με το ίδρυμα Fondation Vinci Autoroutes και στην οποία πήραν μέρος πολίτες (12.418 άτομα) της Γαλλίας, της Γερμανίας, του Βελγίου, της Ισπανίας, της Μ. Βρετανίας, της Ιταλίας, της Σουηδίας, της Ελλάδας, της Πολωνίας, της Ολλανδίας και της Σλοβακίας.

Ιδιαίτερα προσεχτικοί κατά τη διάρκεια της οδήγησης αποδείχθηκαν οι Γερμανοί (82%), ακολουθούμενοι από τους Έλληνες (78%) και τους Ιταλούς με το ίδιο ποσοστό, ενώ λίγο πιο κάτω βρίσκονται οι Γάλλοι με 77%.

Πιο ήρεμοι κατά τη διάρκειας της οδήγησης αποδείχθηκαν οι Ολλανδοί με 68% και ακολουθούν οι Πολωνοί και οι Σλοβάκοι με 67% και οι Ισπανοί με 66%. Οι Έλληνες βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις των κρατών της Ευρώπης με 49%. Οι 'Αγγλοι αποδεικνύονται οι πιο ευγενικοί οδηγοί με 50% και τους ακολουθούν οι Βέλγοι με 44%. Λιγότερο ευγενικοί είναι οι Ιταλοί με 17% με τους Έλληνες να βρίσκονται περίπου στην μέση του πίνακα με 26%.

Περισσότερο ευάλωτοι σε παραβάσεις είναι οι Άγγλοι (9%) και ακολουθούν οι Ολλανδοί (8%) και οι Βέλγοι (7%) με τους Ελληνες να βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις (3%).

Αναλύοντας τα στοιχεία της έρευνας του ευρωβαρόμετρου διαπιστώνουμε ότι περισσότερο αγχωμένοι οδηγοί στην Ευρώπη είναι οι Σουηδοί (58%) και ακολουθούν οι Γερμανοί (52%) και οι Ολλανδοί (42%) με τους Ελληνες να βρίσκονται στην μέση του πίνακα με 30%.

Ένας στους δύο Έλληνες (50%), σύμφωνα με την έρευνα, αποδείχθηκε ότι οδηγάει επικίνδυνα, με τους Ιταλούς να ακολουθούν με 44% και τους Γάλλους με 40%. Λιγότερο επικίνδυνα οδηγούν οι Σουηδοί με ποσοστό 11%.

Τέλος, όσον αφορά την ανευθυνότητα κατά τη διάρκεια της οδήγησης μόνο (σε σχέση με τα υψηλότερα ποσοστά των Ευρωπαίων οδηγών) το 36% των Σουηδών οδηγών είναι ανεύθυνοι και θέτουν σε κίνδυνο την ζωή τους, με τους Πολωνούς (68%) και τους Έλληνες (58%) να φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις της ανευθυνότητας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

σημαία της Ιταλίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Προσωποποιημένες πινακίδες αυτοκινήτων με κόστος 600 ευρώ

Από τα τέλη Απριλίου 2027, οι Ιταλοί θα μπορούν να επιλέγουν εξατομικευμένες πινακίδες για τα οχήματά τους, με κόστος 600 ευρώ για αυτοκίνητα και 360 ευρώ για μοτοσικλέτες. Απαγορεύονται προσβλητικές ή ασαφείς συνθέσεις.
Σκηνή επίθεσης αυτοκινήτου
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Επίθεση με αυτοκίνητο στο Ανόβερο λόγω συμμοριών

Η αστυνομία Ανόβερου διερευνά απόπειρα ανθρωποκτονίας ύστερα από σκόπιμη επίθεση αυτοκινήτου σε ομάδα ατόμων, στο πλαίσιο ξεκαθαρίσματος λογαριασμών μεταξύ συμμοριών. Πέντε τραυματίες και τρεις προσαγωγές, αναμένονται περαιτέρω συλλήψεις.
Ταραχές στο Παρίσι
ΔΙΕΘΝΗ

Αυξάνονται οι αντιρατσιστικές διαδηλώσεις στη Γαλλία μετά την επίθεση στην Τραπ

Μεγάλο κύμα αντιρατσιστικών διαδηλώσεων έχει ξεσπάσει στη Γαλλία μετά τη δολοφονία του Πένγκο Μπόσιο Γουάνγκι στο Τραπ από ένοπλο, ενώ σε όλη τη χώρα καταγγέλλεται η εξάπλωση του ρατσιστικού μίσους και δημιουργούνται επιτροπές αυτοάμυνας.
Γραμμή παραγωγής αυτοκινήτων
ΔΙΕΘΝΗ

Κάτω από 50% οι πωλήσεις βενζινοκίνητων αυτοκινήτων παγκοσμίως μετά από 100 χρόνια

Τα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα πλέον καλύπτουν λιγότερο από το 50% των παγκόσμιων πωλήσεων, καθώς υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα αυξάνουν το μερίδιό τους, κυρίως λόγω αύξησης τιμών καυσίμων και γεωπολιτικής αστάθειας.
Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 43χρονου μετά από καταδίωξη στην Παλλήνη

Συνελήφθη 43χρονος στην Παλλήνη μετά από καταδίωξη, καθώς κατηγορείται για πολλά αδικήματα, μεταξύ των οποίων απόπειρα εμβολισμού αστυνομικών με ΙΧ, όταν προσπάθησε να διαφύγει από έλεγχο της ομάδας ΔΙΑΣ.
Πλημμυρισμένος δρόμος αυτοκίνητο
ΔΙΕΘΝΗ

Αυστραλία: Συγκλονιστική διάσωση οδηγού από πλημμυρισμένο όχημα

Ο δημοσιογράφος Γουίλ Μάρεϊ της ABC διηγήθηκε πως μαζί με διερχόμενο πολίτη έσωσαν οδηγό από βυθιζόμενο όχημα σε πλημμυρισμένη περιοχή του Κουίνσλαντ, τονίζοντας το έντονο συναίσθημα που βιώνει κανείς σώζοντας μια ανθρώπινη ζωή.